Realtid > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 18:12

Realtid - 13 aug 19 kl. 15:19

Allvarligt för Argentina – och illavarslande för tillväxtmarknadernaDen apokalyptiska utvecklingen för den argentinska valutan, peso, i kombination med kraftiga kursnedgångar på den argentinska börsen blottlägger riskerna i tillväxtmarknaderna. Flera andra länder riskerar att dras med, skriver Realtids Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Argentina, Realtids Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allvarligtför , Argentinaoch , illavarslandeför , tillväxtmarknaderna
PrivataAffärer - 26 nov 18 kl. 13:00

Morgan Stanley: Det våras för tillväxtmarknaderna

Aktiemarknaderna i tillväxtländerna har inte levererat under 2018 men den amerikanska investmentbanken ser tydliga tecken på en vändning, samt att tillväxten sakta men säkert stabiliseras. Av det skälet uppgraderar Morgan Stanley tillväxtmarknadsaktier till övervikt, från undervikt. Många investerare har dragit sig ur tillväxtmarknaderna under nedgången i år.

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 13:00

Morgan Stanley: Nytt rally på tillväxtmarknaderna

Enligt Morgan Stanley kan indexet MSCI Emerging Markets Index vara positionerat för ett rally under de närmaste månaderna. Tre huvudsakliga skäl för tilltron till tillväxtmarknaderna är de starka utsikterna för kinesiska aktier, de kommande ekonomiska stimulanserna i Kina, samt kopparpriset. Ett rally i Kina påverkar tillväxtmarknadsindexet kraftigt då drygt en tredjedel av indexet utgörs av kinesiska aktier.

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 13:00

Danske: Därför är tillväxtmarknaderna attraktiva

Stora geopolitiska skeenden förmörkar himlen för finansmarknaderna och det finns inga tecken på att det ska ljusna inom en snar framtid. Det är framför allt Donald Trumps och USA:s politik med tullar som ”har potential att försätta hela världsekonomin i en ny recession,” skriver Choi i Danske Bank Quarterly House View som nu publicerats. När USA stramar åt penningpolitiken och Kina expanderar förstärks den amerikanska dollarn, vilket i sig innebär nya utmaningar för tillväxtmarknadsländerna.

VA - 14 nov 16 kl. 11:03

Kan man lita på signalerna på tillväxtmarknaderna?

Flera draglok på tillväxtmarknaderna har haft en mer positiv utveckling i år. Det kan enligt T Rowe Prices portföljförvaltare Gonzalo Pángaro, vara början på en mer långvarigt starkare period. Det betyder resultatförbättringar i företagen.

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 06:00

2019: Uppåt i Europa och på tillväxtmarknaderna

De globala marknaderna inleder 2019 i en helt annan miljö än vid inträdet i 2018. Då, för tolv månader sedan, var marknaderna kring all-time-high och optimism präglade börssentimentet, men nu är det snarare osäkerhet och kanske viss realism som har tagit över. Kim Catechis, Head of Global Emerging Markets på Martin Currie, ett dotterbolag till den amerikanska kapitalförvaltaren Legg Mason, beskriver i en outlook för börsåret 2019 fyra olika händelser som har direkt påverkan på sentimentet inför nästa år: Lättar i Europa nästa år Fortsatta amerikanska räntehöjningar, den ekonomiska avmattningen i Kina på grund av amerikanska tullar, Italiens nya budget som ytterligare ökar landets skuldsättning – till ohållbara nivåer – samt ödesstunden för brexit.

PrivataAffärer - 05 aug 14 kl. 06:29

Temakväll: Ny revansch för tillväxtmarknaderna

Fonder som placerar på tillväxtländernas börser har tagit rejäl revansch sedan kursrasen i början av året.  Missa inte vår extrainsatta specialkväll om tillväxtmarknaderna den 15 september i Stockholm....

PrivataAffärer - 10 okt 14 kl. 11:10

Blandad utveckling på tillväxtmarknaderna

Tillväxtmarknaderna spretar åt olika håll. I östra Europa finns det starka ekonomier med tillväxt i Polen, Tjeckien, Ungern. Samtidigt finns det gott om grannländer på minussidan, som de baltiska staterna, Ryssland och Turkiet....

