Skånskan > Nyheter

Monday, 19 August, 22:29

Skånskan - 13 aug 19 kl. 15:30

Kritik mot få satsningar i byarnaÖstra Lund Hela kommunen ska utvecklas. Men trots detta sker det mycket lite i de mindre samhällena i öster medan det inne i staden byggs så att det knakar.
Byalaget i Genarp har tröttnat på denna obalans och vill ha möten och en dialog med kommunledningen.”Kommundelarna bör göras mer attraktiva, bland annat genom ett ökat byggande av lägenheter. Man ska kunna bo i respektive stadsdel oavsett vilket bostadsbehov man har”, skriver byalagets ordförande Kent Petersson i ett öppet brev till kommunstyrelsen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund Hela, Genarp, Kent Petersson, Petersson, Fokus Genarp, Lund, Klas Svanberg, Kent Peterssons, Södra Sandby, Kryptan, Genvägens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , , satsningari , byarna
Expressen - 18 sep 14 kl. 16:50

Björgens kritik väcker många starka känslor

Tidigare i veckan skrev längdstjärnan Marit Björgen ett debattinlägg som bland annat innehöll kritik mot privata satsningar inom sporten. Nu reagerar Jörgen Aukland starkt på utspelet. – Det är lätt för dig att säga.

YLE - 09 jun 17 kl. 13:15

Rurik Ahlberg: Fel att säga att servicen försvinner från byarna

I debatten kring Kvevlax lärcenter och byskolornas öde har det riktats en hel del kritik mot beslutsfattandet i Korsholm. Kommundirektör Rurik Ahlberg svarar på kritiken. Under torsdagens debatt i fullmäktige riktades en hel del kritik mot beslutsprocessen kring byggandet av Kvevlax lärcenter och nedläggningen av fyra byskolor.

BT - 03 okt 11 kl. 20:47

Ny s-budget efter kritik

Efter intern kritik lägger Socialdemokraterna fram en ny budgetmotion, med bland annat mer pengar till a-kassan och sjukförsäkringen. Juholt förnekar dock att han tvingats backa Partiledaren Håkan Juholt och hans ekonomisk-politiske talesman Tommy Waidelich drog på måndagen för andra gången sina budgetförslag för den socialdemokratiska riksdagsgruppen. ?

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 13 kl. 06:30

Tuff kritik mot planerade vindmöllor på Söderslätt

Foto: Heribert Proepper
Vindkraft på slätten engagerar. När yttrandetiden gått ut för de planerade vindkraftverken i Fjärdingslöv och Södra Åby räknar stadsbyggnadskontoret till ett 70-tal synpunkter.
"Byarna på Söderslätt tål inte fler vindkraftverk".

Barometern - 27 nov 18 kl. 13:35

Broddar även i byarna

Förra veckan kunde vi berätta att Högsby kommun delar ut gratis halkskydd till pensionärer. Efter viss kritik har man bestämt att även köra ut broddar till butiker i byarna..

Skånskan - 15 dec 18 kl. 05:00

Kruse stryks efter frän kritik

SVALÖV Polisanmälde politikern Karl-Erik Kruse (S) var tänkt att kandidera till posten som vice ordförande i kommunala bostadsbolaget Svalövsbostäder, men efter massiv kritik väljer han att hoppa av.
Inte minst från partierna i den styrande minoriteten ser man knappast valet med blida ögon:– Jag står inte till förfogande längre. Det är inte bra för kommunen, partiet eller privat att det blir en debatt om något som inte är klart, säger Kruse kort.

Nyan - 04 mar 15 kl. 06:00

Kritik i skärgården mot lantbrevbärare

Vad kan bli bättre med detta? Det är frågan i Lappo efter beskedet att postombudet ersätts med brevbärare. I fredags meddelade posten att man inleder ett projekt med lantbrevbärare som, med Kumlinge som utgångspunkt, tar hand om postservicen på Enklinge och Lappo från och med den första juni.

Skånskan - 25 feb 19 kl. 18:00

Ny kritik mot Staffanstorp

Lund Kommunledningen riktar än en gång kritik mot Staffanstorp som hyr bostäder för sina nyanlända i Lunds kommun. Samtidigt ställs krav på att regeringen agerar och på att länsstyrelsen inför nästa år gör om fördelningen av mottagandet mellan kommunerna.– Här skapas flera problem – vårt mottagande försvåras och vi får ta över kostnader efter inledningsskedet, men framförallt riskerar den enskilde att få en sämre start när vi inte ges möjlighet att planera, säger kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L).

