YLE > Finland

Saturday, 24 August, 08:41

YLE - 13 aug 19 kl. 15:00

Niinistö på Åland: Arktis allt viktigare i samtalen med PutinPresident Sauli Niinistö säger att inga ämnen är tabu under de återkommande mötena med hans ryske kollega Vladimir Putin..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åland, Putin, Sauli Niinistö, Vladimir Putin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Niinistö, Åland, Arktisallt , viktigarei , samtalenmed , Putin
YLE - 17 okt 16 kl. 14:52

Försvarsminister Niinistö: Demilitariserat Åland utgör militärt vakuum

Försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf.) fortsätter den debatt om Ålands demilitariserade status som han startade i Yles program Morgonettan i lördags. Niinistö skriver på måndagen i sin blogg att demilitariseringen ingalunda minskar riskerna för Åland, snarare tvärtom.

Nyan - 21 aug 18 kl. 19:56

President Niinistö till Åland

President Sauli Niinistö ska inviga den parlamentariska Östersjökonferensen. Under sitt Ålandsbesök ska presidenten också träffa landskapsföreträdare.
Östersjökonferensen anordnas i år på Åland och såsom Nya Åland tidigare rapporterat är invigningstalare republikens president.

Nyan - 04 apr 17 kl. 08:22

Niinistö till Åland i sommar

President Niinistö kommer till Åland i sommar. Det skriver presidentkansliet i ett pressmeddelande. Niinistö besöker i år alla Finlands landskap med anledning av 100-årsjubileet för Finlands självständighet.

Nyan - 08 jun 16 kl. 11:18

Nu är Niinistö på Åland

I dag besöker republikens president Sauli Niinistö Åland.
Efter en gungande helikopterfärd till flygplatsen på Åland hälsades presidenten välkomna av lagtingets talman Johan Ehn som är värd för besöket.

Efter det officiella mottagandet fortsatte Ålandsbesöket i Ollas i Lumparland där presidenten träffade landskapsregeringens representanter för att diskutera aktuella frågor.

YLE - 03 nov 17 kl. 18:45

President Niinistö på Åland: Demilitariseringen kunde diskuteras internationellt

Åland borde vända sig till de länder som 1921 undertecknade avtalet om demilitarisering och be om deras syn på saken i dag, anser president Sauli Niinistö som har uttalat sig i samban med sitt besök på Åland..

YLE - 29 aug 17 kl. 04:14

Niinistö och Trump i glad enighet

Säkerhet, handel och transatlantiska relationer. Det blev temat på president Sauli Niinistös besök i Vita huset. Specialkunnandet om Ryssland gör Finland intressant i USA.

YLE - 28 jul 17 kl. 04:09

Putin och Niinistö i Nyslott - två gamla rävar möts igen

Då presidenterna Sauli Niinistö och Vladimir Putin träffades i Punkaharju och Nyslott på torsdagen var det som att se två lite ärrade silverrävar mötas. President Niinistö, solbränd och med grånande lockar, och president Putin, märkbart blekare och mer tunnhårig, båda i mörka kostymer och slipsar mönstrade i blått, och på något sätt i takt med varandra. Båda vet hur man tar sin plats, vad man säger och inte säger, bägge har ett kroppsspråk som utstrålar auktoritet och mandat.

YLE - 22 mar 16 kl. 04:00

President Niinistö träffar Putin i dag

Finlands och Rysslands presidenter möts igen, då president Sauli Niinistö träffar president Vladimir Putin i dag. Niinistö blev inbjuden till Moskva av Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev i samband med säkerhetskonferensen om Syrien i München i februari. Presidenterna har träffats årligen, senast besökte Niinistö Putin i juni i fjol.

HBL - 27 jun 12 kl. 11:54

Clinton och Niinistö diskuterade Syrien, Afghanistan och Arktis

USA:s utrikesminister Hillary Clinton träffade president Sauli Niinistö på Talludden på onsdagen. På agendan fanns bland annat Syrien, Afghanistan och Arktis.Utrikespolitik stod på agendan när Hillary Clinton och Sauli Niinistö träffades på Talludden på onsdagen.