DI - 05 dec 15 kl. 17:28

Goldman Sachs ser ljusning för tillväxtmarknaderna

Storbanken Goldman Sachs ser en ljusare framtid för tillväxtmarknaderna. I en färsk rapport spår banken att tillväxten kommer öka under 2016..

DI - 24 okt 13 kl. 11:20

Billiga aktier på tillväxtmarknaderna

Fondförvaltare och IMF är negativa till tillväxtmarknaderna. Då är det läge att investera, anser Dagens industris krönikör..

PrivataAffärer - 12 nov 13 kl. 13:15

Tillväxtmarknaderna som går mot revansch

Experterna på Privata Affärers temakväll var överens: nu är det dags för tillväxtmarknaderna att ta revansch. Men när det gäller vilken marknad som har störst potential var meningarna delade....

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Lunar Way får banklicens

Bankappen Lunar Way har fått banklicens i Sverige. Bolaget har också tagit in ytterligare 280 miljoner kronor..

Realtid - 1 timme sedan

Ny finanschef på Savills Sverige 

Fastighetsrådgivarbolaget Savills anställer Carina Ohlander som ny finanschef för den svenska verksamheten och Krister Johansson som ansvarig för Client Accounting för förvaltningsgruppen, skriver Savills i ett pressmeddelande..

Realtid - 2 timmar sedan

Goldman Sachs krigar om Saudi Aramcos IPO

Goldman Sachs finns nu på listan över tänkbara rådgivare vid Saudi Aramcos planerade börsnotering efter nobben 2017. Börsnoteringen förväntas bli världens största..

Realtid - 3 timmar sedan

Konsolidera fonder – ett verbalt tuggummi

Carneos köp av Alfred Bergs kapitalförvaltning innebär inte att den gamla anrika firman går i graven. Snarare handlar det om att man till slut plockar bort gravstenen, skriver Realtids Per Lindvall. .

Realtid - 3 timmar sedan

Auktorisation leder till bättre kundupplevelse

Hur nöjda kunderna är med redovisningsbyråerna hänger samman med om redovisningskonsulterna är auktoriserade. Det visar en studie från Svenskt Kvalitetsindex..

Realtid - 3 timmar sedan

Commerzbank planerar stänga minst 100 kontor - tysk tidning

Den tyska storbanken Commerzbank planerar att minska antalet bankkontor till mellan 800 och 900, från dagens omkring 1.000 stycken, enligt tyska Handelsblatt som hänvisar till källor, skriver Nyhetsbyrån Direkt..

Realtid - 4 timmar sedan

”Vill fortsätta ta marknadsandelar”

Carnegie Fonders köp av Alfred Bergs svenska verksamhet passar väl in med befintlig kompetens. Fondbolagets vd Hans Hedström har som målsättning att fortsätta ta marknadsandelar inom svenskt sparande..

Realtid - 4 timmar sedan

Carnegie Fonder efter Alfred Berg-köp: Vill fortsätta ta marknadsandelar

Carnegie Fonders köp av Alfred Bergs svenska verksamhet passar väl in med befintlig kompetens och fondbolagets vd Hans Hedström har som målsättning att fortsätta ta marknadsandelar inom svenskt sparande..

Realtid - 4 timmar sedan

”Varumärket har överlevt verksamheten”

Att Alfred Berg går i graven förvånar varken Erik Lidén, grundare av Insiderfonder, eller Joakim Bornold, Söderberg & Partners sparekonom. "De som tidigare inte gick i säljtankar gör det definitivt nu", säger Erik Lidén, som själv sålde Insiderfonder till East capital i början av året..

Realtid - 6 timmar sedan

Carneo vill fördubbla kapitalet inom fem år

Carneo har som målsättning att fördubbla sitt förvaltade kapital inom cirka fem år, säger kapitalförvaltar-koncernens vd Christoffer Folkebo efter köpet av Alfred Bergs svenska fonder och kapitalförvaltning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.