Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 19 August, 16:26

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 19 kl. 16:00

Trafikskolan: Teori och praktik är beroende av varandra”Det blir en tydlig svårighet när den ena brister”, säger trafikläraren Tobias Nelson..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Tobias Nelson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafikskolan, Teorioch , praktikär , beroendeav , varandra
Sydsvenskan - 13 aug 19 kl. 16:00

Trafikskolan: Teori och praktik är beroende av varandra

”Det blir en tydlig svårighet när den ena brister”, säger trafikläraren Tobias Nelson..

YLE - 04 dec 14 kl. 06:00

Sjukskötarstuderande vill ha mer praktik

En grupp sjukskötarstuderande vid yrkeshögskolan Novia i Vasa vill ha mer praktik och praktisk undervisning. Trots att halva studietiden består av praktik anser de inte att det räcker. - Vi läser väldigt mycket teori och vetenskap, jag skulle vilja ha mera medicin och praktisk undervisning, säger Jessica Koivunen.

YLE - 02 okt 13 kl. 05:22

Förlängd praktik oroar studerande och handledare

Nu fördubblar yrkesskolor antalet praktikveckor för studerande som en följd av att staten skär ner på finansieringen. Det blir billigare att fördubbla praktikveckorna än att ha studerande i skolan. Men de som får ta slaget är arbetsgivarna som ska stå tillhands med såväl praktikplatser som handledare.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 07:45

Teori och praktik olika saker

Foto: Johan Nilsson / TT
Replik på Margareta Pålsson och Annelie Johansson ”Bättre stängsel skyddar fåren”, 22/8.
Miljödirektör Annelie Johansson tycks leva i en teorivärld som har väldigt lite att göra med den praktiska som vi djurägare lever i. I synnerhet när hon kommer med subtila hot mot de djurägare som dagligen arbetar för att hålla den biologiska mångfalden levande i Skånes värdefulla betesmarker, inser man att ”polletten” inte trillat hela vägen ner.

YLE - 22 jun 15 kl. 03:52

Praktik: 60 000 oavlönade årsverken

((vis: 944497)) Det görs en hel del oavlönat arbete i Finland. Praktikanter står för närmare 60 000 årsverken visar vår uträkning. Datakällor och beräkningsgrunder Yrkesskolornas rapporter till Utbildningsstyrelsen om antalet presterade studieveckor för praktik 2005-2013 (uppskattning för år 2014).

Sydsvenskan - 03 jun 11 kl. 06:30

Ett glapp mellan teori och praktik

Malena Forsare och Oline Stig avslutar scenkonstdebatten om etiken och den interaktiva teatern.
Den 19 maj publicerade vi en gemensam debattartikel om scenkonst och etik. Orsaken var att vi funnit drag hos flera av senare års scenkonstproduktioner, som vi ansåg värda att reflektera över.

Nya Wermlands Tidningen - 11 jun 11 kl. 08:15

Har lärt sig om Segerfors i både teori och praktik

Intressant och lokalhistoriskt värdefull plats, konstaterade historieläraren Anki Schlagerholm Holgersson om Segerfors kvarn och bruksmiljön däromkring. Under ett par månader har hennes samhällsvetare fått arbeta med området i både teori och praktik. På söndag öppnar utställningen med resultatet..

Kristianstadsbladet - 10 okt 18 kl. 00:01

Teori och praktik blandas genom kommundoktorand

Sandra Lennartsson, integrationshandläggare i Östra Göinge kommun, jobbar under ett fyraårsprojekt halvtid på kommunen samt halvtid som kommundoktorand på Malmö universitet. På det här sättet kan forskningsvärlden och kommuner prata med varandra, i stället för att det är skilda världar (en med teori och en med praktik). .

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 07:34

Fler ska erbjudas praktik i skolan

Skolan har ett viktigt ansvar att förbereda elever för arbetsmarknaden. För att ytterligare stärka kopplingen mellan skola och arbetsmarknad krävs flera och olika insatser beroende på förutsättningar, skriver Tomas Tobé (M), ordförande, riksdagens Utbildningsutskott, Oliver Rosengren (M),gruppledare, Växjö gymnasienämnd och Jenny Samuelsson (M), ansvarig för Moderat Skolungdom i Kronoberg och UF-företagare. Nya Moderaternas mål om full sysselsättning gäller även dem som precis har tagit studenten.

Sydsvenskan - 28 aug 17 kl. 14:09

Andersson prioriterar teori före praktik

Två kvalmatcher på fyra dagar. Ett tajt spelschema som kräver ett annorlunda upplägg för Janne Anderssons landslag. – Vi får komprimera lite och det blir mer teori än vad vi brukar ha, säger han.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Biotoppen: Tarantinos nya film sågs av flest

Många var sugna på att se Quentin Tarantinos nya film "Once upon a time in Hollywood" i helgen. Filmen går in som ny etta på den svenska biotoppen och petar ned "Lejonkungen" till andraplatsen. Nya på listan är också "Good boys" och "Flykten från DDR"..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Miljonsatsning på ny kunskap om Gribshunden

Vad hade danske kung Hans i lasten när hans skepp sjönk i en brand på väg till ett toppmöte i Kalmar 1495? Nu hoppas forskarna på ett vetenskapligt språng och att få veta mycket mer om det gåtfulla skeppet Gribshunden som ligger på havets botten utanför.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Hon arrangerar musikfest för att hjälpa hemlösa i Helsingborg

Jay Smith, Meraki och kändisdesigner medverkar i gala på The Tivoli..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Flådd krokodil dumpad på återvinningen

På återvinningen hamnar en hel del udda prylar. Eller vad sägs om en flådd och torkad krokodil? Det märkliga fyndet gjordes på Atleverkets återvinningscentral i Örebro i helgen.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Utan skor och mobiler i nya Maria Park-skolan

Nu har 340 elever flyttat in..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Omedelbart stopp för fri rörlighet vid brexit

När Storbritannien lämnar EU den 31 oktober, som aviserat, kommer den fria rörligheten att upphöra med omedelbar verkan, meddelar det brittiska regeringskansliet. Dessutom planerar regeringen att skärpa de rättsliga påföljderna för personer som tar sig.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Magisk skolstart för eleverna på Dammhagskolan

Trollkarlen Adrian Videla hade show i aulan..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Stjärntätt på Finnkampen – 17 VM-svenskar

Det kommer att bli stjärntätt bland friidrottarna på Stockholms stadion i helgen. Nästan hela den nuvarande svenska VM-truppen till Doha i september kommer att delta även i Finnkampen. Bland de 17 uttagna till Finnkampen finns diskuskastaren Daniel Ståh.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tusenlappar mer för senare pension

Att förlänga arbetslivet ett år kan öka pensionen med flera tusenlappar varje månad. En tumregel är att pensionen ökar mellan sex och elva procentenheter i månatlig utbetalning för varje extra år i arbete efter 65, enligt en ny rapport från Pensionsmynd.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tv-toppen: Avslutande allsång sågs av flest

1,5 miljoner tv-tittare såg Sanna Nielsen och en blandad skara artister sjunga ut sommaren i säsongens sista "Allsång på Skansen". I övrigt letar sig ett par säsongspremiärer in på topplistan, så som långköraren "Fångarna på fortet", med näst flest titt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.