Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 19 August, 23:13

Dagensanalys.se - 13 aug 19 kl. 15:20

Mer än hälften av digitala annonspengar slösas bortFMCG-företag slösar bort nästan 50 miljarder dollar varje år i digitala annonspengar. Anledningen? Negativ ROI samt att de har svårt att mäta avkastningen. I en studie med 1.100 chefer inom marknadsföring framkommer det att 60 procent av annonsinvesteringarna, motsvarande 47 miljarder dollar, inte ger en positiv ROI.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
FMCG, ROI, Facebook, Youtube, Mer, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, än, hälftenav , digitala, annonspengar, slösas, bort
Dagensanalys.se - 09 jul 19 kl. 02:22

Om två år är mer än hälften digitalt

År 2021 kommer mer än hälften av alla annonsinvesteringar vara digitala. Allt enligt en prognos från Zenith, som är en del av Publicis Media, kommer mer än hälften av alla annonsinvesteringar gå till digitalt. Högst upp på listan är onlinevideo och sociala medier som också kommer att dra mest nytta av kommande 5G.

Dagensanalys.se - 10 aug 17 kl. 10:19

Mer än hälften av världens webbtrafik kommer nu från mobiltelefoner

Rapporten Digital in 2017 har sammanställt användandet av internet och sociala medier i alla världsdelar, här i Europa har 73 procent tillgång till internet och hälften (49%) är aktiva i sociala medier. Att internet har tagit över kommunikationen världen över kan inte undgått någon, men även sociala medier tar snabbt över mediekonsumtionen. Tillväxten av användandet av internet under de senaste 10 åren ligger på 4% medan användandet av sociala medier ökade med hela 32%.

News55 - 07 okt 15 kl. 13:45

Mer än hälften av landets seniorer lider av fobier 

Ormar, spindlar och råttor – det är vad äldre svenskar har mest fobi för. En avhandling vid Sahlgrenska akademin i Göteborg visar att mer än hälften av alla svenskar mellan 70 och 80 års ålder lider av någon form av fobi. Fler kvinnor än män är drabbade.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 16 kl. 10:36

Mer än hälften av tågen i länet är försenade eller inställda

Under 2015 blev mer än vartannat persontåg i länet försenat eller inställt, uppger Trafikanalys. Förra året blev mer än hälften av persontåg i länet försenade eller inställda. Enligt kunskapsmyndigheten Trafikanalys kom knappt hälften av de 12 199 tåg som under 2015 hade sin slutstation i länet fram i tid.

DalaDemokraten - 31 jan 17 kl. 06:00

Ensam förbrytare svarade för mer än hälften av brottet

En brottskategori ökade under förra året mer än 350 procent i Dalarna. Det var mer än tre gånger fler brott av det slaget än under 2015. Det kan dessutom konstateras att en ensam förbrytare svarade för mer än hälften av brotten.

DalaDemokraten - 06 feb 17 kl. 07:00

Ensam förbrytare svarade för mer än hälften av brotten

En brottskategori ökade under förra året mer än 350 procent i Dalarna. Det var mer än tre gånger fler brott av det slaget än under 2015. Det kan dessutom konstateras att en ensam förbrytare svarade för mer än hälften av brotten.

DN - 04 jul 12 kl. 05:47

Mer än hälften av rösterna räknas om

Mer än hälften av rösterna från det mexikanska presidentvalet, 54,5 procent, kommer att räknas om, meddelar den mexikanska valmyndigheten IFE..

Jönköpingsnytt - 04 feb 13 kl. 10:29

Mer än hälften utan a-kassa i Jönköping

Mer än hälften av de arbetslösa i Jönköpings kommun saknar ett skyddsnät i form av a-kassegrundad ersättning, det visar en rapport från LO-distriktet i Jönköping som betraktar siffrorna som alarmerande..

Nya Wermlands Tidningen - 03 apr 13 kl. 07:30

Tre har gjort mer än hälften av målen

Många har få att tacka för mycket. Trion Anders Bastiansen, Marius Holtet och Chris Lee har gjort mer än hälften av FBK:s mål i slutspelet. När de kopierade den skörden slutade det äntligen med seger mot Luleå..

Västerbottens Folkblad - 19 jun 13 kl. 09:16

Mer än hälften av svenskarna kör omdömeslöst

Varannan svenska agerar omdömeslöst i trafiken. Mer än hälften av svenskarna kör bil för fort och var tredje person sms:ar bakom ratten. En ny undersökning [...

