Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 17 August, 15:03

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 15:35

iPhone-tillverkarens kvartal bättre än väntatTaiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconns resultat för det andra kvartalet var högre än vad analytikerna väntat sig. Intäkterna uppgick till 1,16 biljoner taiwanesiska dollar. Väntat var 1,12 miljarder. Nettoresultatet blev 17,1 miljarder taiwanesiska dollar, att jämföra med estimaten på 16,26 miljarder enligt en sammanställning från Bloomberg. Rörelseresultatet uppgick till 15,5 miljarder taiwanesiska dollar, mot väntade 19,35 miljarder dollar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Iphone, Foxconns, Bloomberg, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: iPhone-tillverkarens, kvartalbättre , än, väntat
SvD - 31 jan 17 kl. 22:49

Iphone-försäljningen över förväntan

Apple redovisar en bättre försäljning av Iphone än förväntat för det kvartal som slutade den 31 december. Prognosen för innevarande kvartal är dock mer dämpad då kunderna avvaktar den kommande tioårsversionen av Iphone..

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 22:40

Apples resultat och omsättning var svagt bättre än väntat

Teknikjätten Apples resultat och omsättning var svagt bättre än väntat i räkenskapsårets första kvartal. Försäljningen av iPhone sjönk och försäljningsutsikterna var svagare än väntat. Omsättningen uppgick till 88,3 miljarder dollar (78,3), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 87,3.

YLE - 25 jul 12 kl. 04:21

Sämre än väntat för Apple

Teknikjätten Apple gjorde ett sämre resultat än väntat under årets andra kvartal. Speciellt försäljningen av smarttelefonen iPhone gick dåligt. Försäljningen av iPhone-telefoner minskade jämfört med kvartalet innan, men ökade ändå jämfört med samma tid i fjol.

Mobil - 29 jan 18 kl. 15:25

Uppgifter: Apple halverar produktionsmålet för Iphone X

Uppgifterna om hur det går för Apples flaggskeppstelefon Iphone X fortsätter spreta, men indikationerna på att det går sämre än väntat börjar ta över så smått. Nu hävdar källor till Nikkei att Apple halverat produktionsmålet för telefonen under årets första kvartal, till följd av en oväntat svag försäljning över julen..

Nyhetskanalen - 26 okt 12 kl. 15:28

Oväntat hög USA-tillväxt kan lyfta Obama

USA:s BNP steg 2,0 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt en preliminär beräkning från handelsdepartementet. Siffran kan på marginalen ses som positiv för president Obama, som på senare tid har tappat i opinionsstöd till republikanske utmanaren Mitt Romney.Uppgången var något större än väntat.

DN - 01 feb 18 kl. 23:14

Apple redovisar rekordomsättning – succé för Iphone X

Apple redovisar en vinst på 20 miljarder dollar för det kvartal som slutade vid nyår. Den amerikanska dator- och hemelektronikjättens försäljning av flaggskeppstelefonen Iphone X gick bättre än väntat..

IDG - 23 apr 14 kl. 22:44

Nytt starkt kvartal av Apple

Försäljningen av iPhone gick bättre än förväntat under årets första kvartal. Betydligt sämre gick det däremot för iPad-försäljningen..

IDG - 24 jul 12 kl. 23:11

Apples kvartal svagare än väntat

Under våren såldes färre exemplar av iPhone än förväntat. Samtidigt slog emellertid iPad nytt försäljningsrekord..

Sydöstran - 26 apr 16 kl. 22:49

Apple sämre än väntat

Förväntningarna var låga inför Apples delårsrapport på tisdagen och reaktionerna var också negativa bland bedömarna. Bolaget förutspår dessutom att även nästa period blir svag. Försäljningen av Iphone stannade på 51,2 miljoner dollar under perioden.

Blekinge Läns tidning - 26 apr 16 kl. 22:49

Apple sämre än väntat

Förväntningarna var låga inför Apples delårsrapport på tisdagen och reaktionerna var också negativa bland bedömarna. Bolaget förutspår dessutom att även nästa period blir svag. Försäljningen av Iphone stannade på 51,2 miljoner dollar under perioden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 23 timmar sedan

Aktieanalys: Handlas ICA till rätt pris?

