Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 24 August, 08:41

Sydsvenskan - 13 aug 19 kl. 15:03

Högre inflation än väntat i USADe amerikanska konsumentpriserna steg oväntat mycket i juli. Högre energikostnader bidrog till att konsumentpriserna steg med 0,3 procent i juli månad, att jämföra med analytikernas förväntningar på 0,1 procent. På årsbasis var ökningen 1,7 procent, vil.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högre, inflation, än, väntati , USA
Affärsvärlden - 12 dec 17 kl. 11:13

Högre inflation än väntat sänker Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen tappade något efter högre svensk inflation än väntat på tisdagsförmiddagen men arbetade upp sig till nollstrecket igen..

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 10:50

Lägre inflation än väntat – kronan sjunker kraftigt mot euron

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. Vid varje årsskifte ändras den varukorg som ligger till grund för beräkningen av KPI.

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 09:45

Klart lägre inflation än väntat

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,8 på månadsbasis och stigit med 1,9 procent jämfört med samma månad föregående år. I januari var KPI-inflationen 1,9 procent. Till månadsförändringen bidrog framför allt högre priser på livsmedel och alkoholfria drycker (1,3 procent), kläder (5,3 procent) och högre transportkostnader (1,3 procent) med 0,2 procentenheter vardera.

Opinionen.se - 10 jun 13 kl. 10:44

Högre inflation än väntat i Norge

Den norska inflationen sjönk till 1,4 procent i maj, ned från 1,5 procent i april, enligt Norges statistikbyrå. Nedgången var mindre än befarat. Analytiker hade i snitt räknat med en inflation på 1,1 procent i maj, enligt en Reuters-enkät.

GöteborgsPosten - 11 mar 15 kl. 08:19

Högre inflation än väntat

Riksbankens kamp för att höja inflationen kan vara på väg att lyckas. I februari var inflationstakten visserligen blygsamma 0,1 procent, men det är ändå högre än väntat. Fast för att nå sitt mål kommer Riksbanken att tvingas sänka räntan ännu mer, spår experter..

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 16 kl. 09:36

Lägre inflation än väntat

Inflationstakten var 0,9 procent i september, lägre än väntat och en bra bit under Riksbankens prognos. I augusti var inflationen enligt Statistiska centralbyrån (SCB) 1,1 procent, och ekonomer hade enligt Reuters i genomsnitt räknat med en ökning till.

UNT - 11 okt 16 kl. 10:03

Lägre inflation än väntat

Inflationstakten var 0,9 procent i september, lägre än väntat och en bra bit under Riksbankens prognos..

SVT - 11 okt 16 kl. 10:39

Lägre inflation än väntat

Inflationstakten var 0,9 procent i september, lägre än väntat och en bra bit under Riksbankens prognos. I augusti var inflationen enligt Statistiska centralbyrån (SCB) 1,1 procent, och ekonomer hade enligt Reuters i genomsnitt räknat med en ökning till 1,2 procent i september..

UNT - 11 okt 16 kl. 11:26

Lägre inflation än väntat

Inflationen var lägre än väntat i september..

Affärsvärlden - 11 okt 16 kl. 13:29

Lägre inflation än väntat

Inflationen var lägre än väntat i september..

DN - 30 jun 17 kl. 11:27

Högre inflation än väntat

Inflationen i euroländerna sjönk i juni, men var ändå högre än väntat, enligt preliminära siffror från Eurostat..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Hård Ivo-kritik mot vårdcentral i Lund efter patients självmord

Ivo riktar skarp kritik mot utebliven riskbedömning och bristande journalföring..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”Politiskt nitroglycerin” på G7:s toppmöte

Klimatet, Iran, handel och skatt på IT-jättar. Det är ämnen som G7-länderna är oeniga om när de möts i Frankrike lördag–måndag. USA:s president Donald Trump lämnade det förra toppmötet i vredesmod.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Slut med obokade besök på Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen i Lund stänger sitt kundtorg den 1 september..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Universitetet vill porta våldtäktsdömd läkarstudent

Får inte göra praktik på kvinnokliniken och i barnsjukvård. Cheferna säger nej..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nya projektiler från Nordkorea

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea provskjutit projektiler, meddelar försvaret i Sydkorea och Japan. Även denna gång skedde avfyrningarna ut mot Japanska sjön. Japan beskriver det som robotar, och manar sjöfarten att se upp för rester av dem.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Norge undslapp regeringskris

Bokstavligen i elfte timmen har Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) lyckats undvika en regeringskris. På fredagen ställde hon ett ultimatum om hur bompeng-systemet, norska vägtullar, ska läggas upp i framtiden. Och det fungerade.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Armén kan sättas in i Amazonas

Den brasilianska försvarsmakten ska sättas in mot skogsbränderna i Amazonas. Det har Brasiliens president Jair Bolsonaro beslutat, meddelar myndigheter i Roraima, en av de drabbade delstaterna. USA:s president sträcker också ut en hjälpande hand.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Scarlett Johansson bäst betald – igen

För andra året i rad är Scarlett Johansson filmvärldens bäst betalda kvinnliga skådespelare, enligt Forbes årliga lista. 34-åringen, som bland annat syntes i rollen som Black Widow i "Avengers: Endgame" under året, har sedan förra sommaren dragit in cir.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Uruguays president behandlas för lungcancer

Uruguays president Tabaré Vázquez, som har arbetat hårt för att minska tobaksbolagens inflytande, behandlas för en tumör i lungan, uppger hans stab. Den 79-årige onkologen meddelade i förra veckan att han troligen har cancer – något som nu har bekräftat.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Johnny Hallydays kista ska grävas upp

Den franske rocklegendaren Johnny Hallydays kista ska grävas upp i början av september, rapporterar radiokanalen RTL. Förklaringen till den smått morbida nyheten är att Hallydays grav ska ersättas med ett två meter högt gravvalv på samma plats på Lorien.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.