Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 06:39

Affärsvärlden - 13 aug 19 kl. 15:10

Ekonomer tror på Fed-sänkningarI juli sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve styrräntan för första gången på 11 år. Nu tror ekonomer på ännu fler sänkningar under året..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Fed, Federal Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomer, tror, Fed-sänkningar
YLE - 26 jan 17 kl. 05:20

Morgonkollen: Centern backar i opionsmätning och Trump tror på skendränkningar

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig inför dagen. Läget inrikes: Centerns popularitet minskar, visar en opinonsmätning som Yle har låtit göra. Centern har gått bakåt med 1,3 procentenheter sedan i december och är nu på sin lägsta nivå under den här regeringsperioden.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 11:35

Danske: Marknaden räknar med att Fed räddar börsen med räntesänkningar

Inte mindre än två Fed-sänkningar innan årets slut prisas nu in på räntemarknaden, samtidigt som prissättningen även indikerar att ECB kommer att genomföra en mindre räntesänkning det närmaste året, enligt banken. Danske Bank anser dock att det inte finns någon anledning för ECB att agera, givet stabil (men låg) europeisk tillväxt och inflation. Banken väntar sig att nästa räntejustering från ECB blir en höjning, och då troligen först om 2-3 år.

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 07:47

I kväll sänker Fed räntan

Vid mötet den 19 juni lämnades målet för Fed funds oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Kommittén bedömde fortsatt att en uthållig expansion i den ekonomiska aktiviteten, starka arbetsmarknadsförhållanden och en inflation nära kommitténs symmetriska 2-procentsmål på medellång sikt är det mest troliga, ”men osäkerheten runt dessa utsikter har ökat”. Fed väntas sälja in den väntade räntesänkningen vid kommande möte som en försäkring mot svaghet i ekonomin och för att värna uppgången i ekonomin.

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 20:05

Just nu: Fed sitter still i båten

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade 113 av 114 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat medan en trodde på en sänkning med 25 punkter. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

Realtid - 07 aug 19 kl. 08:47

Goldman Sachs ökar förväntningar på Fed 

Det eskalerande handelskriget och risken för hård brexit har fått Goldman Sachs ekonomer att tro på fler räntesänkningar från Fed i år, rapporterar Bloomberg. .

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 11:00

I kväll måste Fed leverera – annars kan börserna falla

Läs också: Trump sätter press på Powell: Får se vad han gör Vita huset har undersökt möjligheten att avsätta Fed-chefen – Marknadens förväntningar på en mer duvaktig inställning från Fed är närmast universell. Men den stora frågan är graden av duvaktighet i beskedet, säger Blake Gwinn på NatWest Markets till Reuters. Enligt Reuters räknar marknaden med en räntesänkning på 0,25 proc

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 11:14

Danske: Räntesänkningar och handelsavtal en ”positiv cocktail”

Tillväxten väntas bli lägre framöver, då inköpschefsindex i Europa, Kina och USA fortsatte ned i maj. Detta faktum glömdes dock snabbt bort av marknaden, då både den europeiska och amerikanska centralbanken i förra veckan öppnade för nya stimulanser. Danske Bank uttrycker en förväntan om en amerikansk räntesänkning redan i juli eller i september.

DI - 17 jul 19 kl. 05:52

Fed-chef vill se räntesänkningar i år

Fed-chefen i Chicago, Charles Evans, anser att lite mer penningpolitisk stimulans skulle hjälpa och att det behövs räntesänkningar för att försvara Feds inflationsmål. Det sade han på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News..

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 10:03

SEB spår två räntesänkningar i år


SEB:s ekonomer skriver marginellt upp sin prognos för svensk ekonomi. Samtidigt tror de att Riksbanken sänker styrräntan två gånger till i år, till 0,25 procent.Bankekonomerna spår nu att Sveriges BNP växer med 2,7 procent i år, jämfört med 2,5 procent i den förra prognosen.

TA - 13 maj 14 kl. 10:03

SEB spår två räntesänkningar i år


SEB:s ekonomer skriver marginellt upp sin prognos för svensk ekonomi. Samtidigt tror de att Riksbanken sänker styrräntan två gånger till i år, till 0,25 procent.Bankekonomerna spår nu att Sveriges BNP växer med 2,7 procent i år, jämfört med 2,5 procent i den förra prognosen.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

”Brexit definitivt en risk”

Stefan Kopperud, som förvaltar Öhman Sweden Micro Cap, om småbolag, brexit och fondens största innehav..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Home Depot lyfter efter rapport

USA-börserna såg på tisdagseftermiddagen ut att konsolidera sig något i den inledande handeln efter ett par handelsdagar med tydliga indexuppgångar. Inför öppningen noterades indexterminerna strax över nollan och de amerikanska räntorna sjönk..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Börsplus: Goda odds för att aktien ska siga - köp

Hembla, som är fokuserat på miljonprogrambostäder, har inte hängt i den allmänna fastighetsuppgången på börsen trots att bolagets substansvärde växer snabbast, inte minst tack vare modellen med rullande ROT. Det skriver rekommendationstjänsten Börsplus som rekommenderar köp av aktien..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Svagaste kronan på 17 år

Svagaste nivån sedan sommaren 2002. Kronans värde mot dollarn når nya bottennivåer..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Jyske Bank inför minusränta för rika privatkunder

Den danska banken Jyske Bank kommer att införa en negativ räntesats om -0,6 procent på personkonton med placeringar på över 7,5 miljoner danska kronor, om inget annat avtalas..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Medicinteknikbolaget som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen handlades på plus vid tisdag lunch, efter att de inledande timmarnas handel varit oregelbunden. Flertalet industri- och verkstadsaktier var i täten av storbolagslistan medan banker och fordonsbolag fanns i botten..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

JP Morgan: Köp inte aktier än - vänta till september

Investerare bör vänta ut månaden och istället vänta till september innan de gör några nya köp. Det menar JP Morgan..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Dystra utsikter för diamantbranschen

Den internationella diamantbranschen har haft ett tufft år hittills med fallande priser på rådiamanter och en svag försäljning av slipade juveler..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Förlust för Starbreeze

Spelutvecklaren rapporterar en förlust för kvartalet. Samtidigt ökar dock omsättningen..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Tunga vd:ar skrotar aktieägar-fokuserad ideologi

I en skrivelse som publicerades under måndagen bryter nästan 200 företagsledare mot årtionden av företagsortodoxi genom att slå fast att företagens uppgift är större än att skapa värde för aktieägarna, skriver New York Times..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.