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 12:59

Kritik mot regeringens förslag att höja skatten på biodiesel: ”En kraftig örfil ”

Att säga till väljarna att man vill ställa om från fossila bränslen för att därefter höja skatten på biodiesel är dubbelmoral, det menar Svenska bioenergiföreningen, Svebio. Regeringens förslag om att införa en höjd skatt på biodieseln Fame, som i Sverige främst är gjord på raps, har fått stark kritik från flera håll, nu senast från Svenska bioenergiföreningen. Lena Bruce, drivmedelsexpert på Svebio, säger i ett pressmeddelande: – Skatten på biodiesel strider mot den svenska klimatpolitiken och gör det svårare att nå regeringens och riksdagens uttalade mål om en fossilfri transportsektor 2030.

Barometern - 24 jan 14 kl. 07:12

Stora satsningar på infrastruktur saknas

År 2009 släppte nuvarande Alliansen en jättelik infrastruktursmotion där man satsade mer än 400 miljarder kronor, för åren 2009–2021 för hela Sverige. I november 2013 gav regeringen klartecken till att fyra Stockholmskommuner och landstinget satsar på ny infrastruktur. Bland annat nya tunnelbanor, för en kostnad på 25 miljarder.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nu får stadsbussarna nya turer

lund Nytt byggkaos väntar Lundaborna i centrala delarna av staden under hösten.
Sex busslinjer, ett till sex, får nya turer när Kyrkogatan stängs av.Bussarna får ändrade turer eftersom busshållplatserna Lundagård, Domkyrkan, Stadsbiblioteket och Åke Hans stängs av under de månader arbetet pågår.

Skånskan - 1 timme sedan

Tragedi lockade fram minnen om övergrepp

UTNYTTJAD Varför vågade jag inte berätta? Varför gjorde vuxenvärlden så lite? Det är frågor som José R Franco ställer sig när han tänker tillbaka på en barndom där han utsattes för sexuella övergrepp av både män och kvinnor.

Skånskan - 1 timme sedan

Fem detaljer du säkert missat i Harry Potter-filmerna

WEBB-TV Har du lagt märke till de här sakerna tidigare? Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 2 timmar sedan

Hem­ligt vad som ska byggas på åkern

Staffanstorp Vid ron­dellen mot Åk­arp har stäng­sel satts upp ute på åkern. Byg­get av den 15 000 kvad­rat­me­ter stora an­lägg­ningen har på börjats.Nu har mark­ar­be­tena satt i gång på Väs­tan­vä­gen, som Ki­len­krys­set AB köpte för drygt ett år se­dan.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kungsgatan klockan 15:32

– Det är inte höst än, sa min vän bestämt när jag råkade nämna mysbelysning och svampplockning en regnig eftermiddag.
Jag insåg direkt att jag hade trampat på en öm tå och backade långsamt ur samtalsämnet.
Regnet, mörkrets intrång och frånvaron av värmebölja gör dock att jag undrar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bekräftas: Det är samma bil

markaryd Samma bil som stals efter det misstänkta mordet på 70-åriga Gert-Inge Bertinsson, Markaryd i Småland, har synts i trakterna i Malå i Västerbotten, där en 80-årig man varit försvunnen sedan i början av augusti.Det skriver tidningen Norra.
– Det är konstaterat att den bil som stals i samband med mordet är samma bil som synts i trakterna av Adak i Malå i början av augusti, säger Johann Kristiansson vid polisen i Skellefteå, till tidningen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bennison tillbaka i FC Rosengårds trupp

Bortamatch mot gamla klubben – då är FC Rosengårds nyförvärv Anna Anvegård inte med i truppen. Däremot gör Hanna Bennison comeback efter skada.Anna Anvegård gjorde succé när hon debuterade för FC Rosengård och blev målskytt direkt i Malmöderbyt mot LB07.

Skånskan - 4 timmar sedan

Guide ska främja arbete utomhus

MALMÖ Ett bord, några stolar och ett parasoll. Mer behövs inte för att flytta ut arbetsplatsen och under måndagen invigdes flera tillfälliga utearbetsplatser på stadshusets innergård.Ett 50-tal anställda från Malmö stad har deltagit i forskningsprojektet StickUt och deras erfarenheter har nu resulterat i en guide med massor av tips och reflektioner.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sex nyfödda barn smittades på SUS

MALMÖ Neonatalavdelningen på SUS i Malmö anmäler sig själv sedan sex nyfödda barn smittats med colibakterier. Smittvägarna har inte kunnat spåras och nu vidtas en rad hygieniska åtgärder på avdelningen för nyfödda barn.Det var i januari som det upptäcktes att sex nyfödda barn som vårdades på neonatalavdelningen på SUS i Malmö bar på E colibakterier.

Skånskan - 6 timmar sedan

Flera bilar i krock på E6

Trafik Flera personbilar, samt en lastbil är inblandade i en trafikolycka på E6.Enligt polisen har olyckan inträffat i norrgående körriktning i höjd med Löddeköpinge, E6 är nu avstängd.
Det är ännu oklart om någon skadats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.