Sydöstran > Nyheter

Thursday, 22 August, 06:38

Sydöstran - 13 aug 19 kl. 16:00

Att blunda för tiggeri är faktiskt ingen lösningEskilstuna kommun står just nu i centrum av diskussionen kring tiggarna i Sverige. Bakgrunden är den tillståndsplikt och avgift som den kommunen har infört. Blixtsnabbt delas debatten i svart och vitt. För eller mot..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att blundaför , tiggeriär , faktisktingen , lösning
Helsingborgs Dagblad - 14 aug 15 kl. 09:12

"Vänsterpartiet borde sluta blunda för problemen med tiggeriet"

Replik på inlägget från fem Vänsterpartister i Helsingborg, "Vänsterpartiet tolererar inte rasistiska budskap i den offentliga miljön."Vänsterpartiet angriper i ganska hårda ordalag den kampanj mot organiserat tiggeri, som vi Sverigedemokrater genomförde i Stockholm tunnelbana och som vi även vill genomföra i Skåne. Vänsterpartiet kallar det för rasistiskt budskap att vilja få bort det organiserade tiggeriet, som vänstern dessutom påstår inte finns, och påstår också att kampanjen är ett direkt påhopp på de romer som befinner sig i Sverige.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera moderater enade: Sverige bör överväga ett förbud mot tiggeri

Debatten om tiggeriet och lösningen på problematiken med fattigdom och vem som har ansvar fortsätter vara en het potatis i Sverige. I en debattartikel i Expressen skriver nu fem moderata riksdagsledamöter, Ellen Juntti, Boriana Åberg, Jan Ericson, Anders Hansson, och Lotta Olsson, att Sverige bör överväga att gå samma väg som bland andra Danmark och Storbritannien – två länder som infört förbud. "Vi anser att Sverige också bör överväga att införa ett förbud mot tiggeri.

Västerbottens Folkblad - 20 dec 16 kl. 20:00

Ingen lösning att göra tiggeri till ett brott

Utdrag ur Aftonbladet: ”Regeringen överväger att införa tiggeriförbud”, uppgav civilminister Ardalan Shekarabi (S) till DN. – Vår utgångspunkt är att tiggeri inte är en lösning på utanförskap, diskriminering och fattigdom. Vi kan inte övervältra ansvaret för problemet på de svenska kommunerna så att de ska ta fram hemsnickrade alternativ.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Tiggeri, nazistintervju och Taxijakt – här är veckans facepalmVeckans facepalm

3. "Tiggare tjänar mycket" Det moderata kommunalrådet Thomas Werthén skrev vad han tyckte om tiggeri i ett officiellt forum för Habo kommun. Och det var ingen jätterolig läsning.

Expressen - 03 apr 15 kl. 15:11

Pastorn slår tillbaka – vill inte förbjuda tiggeri

Varannan svensk vill förbjuda tiggeri. På bara ett halvår har stödet för ett förbud ökat dramatiskt, visar en opinionsundersökning från Aftonbladet. – Jag ger pengar till tiggare.

Kristianstadsbladet - 24 apr 13 kl. 09:00

Fyra författare om läsning

Foto: Scanpix
Vi har frågat fyra författare om deras relation till läsning och litteratur. Och fick tolv korta, mycket persobliga svar. Läs vad Kristian Lundberg, Linda Boström Knausgård, Anders Roslund och Per Nilsson tänker och tycker.

Expressen - 10 apr 14 kl. 13:10

M-politiker i Mariestad: Måste förbjuda tiggeri

Kommunstyrelsens ordförande i Mariestad, Johan Abrahamsson (M), ser bara en lösning i tiggarfrågan: Förbjud tiggeri i Sverige. Istället bör hjälpen ske på plats i Rumänien, menar han. Och Sveriges sätt att hjälpa är att lagstifta om ett förbud.

Aftonbladet - 06 aug 15 kl. 15:30

Vi vill minska både utsatthet och tiggeri

Åsa Regnér (S): Att förbjuda tiggeri tror inte vi är en lösning.

Sydöstran - 06 apr 18 kl. 16:00

Förbud mot tiggeri är ingen lösning

En undersökning som SVT Nyheter har genomfört visar att var fjärde kommun i Sverige vill införa ett nationellt förbud mot tiggeri. Frågan har också ställts till länets politiker. .

Nya Wermlands Tidningen - 25 apr 18 kl. 06:00

Ska tiggeri förbjudas?

Moderaterna röstade på sin arbetsstämma i oktober förra året för ett nationellt förbud mot tiggeri. Frågan är dock omstridd och även vi moderater anser att det inte är någon slutgiltig lösning på problemet..

Skånskan - 18 feb 16 kl. 14:00

Föreläsning om romers tiggeri

ESLÖV Folkbildaren Bennie Åkerfeldt kommer till Eslövs stadsbibliotek den 2 mars klockan 18 och håller en föreläsning på temat ”Varför tigger romerna?” Åkerfeldt utgår från sin bok ”Bussresan – ett intermezzo i Rumänien”, som handlar om några svenskar som under sin resa i Rumänien förlorar allt och måste be om hjälp bland Europas fattigaste folk. Föranmälan till biblioteket krävs..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Regnbågen tornar över Polens parlamentsval

Höstens parlamentsval i Polen ser ut att bli en bitter strid om moral, sexualitet och religion. Det styrande partiet Lag och rättvisa (PiS) anklagas för att piska upp hat mot hbtq-personer – av ärkebiskopen kallade "den regnbågsfärgade pesten"..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Brott: Inbrott i Karlskronabutik i natt

Bildelar- och industributiken Battsam på Bergåsa i Karlskrona utsattes under natten för ett inbrott..

Sydöstran - 10 minuter sedan

Zernard redo för medaljjakt i paradressyren

Louise Etzner Jakobssons VM var plötsligt över när hästen Zernard insjuknade i fång. Hon vet fortfarande inte varför. Däremot vet hon att hästen är fullt återställd och i dag börjar fajten om EM-guldet..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Snabbare information när mediciner tar slut

Tillfällig brist på viktiga mediciner är ett växande problem. Nu får Läkemedelsverket i uppdrag att snabba på rapporteringen och i kritiska lägen tydligare vägleda om alternativa behandlingar..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Höghus med havsutsikt kan byggas i Bussemåla

Kommunens toppolitiker ger nu klartecken till att låta de planerade bostadshusen i Bussemåla bli högre än vad det först var tänkt. Beskedet kommer trots grannarnas protester. .

Sydöstran - 30 minuter sedan

Bolsonaro skyller skogsbränder på aktivister

Skogsbränderna fortsätter att härja i Amazonas regnskog. Under onsdagen syntes röken från bränderna i São Paulo, 200 mil från elden..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge. En bil, med en tonåring bakom ratten, voltade utanför Uppsala..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Nu ska David Lagercrantz stå på egna ben

Det är slut, över, finito. "Hon som måste dö" är David Lagercrantz tredje och sista bok i Stieg Larssons Millenniumserie. Men även om han tar farväl av Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander så blir han spänningslitteraturen trogen..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Tistelbesök på rastplatsen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.