Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 24 August, 22:08

Cornucopia - 13 aug 19 kl. 15:39

OMXS30 vid stödet - nytt guldprisrekord på tyska makrosiffrorOMXS30 befinner sig nu i ett stödområde efter fortsatt börsfall under dagen, enligt berättelserna drivet av svaga tyska makrosiffror. Guldpriset noterade efter lunch nytt prisrekord i svenska kronor.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Omxs30, OMXS30, ZEW, DAX, Stockholmsbörsen, EUR, SEK, När

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: OMXS30vid , stödet, nytt, guldprisrekord, tyska, makrosiffror
Cornucopia - 30 jul 19 kl. 12:10

438:- SEK per gram nytt guldprisrekord

I skrivande stund har vi ett nytt guldprisrekord på 438:30 SEK per gram guld.Guld i SEK per gram. Källa: Liberty Silver.

Cornucopia - 14 jun 19 kl. 07:26

Nytt guldprisrekord - över 410:- SEK per gram

Guldpriset har slagit nytt rekord under natten och handlas i skrivande stund för 410:46 SEK per gram.Guld i svensk krona. Källa: Liberty Silver.

DI - 04 mar 19 kl. 11:14

Flera OMXS30-aktier noterar nytt årshögsta

Stockholmsbörsen fortsätter att gasa på i inledningen av börsåret 2019 och på måndagsmorgonen noterade åtta OMXS30-aktier nytt årshögsta. .

Cornucopia - 11 dec 18 kl. 08:21

Nytt årslägsta på Stockholmsbörsen

Under måndagen stängde Stockholmsbörsen på ett nytt årslägsta. De amerikanska börserna återhämtade sig dock mot slutet för att stänga precis över nollan, så vi får se hur det går på de europeiska börserna idag.
Dagschart OMXS30

Både storbolagsindexet OMXS30 och det bredare OMXSPI stängde alltså måndagen på dagslägsta, veckolägsta och nytt årslägsta.

Cornucopia - 25 apr 17 kl. 08:54

Nytt årshögsta på Stockholmsbörsen

På beskedet kring det franska presidentvalet steg börserna under gårdagen. Det innebar bland annat att det blev nytt årshögsta på Stockholmsbörsen.Veckochart OMXS30.

Cornucopia - 08 feb 16 kl. 18:03

Där åkte stödet i OMXS30

Efter initialt lugn börs på morgonen gick det undan nedåt idag. OMXS30 knäckte stödet på 1300 och är nu i ett första steg antagligen på väg mot 1250, vilket man möter inom någon dag i nuvarande takt.
Dagschart OMXS30Berättelsen (eng narrative) som gäller handlar om oro över utvecklingsländernas utveckling, dvs främst Kina och vart därmed den globala ekonomin är på väg.

Cornucopia - 22 mar 15 kl. 12:10

Guldpriset mätt i SEK och OMXS30

Den Singaporebaserade ädelmetallförsäljaren Bullionstar har en trevlig charttjänst, som jag fått tillstånd att låna grafer från. Nedan följer grafer för guldpriset prissatt som OMXS30 respektive svenska kronor sedan millennieskiftet.
Guldpriset i SEK per gram sedan millennieskiftet.

DI - 13 jun 18 kl. 11:47

Atlas Copco-avknoppningen kommer inte att ingå i OMXS30-index

Atlas Copco-avknoppningen Epiroc kommer inte att ingå i OMXS30-index. Det skriver Nasdaqs derivatavdelning på Twitter..

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 19:19

Återhämtning på börsen - nytt rekordpris för guldet

Stockholmsbörsen återhämtade sig något efter att ha fallit tre dagar på raken. Samtidigt fick vi ännu ett nytt rekordpris för guldet i svenska kronor.
Guldpriset i SEK per gram senaste året.

Cornucopia - 12 dec 15 kl. 10:45

Veckans OMXS30 - upprekylen slutligen över?

Veckans utveckling för Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 visar på en tydlig och kraftfull nedgång. Upprekylen efter dödskorset i augusti är tydligt över och något himmelskors är inte i närheten av att inträffa.Dagschart OMXS30.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Malmö: Villapriser kraftigt upp säsongsmässigt, lägenheter svag ner

Villapriserna i Malmö steg kraftigt säsongsmässigt i juli, medan priserna föll något för lägenheterna, jämfört med normal utveckling för månaden.Malmö Live.Vi fortsätter väl på morgonens Skånetema?

Cornucopia - 11 timmar sedan

Microsoft bygger serverhall på prima jordbruksmark i Staffanstor - ger 60 jobb i elbristens Skåne

Microsoft uppför en serverhall i elbristens Skåne och Staffanstorp. Anläggningen, som byggs på en av världens bästa jordbruksmarker, kommer endast ge 60 jobb, men förbruka energi som en mellanstor svensk stad. Samtidigt läggs Heleneholmsverket i Malmö ner, och den så kallade storstaden Malmö går mot elkraftbrist.

Cornucopia - Igår: 16:17

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - Igår: 13:37

Fredagsfråga: Vad har du för månadslön?

Dags att introducera fredagsfråga. Vad har du för månadslön? Svara på enkäten nedan.

Cornucopia - Igår: 10:11

Polestar 2 ser ut att bli en svensk elbilssuccé

Baserat på anekdoter från bekantskapskretsen ser Volvos första rena och riktiga elbil av senaste generationen Polestar 2 ut att bli en svensk elbilssuccé. Bokningsläget ser mycket gott ut i bekantskapskretsen och de som vill ha elbil, men ratat Tesla, verkar ha skrivit upp sig på PoleStar 2.Interiör Polestar.

Cornucopia - Igår: 07:10

Göteborg: Lägenhetspriser säsongsmässigt ner i juli, villapriser kraftigt upp

I juli föll lägenhetspriserna i rikets andra stad Göteborg, medan villapriserna rusade kraftigt.Eriksberg, Göteborg.Säsongsmässig förändring en månad bostadsrätter Göteborg.

Cornucopia - I förrgår: 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.

Cornucopia - I förrgår: 15:24

Oscar Properties sålde åtta lägenheter på ett kvartal - vill emittera nya aktier

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties sålde endast åtta lägenheter under tredje kvartalet, mot 22 lägenheter samma period 2018. Man vill nu få ett bemyndigande om nyemission för att åtminstone lösa in de utdelningsgivande preferensaktierna.
Norra tornet Innovationen, Oscar Properties prestigebygge.

Cornucopia - I förrgår: 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

Cornucopia - I förrgår: 09:15

Stockholm: Bostadsrätter säsongsmässigt ner, villor upp

Valueugards siffror visar på säsongsmässigt fallande priser på bostadsrätter i Stockholm under juli månad, men säsongsmässigt stigande priser för villor.Stockholm.Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex Stockholm bostadsrätter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.