Barometern > Nyheter

Wednesday, 21 August, 13:19

Barometern - 13 aug 19 kl. 15:54

Öland: Nedlagd betongfabrik kan ersättas med bostäderByggnaden står kvar trots att Ytongfabriken lades ner för snart 50 år sedan 1971. Nu tas första steget för att göra om fabriksområdet till attraktiva bostäder, i anslutning till golfbanan. – Det är positivt för hela södra Öland..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Ytongfabriken, Öland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öland, Nedlagd, betongfabrikkan , ersättasmed , bostäder
Sydsvenskan - 26 feb 15 kl. 05:11

Brittisk tv-licens kan ersättas

Brittiska BBC, som för många utgör själva sinnebilden för public service-tanken, ska minska sitt utbud. Tv-licensen bör också ersättas med ett nytt system där fler medier kan få stöd.Förslagen läggs fram av en tvärpolitisk kommitté i parlamentet som utvärderat den 93-åriga institutionens framtida roll i ljuset av en rad skandaler och ett förändrat medielandskap.

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 15 kl. 05:11

Brittisk tv-licens kan ersättas

Brittiska BBC, som för många utgör själva sinnebilden för public service-tanken, ska minska sitt utbud. Tv-licensen bör också ersättas med ett nytt system där fler medier kan få stöd.Förslagen läggs fram av en tvärpolitisk kommitté i parlamentet som utvärderat den 93-åriga institutionens framtida roll i ljuset av en rad skandaler och ett förändrat medielandskap.

Dagens PS - 30 nov 17 kl. 16:01

Rex Tillerson kan ersättas av CIA-chef Mike Pompeo

Donald Trump väntas sparka utrikesministern, rapporter New York Times. USA:s utrikesminister Rex Tillerson kan ersättas av Mike Pompeo vid årsskiftet eller strax efter årsskiftet. Det rapporterar New York Times på torsdagen.

BT - 20 sep 13 kl. 16:34

"Instrumenten kommer inte att ersättas"

Musik är i dag en stor del av vårt samhälle. Men med den tekniska utvecklingen har allt mer musik blivit datorgjord, till mångas missnöje och fasa för att detta ska ersätta instrumenten. ?

YLE - 16 dec 13 kl. 06:45

Bilskatterna kan ersättas med kilometerskatt

Kommunikationsministeriets arbetsgrupp väntas idag på förmiddagen föreslå en kilometerskatt som skulle ersätta de andra skatterna som uppbärs av bilägare. Enligt uppgifter som sipprat ut skulle åtminstone en del av bilskatten som uppbärs vid inköp av en ny bil och den årliga fordonskatten ersättas med en kilometerskatt. I den tätt befolkade delen av landet skulle kilometerskatten vara 6-7 cent per kilometer och i glesbygden 3-4 cent.

BT - 01 okt 14 kl. 13:02

?Kärnkraften måste ersättas av annat energislag?

Maria Sunér Fleming, energi- och klimatexpert på Svenskt Näringsliv (SN), tror att industrin kommer att reagera "ganska kraftigt" på beskedet i dag. – Jag blir väldigt bekymrad över vad det kommer att innebära. Vad är vitsen med att tillsätta en energikommission om man redan har målat in sig i ett hörn?

YLE - 21 jan 15 kl. 14:33

Gardets polishus ska ersättas med bostadshus

Den nya detaljplanen som ska göra det möjligt att riva Gardets polisstation har fått grönt ljus i stadsplaneringsnämnden. Nu behövs bara stadsstyrelsens godkännande för att det gamla polishuset ska kunna rivas och ersättas med ett nytt bostadshus. Det är försäkringsbolaget Ilmarinen som äger det gamla kontorshuset på Röddäldsgatan i Helsingfors centrum.

YLE - 11 jun 15 kl. 12:08

Vad ska Hornetarna ersättas av?

En preliminär utredning om hur Flygvapnets Hornet-jaktplan med tiden ska ersättas ges nu på eftermiddagen till försvarsminister Jussi Niinistö. Se överlämnandet av rapporten direkt på Arenan kl. 13:10.

DN - 02 apr 18 kl. 19:30

Utvisade diplomater kan snart ersättas

De 60 ryska diplomater som utvisades ur USA kan snart ersättas av 60 andra. Och på samma sätt kan USA ersätta de 60 som Ryssland utvisade..

NT - 13 jun 12 kl. 16:21

Karlsson kan ersättas av Hareide

Mycket tyder på att Helsingborg allsvenska fotbollslag byter tränare. Enligt SVT och Radiosporten ska Conny Karlsson ersättas av guldtränaren från 1999, norrmannen Åge Hareide..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Två får skissa på utsmyckning

Två konstnärer har fått i uppdrag att göra skissförslag för utsmyckning på en väggyta på väg in i matsalen som nu byggs intill Bergkvara nya förskola..

Barometern - 1 timme sedan

Sudans nya råd svärs in

Barometern - 1 timme sedan

Brott: Äldre man körde ifrån polisen i flera mil

En äldre man är misstänkt för flera brott efter att ha kört ifrån polispatrullen i hög hastighet..

Barometern - 1 timme sedan

Naturreservat på Stensö på gång

Planen på att bilda ett kommunalt naturreservat på Stensö har legat på is, men nu ska arbetet tas upp igen..

Barometern - 1 timme sedan

V vill ingen forskningsreaktor ha

Vänsterpartiet yrkade avslag på liberalen Mathias Karlssons motion om att kommunen ska uppvakta regeringen om en forskningsreaktor till Oskarshamn.

Barometern - 2 timmar sedan

Fastokraten ska bygga kontor

Fastokraten AB köper cirka 1400 kvadratmeter mark av kommunen längs Stensbergsvägen och Gyllings Väg..

Barometern - 1 timme sedan

Jalmander lämnar LW fastigheter

Anders Jalmander, som varit vd på LW fastigheter, lämnar nu fastighetsbolaget. Det uppger Östra Småland..

Barometern - 1 timme sedan

Glenn Mattsing sätter upp utställning om återvunnet skräp på Skansen

Biologen och entreprenören Glenn Mattsing från Oskarshamn väckte uppmärksamhet med sin skräpflotte Trash-Tiki 2018. Nu bygger han en utställning på Skansen i Stockholm för att visa på möjligheterna att använda skräp som råvara..

Barometern - 2 timmar sedan

POD köper granntomten av kommunen för expansion

Nu kan AB POD i Kristdala gå från ord till handling med sina expansionsplaner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.