DN > Inrikes

Wednesday, 21 August, 22:23

DN - 13 aug 19 kl. 15:54

Högskoleministern vill införa ett nytt nationellt behörighetsprovDet var inte bara 30 miljoner kronor som har satsats på att utveckla högskoleantagningen av personer med reell kompetens. Satsningarna kostade totalt 90 miljoner kronor 2016–2018 – och har än så länge bara inneburit att några hundra har börjat studera. Högskoleministern vill nu införa ett nytt nationellt behörighetsprov..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högskoleministernvill , införaett , nytt, nationellt, behörighetsprov
Regeringen - 12 jan 15 kl. 11:08

Försvarsministern talade om prioriteringar inför nytt försvarsbeslut

Försvarsminister Peter Hultqvist talade den 12 januari på Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen. I talet tog han upp det pågående arbetet med en ny inriktningsproposition för försvaret mot bakgrund av det säkerhetspolitiska läget i omvärlden. Det är ett arbete som kommer att påverka förutsättningarna för det svenska försvarets framtid och även Sveriges grundläggande förtroende i omvärlden.

Regeringen - 22 feb 18 kl. 14:43

Nytt nationellt mål för arkitektur-, form- och designpolitiken

I propositionen Politik för gestaltad livsmiljö (Prop. 2017/18:110) föreslår regeringen att ett nytt politiskt mål för arkitektur-, form- och designpolitiken införs. Propositionen tar ett helhetsgrepp om arbetet med den gestaltade livsmiljön och utgör samtidigt en samlad nationell arkitekturpolicy..

Skånskan - 08 dec 15 kl. 06:00

En miljon till studie inför nytt museum

MALMÖ Malmö kan få något av ett eget Ellis Island, New Yorks immigrationsmuseum. Går allt vägen kommer ett demokrati- och migrationsmuseum att byggas upp.
Och allt har nu kommit ett steg närmare verklighet.

DN - 17 okt 14 kl. 16:00

”Inför ett nationellt mått för antalet ärenden i socialtjänsten”

Landets socialtjänster befinner sig i en nedåtgående spiral. Den pressade arbetssituationen påverkar medarbetarnas förutsättningar att göra ett professionellt jobb. Därför delar Vision forskaren Pia Thams uppfattning att det behövs en åtgärdsplan för socialtjänsten.

UNT - 27 dec 17 kl. 11:00

Inför ett nationellt journalföringssystem

Ett nationellt journalsystem, åtkomligt för alla sjukhus och vårdcentraler, kommer inte att lösa vårdkrisen..

Sydsvenskan - 02 jun 13 kl. 06:30

Wywallet inför nytt betalsystem

Wywallet har infört ett nytt system som innebär att det är först vid andra köpet som du registreras som kund hos betaltjänsten.??Tidigare nekades du att handla till exempel en bussbiljett om du inte var registrerad hos oss, säger Adam Hasslert, presskontakt på företaget. Det nya systemet betyder att du kommer iväg med din buss, men när du handlar nästa gång får du en förfrågan om att acceptera våra villkor.

Trelleborgs Allehanda - 25 okt 13 kl. 14:07

Sundhage inför nytt spelsystem


VM-kval mot något svagare motstånd. Då vågar Pia Sundhage införa ett nytt spelsystem. - Vi vill få fler spelare kring boll, säger hon om nya 4-1-3-2-systemet.

Kristianstadsbladet - 25 okt 13 kl. 14:07

Sundhage inför nytt spelsystem


VM-kval mot något svagare motstånd. Då vågar Pia Sundhage införa ett nytt spelsystem. - Vi vill få fler spelare kring boll, säger hon om nya 4-1-3-2-systemet.

Skånskan - 09 mar 18 kl. 14:00

”Står inför nytt tänk kring välfärden”

Höör Även M har nu spikat sin fullmäktigelista inför valet.
Förre kommunalrådet Per-Olof Ågren gör ­come­back. ERWP.

UNT - 25 jul 12 kl. 08:26

UL inför nytt biljettsystem

I mars nästa år inför UL ett nytt biljettsystem som gör det möjligt att resa med samma kort i regions- och stadstrafiken, liksom över länsgränserna. Notan: 50 miljoner..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Simtalang tog JVM-silver

Simtalangen Robin Hanson tog silver på 200 meter fritt i junior-VM i Budapest och var bara sex ynka hundradelar från guld..

DN - 5 timmar sedan

Danska golfstjärnan nekar till brott

Danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen nekar till de anklagelser som riktats mot honom om olämpligt uppträdande på ett flygplan, skriver Ritzau..

DN - 5 timmar sedan

Henrik Lundqvist: ”Förbundet måste hitta en dialog”

NHL-stjärnan Henrik Lundqvist har förståelse för bojkotten av Damkronorna. Som det är nu är situationen hållbar, anser målvakten. – Vi har så skilda förutsättningar på dam- och….

DN - 6 timmar sedan

Farliga kemikalier förvarades vid Ramlösa Brunns vattentäkt – lantbrukare fälld för miljöbrott

En lantbrukare förvarade farligt avfall vid Ramlösas hälsobrunns grundvattentäkt. Kemikalierna är farliga för människor och miljön..

DN - 6 timmar sedan

Misstänkt mord i lägenhet på Södermalm

En person har påträffats avliden i en lägenhet på Södermalm på onsdagen. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

DN - 6 timmar sedan

Danska statsministern om Trumps besked: Både besviken och överraskad

I natt meddelade Donald Trump att han skjuter upp sitt statsbesök till Danmark.  Nu kommenterar statsminister Mette Frederiksen beskedet på en pressträff i Köpenhamn – följ den….

DN - 7 timmar sedan

Nu öppnar Japan gränserna för större invandring

TOKYO. Det åldrande japanska samhället står inför en stor omställning. Antalet personer med utländsk bakgrund kommer inom de närmaste 30 åren stiga från 2 till 10 procent..

DN - 8 timmar sedan

Hundra döda efter tankbilsexplosion i Tanzania

Dödstalet efter den svåra tankbilsexplosionen i Tanzania den 10 augusti är nu uppe i 100 sedan flera personer dött av sina brännskador..

DN - 10 timmar sedan

Elkeson förste ickekines i Kinas landslag

Elkeson De Oliveira Cardos, 30, har skrivit kinesisk fotbollshistoria. Som förste spelare utan kinesiskt påbrå togs brassen på onsdagen ut till det kinesiska herrlandslag som ska….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.