Skånskan > Opinion

Monday, 26 August, 00:15

Skånskan - 13 aug 19 kl. 14:39

Polisen: satsar på brott mot särskilt utsattaSkåne Polisregion syd utökar nu sin personalstyrka när det gäller brott mot särskilt utsatta brottsoffer.
Totalt ska 62 nya medarbetare fördelas över hela regionen.
Det är till sektionen för utredningar av brott i nära relation som de nya medarbetarna ska värvas. Rekryteringen är en del i en omfattande satsning på brott mot särskilt utsatta som polisen nyligen tagit beslut om. Både personer med och utan polisiär kompetens efterfrågas i rekryteringen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Polisregion, Petter Ankarberg, Syd, Blekinge, Skåne, Polisområde Kalmar Kronoberg, Polisområde Malmö, Polisområde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, satsar, brottmot , särskilt, utsatta
Kristianstadsbladet - 16 mar 16 kl. 19:30

Polisen satsar på säkerhet

Den här veckan fokuserar polisen i Kristianstad och Hässleholm särskilt på användningen av bilbälte. Hittills har runt 20 personer fått böta 1 500 kronor var för att inte ha använt bälte..

YA - 06 okt 17 kl. 00:01

Polisen satsar på lokalkännedom

I väntan på områdespoliser gör polisen ett försök med turlag med särskilt ansvar för varsin kommun..

Cornucopia - 05 sep 14 kl. 12:21

Regeringen satsar på särskilt begåvade elever

Regeringen ålägger Skolverket att genomföra en satsning på särskilt begåvade elever, där material och metoder ska tas fram utifrån aktuell forskning för att stödja dessa elever så att skollagens krav på individuell undervisning utifrån elevens förutsättningar uppfylls (pressmeddelande). Vi pratar här om elever med potential på att bli framtidens banbrytande raketforskare, som inte längre ska diskrimineras av skolan.

Regeringen och utbildningsdepartementet skriver:"Skolans uppdrag är att se till att alla elever får det stöd och den stimulans de behöver för att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar.

UNT - 19 jun 19 kl. 15:28

Polisen satsar på extra utsatta brottsoffer

Polisregion Mitt ska satsa på särskilt utsatta brottsoffer..

NSD - 03 jul 19 kl. 11:21

Polisen satsar för att stötta utsatta

Norrbottenspolisen anställer sju nya civila utredare för att stötta särskilt utsatta brottsoffer..

Barometern - 29 sep 17 kl. 11:12

Polisen söker särskilt vittne efter butiksrån

En maskerad knivman rånade på torsdagskvällen Coop-butiken på Storgatan. Nu söker polisen ett särskilt vittne som befann sig i butiken. – Den personen stod nära och kan ha sett något, säger Anna Wirblad, gruppchef för utredningar på Kalmarpolisen..

Polisen - 23 jun 16 kl. 13:02

Så arbetar polisen i sommar

Under sommaren prioriterar polisen sin verksamhet särskilt noga och använder sina resurser till det som är viktigast. Det mest akuta och allvarliga är alltid prioriterat..

Skånskan - 15 feb 17 kl. 13:00

Ökad otrygghet trots färre anmälda brott

Kävlinge Bland de boende i de östra delarna av Kävlinge kommun finns en stor oro för att vistas ensam utomhus kvällstid.
Samtidigt minskar brottsligheten sett till antalet anmälningar. ERWP.

YLE - 13 nov 14 kl. 03:53

Rätt eller fel att nämna etnicitet - så här svarar polisen

Yle Huvudstadsregionens granskning visar att polisen i flera fall obefogat pekar ut utländska misstänkta. Polisstyrelsens kommunikationschef Marko Luotonen och Helsingforspolisens kommunikationschef Juha Hakola kommenterar här några av de fall som kom fram i granskningen. Vanda, Pyrolavägen 12.

