DI > Ekonomi

Saturday, 17 August, 15:09

DI - 13 aug 19 kl. 14:54

Flera negativa signaler väntas pressa Wall StreetBörserna i USA såg på tisdagseftermiddagen ut att gå mot en öppning nedåt, samtidigt som utvecklingen på obligationsmarknaden antydde att en recession kan vara på väg. Gapet mellan den tioåriga och tvååriga amerikanska statsobligationen krympte på tisdagen till runt 4 punkter. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wall Street, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera negativa, signaler, väntas, pressa, Wall, Street
PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 10:00

Spännande räntebesked väntas på torsdag

Samtliga nio ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken upprepade i samband med räntebeskedet i februari att ”nästa höjning sannolikt sker under andra halvåret 2019” (mest sannolikt i september enligt räntebanan). Räntebanan lämnades också oförändrad jämfört med i december med undantag för att den då sträckte sig ett kvartal längre (och indikerade att räntan då skulle stiga till 1,10 procent från 0,98 procent under fjärde kvartalet).

DI - 22 okt 18 kl. 10:04

Tunga signaler väntas – osäkra utsikter för stark konjunktur

En rad viktiga pusselbitar väntar i veckan för den som vill få en bild av den underliggande konjunkturutvecklingen.   Förutom bolagsrapporter och företagsenkäter är det även värt att titta på Di:s sammanställning av tillväxtkraften bland svenska småföretag. .

DI - 23 jan 18 kl. 11:23

ECB väntas avvakta med nya signaler om minskad stimulans

Europeiska centralbanken väntas på torsdag avvakta med nya signaler om att minska stimulanserna av ekonomin. .

YLE - 21 feb 17 kl. 05:25

Korsholm väntas säga slutgiltigt nej till hamnväg

Planerna på en ny hamnväg ser inte ut att bli verklighet. Inget av alternativen är tillräckligt bra. Kommunstyrelsen i Korsholm väntas skjuta ner planerna på en ny hamnväg i Vasa på sitt möte på tisdag.

BT - 30 okt 13 kl. 10:23

Fed väntas avvakta

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) väntas varken höja den rekordlåga räntan eller inleda någon nedtrappning av sitt omstridda program för stödköp av obligationer när banken avslutar sitt direktionsmöte i dag. Fed har hållit styrräntan på 0-0,25 procent sedan december 2008 och har ovanpå detta lanserat flera stödköpsprogram för att stimulera tillväxt.Sedan i våras har signaler kommit om att Fed-chefen Ben Bernanke, på väg att avgå, och de andra i direktionen överväger att stegvis trappa ned det drygt ettåriga programmet för stödköp av obligationer på 85 miljarder dollar per månad.

Cornucopia - 25 nov 15 kl. 10:10

Konjunkturbarometern faller - hushållen mycket negativa

Konjunkturbarometern faller och överhettningen i ekonomin ligger nu längre bort. Hushållen har blivit ännu mer negativa, samtidigt som tillverkningsindustrins framtidsoptimism faller fort.
Konjunkturinstituets barometerindikator ("konjunkturbarometern") faller tillbaka.

Kristianstadsbladet - 27 mar 14 kl. 07:19

Starkt kvartal väntas från H&M

I dag släpper klädjätten Hennes & Mauritz sin rapport för årets första kvartal. Marknaden inväntar bruttomarginalen och signaler kring det pågående kvartalets försäljning.
Analytiker tror på ett bra kvartal för världens näst största klädbolag.

Trelleborgs Allehanda - 27 mar 14 kl. 07:19

Starkt kvartal väntas från H&M

I dag släpper klädjätten Hennes & Mauritz sin rapport för årets första kvartal. Marknaden inväntar bruttomarginalen och signaler kring det pågående kvartalets försäljning.
Analytiker tror på ett bra kvartal för världens näst största klädbolag.

Opinionen.se - 27 mar 14 kl. 07:24

Starkt kvartal väntas från H&M


I dag släpper klädjätten Hennes & Mauritz sin rapport för årets första kvartal. Marknaden inväntar bruttomarginalen och signaler kring det pågående kvartalets försäljning. Analytiker tror på ett bra kvartal för världens näst största klädbolag.

BT - 27 mar 14 kl. 07:19

Starkt kvartal väntas från H&M

I dag släpper klädjätten Hennes & Mauritz sin rapport för årets första kvartal. Marknaden inväntar bruttomarginalen och signaler kring det pågående kvartalets försäljning. Analytiker tror på ett bra kvartal för världens näst största klädbolag.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Revanschläge: Oväntat styrkebesked för utbombade kronan

Det är inte bara börskurser och räntor som golvats av den senaste tidens marknadsoro.  Också på valutamarknaden märks raset i riskaptiten, men kronan har stått emot den senaste….

DI - 45 minuter sedan

Romina Pourmokhtari tar över Liberala ungdomsförbundet

Liberala ungdomsförbundet (LuF) har valt 23-åriga Romina Pourmokhtari till ny förbundsordförande. Hon efterträder Joar Forsell som suttit tre år på posten och förra året valdes….

DI - 1 timme sedan

Försäljning av interrailkort går som på räls

Svenskarnas intresse för tågresande i andra länder fortsätter att hålla i sig..

DI - 1 timme sedan

Tusentals protesterade i Hongkong

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester.  Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan….

DI - 1 timme sedan

Nostalgikernas drömbil gasar mot börsen

Gamla Indigo har blivit Lusitano och den pånyttfödda sportbilen har fått mer drag under huven. Framifrån har den fått en tuffare look medan den har behållit sitt runda bakparti..

DI - 1 timme sedan

Mellby Gårds vd: ”Nyttigt att få den käftsmällen”

Från den skånska myllan har Mellby Gård utvecklats till ett framgångsrikt miljardimperium med ­intressen i många ­branscher. .

DI - 3 timmar sedan

Analytiker: Räntorna ger nytt lyft för bopriserna

Den senaste tidens händelser, med allt fler tecken på en vikande konjunktur i Sverige och internationellt, men samtidigt också lägre räntor, innebär sammantaget att läget på….

DI - 4 timmar sedan

Kirchner skrämmer - folket flyr till dollar

Kreditvärderingsinstitutet Moody's ändrade i juli i år sin bedömning av Argentina från stabil till negativ..

DI - 4 timmar sedan

Hongkong-miljardär donerar till universitet

Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat….

DI - 4 timmar sedan

Källor: Allt mer talar för nytt uppdrag för Shekarabi

Enligt vad Di erfar är det allt mer som talar för att nästa arbetsmarknadsminister heter Ardalan Shekarabi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.