Detaljhandelsbolaget Ica kan locka som ”säker hamn” – men är aktien för dyr? ”Med en tillväxt som rimligen kommer stanna vid på ett par procent per år de kommande åren, där vinstmarginalen inte ser ut att förbättras påtagligt, så är det svårt att betrakta det som annat än dyrt. På lite länge sikt ser också e-handeln mer ut som ett hot än en möjlighet för Ica.

Dagens PS - Igår: 14:31

Opec justerar upp prognos över efterfrågan

Oljekartellen Opec gör marginella förändringar uppåt i sina prognoser över den globala efterfrågan på olja för 2019-2020. Prognosen för 2019 ligger nu vid 99,92 miljoner dag, medan prognosen för 2020 är 101,05 miljoner. Det framgår av den senaste månadsrapporten.

Dagens PS - Igår: 14:11

London provkör kontakt-lösa donationsplattor

I ett försöka att avhjälpa problemet med hemlöshet har staden installerat donationsstationer i stadens finansdistrikt. Det skriver sajten Finextra. Genom att använda kontaktlösa betalkort kan Londonborna nu donera till välgörenhet snabbt och enkelt.

Dagens PS - Igår: 12:18

Trump vill köpa Grönland: ”Global maktkamp”

Enligt källor i Vita Huset har president Donald Trump satt flera departement i arbete med att undersöka möjligheterna för USA att köpa Grönland. Det skriver Washington Post. Källorna, som vill vara anonyma, uppger att president Donald Trump pratat om Grönland under flera veckors tid.

Dagens PS - Igår: 10:49

10 bostadsrätter med all-time-high-priser

Lägenheten i topp såldes i början av sommaren och ligger inte oväntat på fashionabla Östermalm i Stockholm. Spana in priset! Booli har sammanställt listan, där Östermalm har så gott som totaldominans med undantag från en lägenhet på Södermalm i Stockholm och en lägenhet på Djurgården.

Dagens PS - Igår: 10:41

Uppgifter: Tesla höjer priserna i Kina igen

En försäljare på en Tesla-butik i Peking bekräftar den senaste tidens medierapportering att elbilstillverkaren kommer annonsera prishöjningar i Kina från och med september. Det skriver Global Times. En prishöjning skulle innebära den fjärde justeringen på ett år.

Dagens PS - Igår: 10:23

Kontor fick evakueras efter elscooterexplosion

En indisk socialplattform utan stöd för engelska, polisingripande mot Amazons marknadsföring samt evakuering av Dropbox huvudkontor – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Indisk socialplattform tar in 100 miljoner dollar Sociala medieappen ShareChat, som bara finns på regionala språk utan stöd för engelska, tar in stora pengar i en ny finansieringsrunda.

Dagens PS - Igår: 10:28

JUST NU: Tekniska problem på Londonbörsen

Londonbörsen har under fredagsmorgonen tekniska problem vilket fördröjer öppningen. Handeln i aktierna som ingår i FTSE 100 och FTSE 250 har därför inte kommit igång, enligt börsoperatören LSE. Däremot sker handel i aktier i FTSE 350 och småbolagslistan AIM som normalt, skriver Sky News.

Dagens PS - Igår: 08:36

Kronofogden var hack i häl på Norwegian

Myndigheten var ytterst nära att driva in ett krav på över 19 miljoner kronor från det norska lågprisflygbolaget. Det här uppger Dina Pengar i Expressen och berättar att det norska lågprisflygbolaget missade att betala in passagerarskatt till svenska staten i tid. Följden blev att Kronofogden bara var några dygn från att börja jaga tillgångar hos Norwegians dotterbolag i Sverige på grund av trubblet med Skatteverket.

Dagens PS - Igår: 08:39

Läsarna rasar mot Löfvens drogutspel

Torsdagens något kontroversiella fråga har föga oväntat engagerat många läsare. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.