Realtid > Ekonomi

Monday, 19 August, 18:15

Realtid - 13 aug 19 kl. 14:41

FI: Bankernas marginal på bolån minskarBankernas bruttomarginal för bolån sjönk till 1,44 procent vid slutet av det andra kvartalet jämfört med 1,46 procent vid slutet av det första kvartalet, enligt Finansinspektionen (FI). .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI Bankernas, marginal, bolån, minskar
Expressen - 14 nov 17 kl. 10:01

Bankernas marginaler för bolånen minskar

 Bankernas bruttomarginal på bolån minskade något under det tredje kvartalet jämfört med det andra.I slutet av september var marginalen 1,71 procent jämfört mot 1,73 procent i slutet av juni. Bruttomarginalen är fortsatt på en historiskt hög nivå.

Realtid - 14 nov 17 kl. 16:17

Bankernas marginaler på bolån minskar

De svenska bankernas marginal på bolån har sjunkit något under det senaste kvartalet. Men de ligger ändå på en historiskt fortsatt hög nivå, och ger bolånetagare ett stort förhandlingsutrymme med bankerna, enligt Finansinspektionen..

DI - 14 aug 18 kl. 10:17

Bankernas vinster på bolånen minskar

Bankernas vinstmarginaler på hushållens bolån minskar, enligt Finansinspektionens (FI) återkommande kvartalsberäkningar av bankernas bruttomarginaler..

Sydsvenskan - 07 maj 19 kl. 10:06

Bankernas marginal på bolån minskar

Bankernas bolånemarginaler sjunker, visar beräkningar från Finansinspektionen (FI). Den så kallade bolånemarginalen hade i slutet av mars backat till 1,46 procentenheter. Det kan jämföras med 1,50 procentenheter i slutet av december.

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 19 kl. 10:06

Bankernas marginal på bolån minskar

Bankernas bolånemarginaler sjunker, visar beräkningar från Finansinspektionen (FI). Den så kallade bolånemarginalen hade i slutet av mars backat till 1,46 procentenheter. Det kan jämföras med 1,50 procentenheter i slutet av december.

NSD - 07 maj 19 kl. 10:06

Bankernas marginal på bolån minskar

Bankernas bolånemarginaler sjunker, visar beräkningar från Finansinspektionen (FI)..

DI - 12 feb 19 kl. 10:01

Bankernas bolånemarginaler minskar – men fortfarande på hög nivå

Bankernas bruttomarginal på bolån minskade med 5 punkter under det fjärde kvartalet 2018. Från 1,55 procent vid utgången av det tredje kvartalet 2018 till 1,50 procent vid utgången av det fjärde kvartalet 2018. Bruttomarginalen är fortsatt på en hög nivå, rapporterar Finansinspektionen..

PrivataAffärer - 14 aug 18 kl. 10:22

Nu minskar bankernas bolånemarginal

Det framgår av Finansinspektionens kvartalsvisa publicering av bankernas marginal på bolån. Bild: Marginalen på bolån     FI presenterar bankernas bruttomarginal, det vill säga faktisk utlåningsränta minus deras finansieringskostnad.  .

Realtid - 14 aug 18 kl. 13:02

Minskad marginal på bankernas bolån

Bankernas bruttomarginal på bolån minskar från 1,64 procent till 1,57 procent. Trots nedgången under det andra kvartalet i år fortsätter bruttomarginalen att vara på en hög nivå, visar finansinspektionens rapport..

BT - 07 maj 19 kl. 10:06

Bankernas marginal på bolån minskar

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Norwegians förre vd Bjørn Kjos startar kryptobörs

Den förre Norwegianchefen Bjørn Kjos startar kryptobörsen Norwegian Block Exchange, NBX..

Realtid - 1 timme sedan

Ojämställda löner bland ekonomerna

En kvinnlig ekonom tjänar nästan tolv procent mindre än en manlig ekonom och utvecklingen går åt fel håll. Det visar en färsk analys från fackförbundet Civilekonomerna..

Realtid - 1 timme sedan

Mastercard söker blockchain-experter

Betaljätten Mastercard bygger upp ett krytovaluta-team och söker just nu ett antal blockchain-experter för att utveckla kryptovalutaprodukter..

Realtid - 3 timmar sedan

Mycket starkt år för Mannheimer Swartling

Advokatbyrån Mannheimer Swartling redovisar ett resultat för moderbolaget på nästan 337 miljoner kronor för 2018 jämfört med 312 miljoner kronor 2017. “Vi måste alltid överträffa våra kunders förväntningar”, säger vd Jan Dernestam till Realtid. .

Realtid - 3 timmar sedan

Lennart Mauritzson slutar som finanschef på Thule 

Lennart Mauritzson kommer att sluta som finanschef på Thule Group för att i stället att bli vd på det privatägda familjeföretaget Backahill. .

Realtid - 3 timmar sedan

Tyskland kan redan vara i recession

Tyskland kan redan befinna sig i recession. Det slår den tyska centralbanken Bundesbank fast..

Realtid - 6 timmar sedan

Nordic Capital om norskt köp: “Möjligheten dök upp snabbt”

Expansion i och utanför Norden är den största prioriteten för Bank Norwegian, som Nordic Capital precis blivit storägare i. Det säger Christian Frick, ansvarig partner på riskkapitalbolaget, som bara hade ett par veckor på sig att utvärdera investeringen. .

Realtid - 7 timmar sedan

Ny toppchef på Nordea

Efter flera år med bottenbetyg i kundnöjdhet rekryterar nu Nordea Anette Haaning från Handelsbanken som får uppdraget som nordisk kundnöjdhetschef..

Realtid - 8 timmar sedan

Jamal Abida Norling ny vd för Öhman Fonder

Investeringschefen Jamal Abida Norling blir ny vd för Öhman Fonder. "Det var lätt att tacka ja eftersom jag kan bolaget väl efter många år som medarbetare och har stort förtroende för hela organisationen", säger Jamal Abida Norling till Realtid..

Realtid - 9 timmar sedan

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans Holding när de tillsammans förvärvar 17,47 procent för 223 miljoner euro, motsvarande cirka 2,4 miljarder kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.