HBL - 22 dec 13 kl. 06:00

Andlig klyfta mellan Ryssland och västvärlden oroar Niinistö

Finlands president Sauli Niinistö är orolig. Han ser ett Ryssland som håller på att glida ifrån västvärlden. Han tycker inte om det.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Smörkejsare och bankmän i veckans nyhetstest - hur väl kan du traktens historia?

Varför byggdes Ekenäs gamla stadshus? Och vem var Helge?.

YLE - Igår: 08:16

Metrotrafiken fortfarande begränsad - Järnvägstorgets metrostation är stängd

För tillfället passerar tågen Järnvägstorget i båda riktningarna, men stannar inte. HRT kommer att meddela när stationen tas i bruk igen..

YLE - 17 timmar sedan

Störningar i metrotrafiken i dag - vattenskador ställer till det

Det förekommer fortfarande störningar i metrotrafiken på grund av vattenskador från gårdagens häftiga regn. Metron trafikerar lördagen som normalt men Järnvägstorgets metrostation är stängd..

YLE - 2 timmar sedan

Nya mediciner ger ebolasköterska hopp - minns misstro och våld mot utländsk hjälparbetare: "Jag minns oron i blicken, de många barnen"

Kommer de in i tid kan vi hjälpa dem. Men de flesta kommer för sent. Sjukskötaren Anna Sjöblom bär de insjuknade barnen på sin näthinna.

YLE - 3 timmar sedan

Kommentar: Regeringen åkte spårvagn i 5 minuter, steg av och började slira - väljarna får allt svårare att veta vad som gäller

Drygt två månader har gått sedan en brokig men enig regering tog sjuans spårvagn från Ständerhuset till centrumbiblioteket Ode för att presentera sitt program. Nu påminner ordningen i regeringen mera om treans spårvagn på fredagskvällarna förr i världen, skriver Svenska Yles politikreporter Magnus Swanljung..

YLE - 15 timmar sedan

Sex timmars arbetsdag blir dyrt - men ger gladare arbetstagare som hinner hem i tid för att tända grillen

Arbetstagaren är effektiv i sex timmar - sedan sjunker produktiviteten. Men ska vi ha den här omställningen tvingas samhället betala mer under flera år, innan vi ser alla de positiva effekterna, säger experter. Och hur mäter man effekten av den glada arbetstagaren som får åka hem och tända grillen i tid?

YLE - 15 timmar sedan

Vacker fotokonst av fult plastskräp ställs ut i Hangö – pengarna för tavlor som säljs går till välgörenhet

Plastskräp som plockats från stränderna i Hangö kan bli riktigt vacker konst. Det bevisar Hangökonstnär Johanna Sandin med sina fototavlor som hon ställer ut på stadshusgalleriet i Hangö..

YLE - 15 timmar sedan

Polisen inleder förundersökning gällande tre riksdagsledamöter misstänkta för hets mot folkgrupp

Polisen har nu inlett en förundersökning kring Päivi Räsänens (KD), Hussein al-Taees (SDP) och Juha Mäenpääs (Sannf) uttalanden. Riksdagsledamöterna misstänks för hets mot folkgrupp..

YLE - 17 timmar sedan

Nu återvänder regnet - fortfarande störningar i metrotrafiken

I morse drabbades huvudstadsregionen av översvämmade gator, en vattenskada i ett köpcentrum och störningar i metrotrafiken på grund av den häftiga nederbörden..

YLE - 17 timmar sedan

Köttet i skottgluggen då Amazonas brinner - men mest importerar vi pappersmassa från Brasilien

De stora skogsbränderna i Amazonas upprör i dag en hel värld. Internet har exploderat och finansminister Mika Lintilä vill utreda ett importförbud för brasilianskt nötkött..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.