VA > Ekonomi

Monday, 26 August, 11:03

VA - 13 aug 19 kl. 15:32

Analytikern: Butiksdöden är inte e-handelns felI veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar Christian von Essen  analytikern Rebecca McDonald , som jobbar på brittiska tankesmedjan Centre for Cities i London.  .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Heja, Christian, Essen, Rebecca McDonald, Centre, Cities, London

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikern, Butiksdödenär inte , e-handelns, fel
Dagens PS - 18 jun 19 kl. 11:38

Butiksdöden: 30.000 jobb borta inom tio år

Handeln genomgår just nu stora förändringar, och med dessa kommer arbetstillfällena självklart att påverkas. Nu visar en ny rapport att tiotusentals jobb kan vara borta inom bara tio års tid. Det rapporterar TT.

Trelleborgs Allehanda - 12 nov 13 kl. 04:01

Butiksdöd ger butiksdöd

Foto: Claes Nyberg
Handelns kris riskerar att skada Trelleborg. Det gäller att vända spiralen innan det är för sent.
Det upprepas så ofta att det har blivit till en floskel, ”Handel föder handel”.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 09:00

Fick rätt om H&M – alla andra hade fel

H&M-analytikern outstanding – förutspådde börsraset. ”Jag fick helt enkelt inte kalkylerna att gå ihop och misstänkte att det fanns ett större strukturellt problem”, säger Carnegies analytiker Niklas Ekman till Dagens Industri, som beskriver honom som ”helt outstanding bland svenska H&M-analytiker”. Bakgrunden är förstås att han är den enda analytiker som under året sagt och hållit fast vid att placerare bör sälja klädbolagets aktie.

VA - 15 jun 11 kl. 15:36

Handelns nya hot

15 juni Förstora Maj var en svart månad för svensk detaljhandel. Enligt Svensk Handel Stil:s Blixtindex minskade försäljningen av kläder med 3,2 procent jämfört med samma månad i fjol. Även skoförsäljningen, som haft en något starkare vår, visade en minskning med 2,8 procent.

YLE - 10 jun 14 kl. 17:00

Jonas Jungar: Upplyftande nyheter, varsågoda!

Det väckte till en början mycket förtjusning, men också misstänksamhet och en hel del raljerande båda innanför och utanför huset. Skulle en seriös nyhetsredaktion plötsligt börja göra solskenshistorier?! Handlar inte journalistikens grunduppdrag uttryckligen om att blotta orättvisor och missförhållanden?

Skånskan - 09 jul 19 kl. 06:00

Handlare arga över borttagen parkering

Eslöv När Stora torg byggs om kommer även korttidsparkeringen tas bort.
Det har oroat ett fyrtotal centrumhandlare, som har skickat in en namnlista till kommunen.Annette och Anders Tomasson flyttade sin cykelverkstad från Kanalgatan till Stora torg tidigare i år.

HBL - 05 jan 13 kl. 05:30

Trettondagsfars

Trettondagen, som i år infaller på söndag, är en av sammanlagt femton dagar då lagen förbjuder handeln att betjäna sina kunder.Trettondagshelgen är en stor köpfest för de allt talrikare ryska resenärerna, företaget Global Blue som sköter tax free-handeln till länder utanför EU säger att januariförsäljningen ökade med 44 procent i fjol, 35 procent av handeln sker under trettondagsveckan. Det betyder att Finland ligger bara 7 procent under tax free-handeln i Tyskland, där inslaget av ryska turister också är betydande.

BT - 19 okt 14 kl. 15:29

Experter: Sannolikt rysk provokation

Det mest troliga är att försvarskränkningen i Stockholms skärgård handlar om en främmande undervattensoperation och att det är Ryssland som ligger bakom den, anser Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet. - Men att den kanske redan är avslutad eller har fått ett förlopp som vi utifrån inte riktigt kan se ännu, säger Agrell.Han pekar på att mycket detaljerade uppgifter om operationens förlopp och förspel kommit ut till medierna från svenska myndigheter, och tror inte att det har gjorts av en slump.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 15:30

Tyst stad utan detaljhandel

E-handeln ökar snabbare än som gissats i prognoser, på bekostnad av detaljhandeln. Enligt en ny analys av Nordea har börsvärdet på globala e-handlare gått upp med 250 procent sedan 2011, medan värdet på traditionella handelsbolag har gått ned 50 procent. Enligt analysen har nordiska detaljhandlare tappat 17 procent av sitt börsvärde bara på ett och ett halvt år, vilket är en oroande utveckling för handelns möjlighet att överleva i fysisk form.

BT - 28 aug 14 kl. 13:27

Böcker sommarens vinnare

Vi valde hängmattan framför att snickra på huset under semestern. Bokförsäljningen sköt i höjden medan byggvarorna i hög grad fick stå kvar på butikshyllorna i juli. I det varma vädret lade vi också mer pengar på mat.

Fler nyheter från VA

VA - 30 minuter sedan

Därför dyker techbolaget tvåsiffrigt på börsen idag

Aktien tappar 18 procent efter svag rapport. .

VA - 30 minuter sedan

Superföretaget laddar om

Gnosjöbolaget Garo som är veteraner på laddstolpar har bytt vd: ”Nu tittar vi på solenergi – vi har alla produkter som behövs.” .

VA - 1 timme sedan

Därför är det dags att sälja Ica

"Nuvarande värdering är överdriven." .

VA - 1 timme sedan

Östersjöns tillfrisknande: ”Det är en framgångshistoria”

Beräkningar från Stockholms universitet visar att kväve- och fosforhalter successivt minskar.  .

VA - 1 timme sedan

Börsrysaren: Rakt ner i öppningen i Stockholm

Stockholmsbörsen öppnar på rött veckans första handelsdag. .

VA - 2 timmar sedan

Göran Persson: ”Det är klart att bankerna också ska betala skatt på sina vinster”

De stora marginalerna på bolån är nu under press i alltfler banker. .

VA - 2 timmar sedan

Musks planer: Teslafabrik i Europa

Tesla visar intresse för Europaexpansion. .

VA - 3 timmar sedan

Skog, IT och vård i köpvärd fyrklöver på börsen

Fyra aktier proffsen ser som köpvärda i börsoron. .

VA - 3 timmar sedan

Efter tullhot – Kina villiga att möta USA i ”lugna” förhandlingar

Donald Trump meddelande på fredagen att USA ska höja importtullarna på kinesiska varor för 550 miljarder dollar med 5 procentenheter. .

VA - 3 timmar sedan

Asienbörserna inleder veckan med tunga ras

Blodrött på Asienbörserna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.