Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 20 August, 11:50

Världen Idag - 13 aug 19 kl. 12:30

Palestinsk man räddade judar – får tillflykt i Israel



Den palestinske arab som kom till undsättning då en judisk familj utsattes för ett terrorattentat utanför Hebron fick dödshot i sin hemstad och flydde från det palestinska territoriet. Nu har han fått israeliskt uppehållstillstånd, rapporterar Times of Israel..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Hebron, Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Palestinskman , räddade, judarfår , tillflykti , Israel
Sydsvenskan - 07 feb 15 kl. 04:00

Abbas på palestinsk offensiv i Sverige

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas kommer i morgon till Stockholm för att träffa Stefan Löfven, Margot Wallstöm och kung Carl XVI Gustaf.Sverige är Abbas bäste vän i Europa. Hans besök ingår i en palestinska diplomatisk offensiv.

Dagen - 05 maj 11 kl. 03:00

Viktigt samtal mellan judar och kristna

UPPSALA. Med Gamla testamentet som minsta gemensam nämnare möttes kristna och judar till samtal i veckan. Pingstkyrkan i Uppsala är initiativtagare till projektet som kallas "Mötesplats Jerusalem".

Sydsvenskan - 09 jun 11 kl. 00:05

"Erkänn palestinsk stat"

Att palestinierna får ett eget land är viktigt, inte minst för Israels skull. Det menar den israeliske före detta ambassadören Alon Liel.
I söndags bevittnade Israel ännu en fredlig palestinsk protest ?

YLE - 11 mar 16 kl. 06:10

Palestinsk musiker får fristad i Helsingfors - "Folk utanför konfliktzoner kommer aldrig att få veta hur det känns"

I tre månader ska den palestinska musikern Jowan Safadi bo i Helsingfors. Staden är med och finansierar Safe haven-projektet som ger konstnärer kortvariga fristäder på Sveaborg. - Om allt är skit kan du inte hålla på och sjunga om trädens prakt!

BT - 06 nov 14 kl. 14:29

Palestinsk man: Påkörning var olycka

En palestinsk man som kört på tre israeliska soldater på Västbanken har överlämnat sig själv till polisen. Han hävdar att det rör sig om en olycka. Bara några timmar efter ett dödligt attentat mot en folkmassa i Jerusalem i onsdags, skadades tre israeliska soldater då ett fordon körde på dem på Västbanken.

Dagen - 22 sep 11 kl. 03:00

Palestinsk stat får vänta

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas väntas begära att Förenta Nationerna erkänner Palestina som självständig stat.En majoritet av medlemsländerna stöder förslaget. Men USA kommer i kraft av sin vetorätt att stoppa det.

Världen Idag - 19 sep 18 kl. 12:02

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer att leda till fred. Hur som helst måste vi leva med dess konsekvenser, under lång tid. Det finns många orsaker till att avtalet inte ledde fram till sitt mål.

Dagen - 07 aug 15 kl. 10:59

Judar och palestinier möts på sommarläger

Under sommaren anordnas tre läger för judiska och palestinska ungdomar. "Jag hade förfärliga föreställningar om judar innan", säger en palestinsk deltagare som nu har flera judiska vänner..

NSD - 08 maj 13 kl. 16:26

Israel grep palestinsk mufti

Jerusalems mufti Muhammad Hussein förhördes på onsdagen av israelisk polis om vad som kallades "störningar" vid al-Aqsa-moskén dagen innan. Stolar ska ha då kastats mot judar vid Tempelberget..

Världen Idag - 27 aug 14 kl. 00:00

Ska Sverige erkänna en palestinsk stat?

Frågan om Israels relation till det palestinska självstyret enar oppositionen men delar regeringen. Samtidigt brottas flera av riksdagspartierna med anklagelser om antisemitism. Miljöpartiet har varit i blåsväder flera gånger efter att folkvalda gjort antisemitiska uttalanden på sociala medier.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Biblar undantas i handelskriget

Det pågår ett handelskrig mellan USA och Kina, vilket skapat oro också hos kristna aktörer. En stor del av USA:s, och hela världens, biblar och andra kristna böcker trycks nämligen i Kina. Men nu har Trumpadministrationen beslutat att biblar och religiös litteratur tills vidare slipper strafftullar..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Konsten att resa billigt

Chartersemester för under 3 000 kronor för en vecka? Ja, det är fullt möjligt, men då måste du vara flexibel och resa när inte så många andra vill resa. Är du bunden till skolornas lov kan du tyvärr glömma de billiga resorna..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Rätt gensvar på globalism och nödtid

Villkoren för människors liv på jorden håller på att förändras på ett kritiskt och avgörande sätt, som alla känner av utan att riktigt veta hur man ska hantera intrycken och deras signalkaraktär. Tidsandan dallrar som luften en varmfuktig augustidag innan åskan bryter lös med sitt första förlösande blixtnedslag. Det är som om polariseringen på alla nivåer hotar att få själva samhällsgemenskapen att implodera.

Världen Idag - Igår: 21:00

Tufft för oliktänkande i Narendra Modis Indien

Det kallas världens största demokrati och har hyllats för sina fria val och sin mångfald. Men i det Indien som leds av Narendra Modi monteras demokratin långsamt ner – till ödesdigra konsekvenser, menar forskare. Kashmir är bara senaste exemplet..

Världen Idag - Igår: 14:00

Sveriges främsta roddare blir diakon

Maria Brandin har tagit VM-guld och haft OS-framgångar. Nyligen vigdes hon till diakon och nu berättar hon öppet om sin tro. – Gud kallade mig, säger hon till Expressen..

Världen Idag - I förrgår: 11:00

Hillsong Summer Camp tar sikte på att bli störst

Det började på en liten lägergård utanför Dalarna med ett femtiotal deltagare för sex år sedan. Förra veckan arrangerade Hillsong Sweden barn- och ungdomslägret Summer Camp utanför Mullsjö – med 1 500 deltagare. Visionen är att bli Skandinaviens största sommarläger..

Världen Idag - I förrgår: 10:00

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna systematiskt ner i olika faser av tillväxten..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Jesus tog plats i festvimlet när Tranås fyllde 100 år

Med bibelutdelning, grillning och musik av Lindbergarna mötte Brunnsparkskyrkan människor på stan under Tranås Cruising. Satsningen har förgåtts av att 20 000 tidningar om församlingen delats ut till alla hushåll i fyra kommuner..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Kaos vändes till ordning i Peters liv

Peter Ragnar fick alkoholproblem tidigt i livet. Han, som i grunden var en snäll och omtänksam person, blev under rusets inflytande hotfull och aggressiv. Vid självmordets rand började den mödosamma färden till ett värdigt liv..

Världen Idag - I förrgår: 17:00

”Klimatalarmismen ett hot mot demokratin”

Klimataktivism innebär risker för demokratin. Det menar författaren Christopher Caldwell i en opinionsartikel i New York Times där han hävdar att Greta Thunbergs politiska idéer bygger på förenklingar och på att skapa panik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.