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Benjamin Holmfred tar över rollen som vd på IUM

IPG Mediabrands i Sverige rör om i organisationen och utser Benjamin Holmfred till ny vd för IUM. Samtidigt tar Fredrik Forsberg rollen som vd för Reprise Digital. Holmfred kommer senast från rollen som Media & Trading Director på Mindshare.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Apple blockerar mätningar med tredjepartskakor

Apple följer i Firefox fotspår och tänker blockera mätningar med tredjepartskakor. Så när ska mätföretag som använder metoden fatta att man mäter helt fel? Varje gång en besökare som använder en webbläsare som blockerar tredjepartskakor används istället fall-back-tekniken som utgår från IP-adressen, time-stamp och andra loggvariabler.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Google integrerar öppen SDK för mätning av Viewability

Det är en stor dag när jätten Google vikar sig för massorna och integrerar en öppen SDK för att mäta Viewability på sina annonsprodukter. Den öppna SDK:en kommer från IAB som försökt med näbbar och klor få allt fler att anamma den. Iden är att du som både annonsör och publicist ska slippa hantera flera SDK:er och att vi alla använder samma.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Studie avslöjar att Google är smartare än både Amazon och Apple

När det kommer till smarta assistenter är det Google som ligger stegen före konkurrenterna Alexa från Amazon och Siri från Apple. Bakom bedömningen finner vi analysföretaget Loup Ventures som studerat och kartlagt vilken smart assistent som faktiskt är smartast För att ta reda på vilken smart assistent som är smartast ställde forskaren 800 frågor inom fem olika kategorier till assistenterna och bedömde dem efter hur relevanta svar hen fick tillbaka. Enligt resultatet förstod Google Assistant samtliga frågor och svarade korrekt […] Inlägget Studie avslöjar att Google är smartare än både Amazon och Apple dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Accenture börjar gräva efter Big Data

Accenture har nyligen köpt Analytics8 som ska hjälpa dem att gräva fram Big Data och dra fram insikter. Bolaget grundades år 2002 och är helt fokuserade på att hjälpa andra bolag att hitta, hantera och få ut det mesta av Big Data. The Analytics8 team’s deep technical expertise and experience advising clients across a range of industries will complement our own — bolstering our growing Applied Intelligence business, particularly in the Australian market, and creating new opportunities to help clients […] Inlägget Accenture börjar gräva efter Big Data dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Nu finns det gratis fika hos Facebook

Facebook testar just nu att öppna upp mini-caféer i London dit du kan gå för att ta en gratis fika och samtidigt fråga om din säkerhet online. Vad finns det för risker med en profil på Facebook? Vilken data samlas in`?

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Instagram ska få faktagranskning

Med alla falska nyheter som sprids överallt ska Facebook-ägda Instagram försöka göra sitt för att förhindra desinformation. EFter USA-valet och Brexit har Facebook fått skäll från både regeringar och organisationer för att de tillåtit falska nyheter på sina plattformar. Tips: Se dokumentären The Great Hack på Netflix.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Nu kan du köpa skydd mot Deepfakes

Deepfakes, när mjukvara används för att byta ansikte och röst i en video så att det ser ut som om någon annan person har filmats, blir allt mer övertygande. Inför det amerikanska presidentvalet, nästa år, har företaget ZeroFOX börjat erbjuda skydd för politikerna mot Deepfakes och annan desinformation. Deepfakes kan numera enkelt skapas av vem som helst på ett par minuter.

Dagensanalys.se - 16 aug 19 kl. 16:25

Ny spegelvägg i Stockholm för fokusgrupper

Nordic Viewpoint, med kontor och fokusgrupprum i Mölndal har öppnat fokusgrupprum med spegelvägg i Stockholm. Antalet fokusgrupprum med spegelvägg och all utrustning som krävs för att genomföra kvalitativa intervjuer och diskussioner har minskat i Stockholmsområdet (efter försvinnandet av FocusInn, Confokal, m.m.

Dagensanalys.se - 16 aug 19 kl. 13:09

Utredningsförslag bäddar för nya Medieombudsmannen

Branschorganisationen Utgivarna välkomnar det utredningsförslag som lämnades till kulturdepartementet i dag. Det underlättar utvidgningen av det självgranskande medieetiska systemet och införandet av en ny Medieombudsman. I dag överlämnade den särskilda utredaren Maria Eka en utredning som bland mycket annat tittat på hur delar av den statliga granskningen av medierna skulle kunna tas över av ett oberoende självreglerande system.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.