BT - 12 dec 14 kl. 16:15

Polis kritiseras för register ? särskilt illa i Västra Götaland

Det är lagvidrigt att använda noteringar som "zigenare", "har konverterat till islam" eller "lider av asperger". Polisens underrättelseverksamhet får hård kritik i Östergötland men främst i Västra Götaland. Polisen i de två länen har på olagligt sätt behandlat uppgifter om personers "etniska ursprung, politiska åsikter, religiösa övertygelse och hälsa", anser Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (Sin), som granskat verksamheten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Bil brann vid bensinmack

LOMMA Under söndagskvällen började en bil brinna på väg in i en biltvätt. Räddningstjänsten skickades till platsen.– Elden släcktes med fyra pulversläckare, säger Gunilla Jensen.

Skånskan - Igår: 19:06

Unga konstnärer i fokus på Sevedsfestivalen

MALMÖ Seveds unga konstnärer bjöds in till Sevedsfestivalen på Skånes konstförening på lördagen.
Fotografen Vendela Bergman var en av dem.– Det betyder mycket för mig att få visa upp vad jag sysslar med och samtidigt kunna lyfta fram andra unga i Malmö och berättar vad de vill, säger Vendela Bergman.

Skånskan - Igår: 18:00

Ynglingar togs för narkotika

Hörby Klockan elva på förmiddagen den 21 augusti såg en polispatrull ett gäng ungdomar.
Tre av dem, en 15-åring och två 17-åringar, verkade, enligt poliserna, påverkade och togs med till stationen för kroppsbesiktning.
Proverna är inskickade för analys, och alla tre ynglingar är misstänka för narkotikabrott..

Skånskan - Igår: 18:00

Nya ägare till 90-talshus i Marieholm

Marieholm Frans och Joel Brodde, båda 27 år, från Vellinge, har köpt huset på adressen Trued Trallares Väg 3 i Marieholm av säljaren Thomas och Maria Bondesson. Köpesumman blev 2 350 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019. Huset byggdes 1991 och har en boyta på 167 kvadratmeter.

Skånskan - Igår: 17:19

Seger för LBK mot topplaget

FOTBOLL Lunds BK har hittat formen på allvar och besegrade under lördagen topplaget Skövde med 2-1 i söderettan.– Vi har inte förlorat på sex matcher och vunnit de senaste fyra så det känns ganska stabilt just nu. Men det är en mycket jämn serie så det gäller att göra jobbet varje gång, sa ”Krubban”-tränaren Jack Majgaard Jensen efter matchen på Klostergårdens IP.

Skånskan - Igår: 16:49

Flera bilar i trafikolycka

Hörby Under lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka i Killhult i östra Hörby. Två personbilar är inblandade. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Skånskan - Igår: 16:43

Hus på 125 kvadratmeter från 1964 sålt i Eslöv

Eslöv 3 700 000 kronor fick Jonas och Annika Linnéa Madeleine Andersson, båda 48 år, ge för huset på Hundramannavägen 3 i Eslöv. Huset byggdes 1964 och har en boyta på 125 kvadratmeter. Köpet från säljaren Daniel och Johanna Olsson blev klart i juli 2019.

Skånskan - Igår: 16:44

Seger i genrep för HK Malmö

HANDBOLL HK Malmö vann genrepet inför ligapremiären i handboll med stabila 29-25 hemma mot Kolstad.– Det såg bra ut. Vi höll ett högt tempo som vi vill göra, gick runt på många spelare och det var många som var bra, summerade HK Malmös assisterande tränare Konrad Rasmussen efter matchen.

Skånskan - Igår: 15:34

Dundersuccé när folk gick husesyn

ESLÖV Det blev en omedelbar succé när allmänheten fick se den nya Carl Engström-skolan inifrån.– Vilket ställe! utbrast en man som precis lämnade lördagens öppet hus på den nybyggda skolan.

Skånskan - Igår: 15:30

Vandring i färgstarka Istanbul

Galgatabron över Gyllene hornet förenar Istansbuls gamla kvarter och den norra stadsdelen. Att sitta och njuta av ett glas på någon av de hundratals restaurangerna på brons nedre plan, nästan i nivå med vattenlinjen, är en lisa för själen. Båtar och färjor lägger till och avgår, vågorna skvalpar, måsarna svävar på uppvindarna och stadens siluett växer runt dig mot himlen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.