YLE > Svenskfinland

Sunday, 18 August, 23:05

YLE - 13 aug 19 kl. 14:15

Jakobstadsbo misshandlade sin fru och förskingrade barnens fondpengarEn man i Jakobstad står åtalad för att ha förskingrat sina barns fondandelar och misshandlat sin fru. Mannen är också misstänkt för hemfridsbrott. Åklagaren yrkar på villkorligt fängelsestraff..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jakobstadsbo, misshandladesin , fruoch , förskingrade, barnens, fondpengar
Kristianstadsbladet - 15 feb 13 kl. 06:45

God man förskingrade miljoner


En 69-årig man i nordvästra Skåne som fungerat som god man hotas av minst fem års fängelse sedan han förskingrat totalt 2,2 miljoner kronor från 44 av sina klienter.Mannen stod åtalad för grov förskingring och grov trolöshet mot huvudman. Hans fru åtalades för grovt häleri.

YLE - 06 nov 14 kl. 13:35

Polisen: Mordmisstänkta sjukskötare troligen bluffvårdare

De vårdare som misstänks för mord och egendomsbrott i Salo var troligen inte utbildade vårdare, meddelar polisen. Enligt polisen misstänks paret nu också för grovt bedrägeri och förfalskning. Polisen misstänker att både mannen och kvinnan har förfalskat sina examensbetyg och arbetsintyg.

YLE - 18 okt 16 kl. 15:32

Tingsrätten förkastade åtalen mot f.d. sjukhusdirektör

Åtalen mot före detta tekniska direktören på Vasa centralsjukhus förkastades av Österbottens tingsrätt. Det är ytterligare ett kapitel i den härva som ledde till ett fängelsestraff år 2009. 2009 dömdes den dåvarande tekniska direktören till fängelse i fyra år och två månader för bland annat grovt bedrägeri.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Dubbla målvaktstavlor och skrällseger i Karleby – KPV fullbordade HJK:s miserabla vecka

En match stod på programmet i fotbollsligan på söndagen. Där förväntades HJK ta tre poäng på KPV:s bekostnad – även om matchen spelades borta i Österbotten. Men Karlebylaget ville annat och tog tre poäng efter en jättemiss av HJK:s målvakt..

YLE - 7 timmar sedan

Jätteprojektet snart i hamn – Wasa teaters renovering är på slutrakan

Med en dryg månad kvar till premiär jobbas det nu frenetiskt på Wasa teater för att få allt klart. Den omfattande renoveringen och tillbyggnaden har pågått i över ett år och slutnotan hamnar på sju och en halv miljon euro..

YLE - 12 timmar sedan

Iltalehti: Polisen utreder allvarlig it-läcka – Kristinestadsbors patientuppgifter fanns i dator som såldes på loppis

Uppgifter om ett hundratal personer som fått vård i Kristinestad har läckt ut på ett sätt som inte borde vara möjligt. Fallet har nu blivit polisärende, skriver tidningen Iltalehti. Patientuppgifterna fanns på en dator som sålts på loppmarknad i Björneborg..

YLE - Igår: 18:27

EIF:s drömstart ledde ingen vart – Jaro knep full poängpott på hemmaplan efter snabb vändning

0–1 till Ekenäs IF efter bara fyra minuter. Men innan matchen hunnit bli fyra minuter äldre hade Jaro redan vänt. Till slut blev det en komfortabel 4–1-seger för Jakobstadslaget hemma på Centralplan.

YLE - Igår: 15:53

Ljusparken i Nykarleby ska lysa upp höstkvällarna – "hit är alla välkomna för att njuta"

I slänten mellan Topeliparken och kraftverksdammen i Nykarleby döljer sig en lite pärla. Där ligger en nyanlagd terrasserad park, Ljusparken, som alldeles snart ska invigas..

YLE - Igår: 08:17

Det kunde ha gått illa för jordbrukaren: "Ett tjugotal djur dansade omkring mig och över mig"

Jordbrukaren Pauliina Holmqvist i Karleby var för några dagar sen med om en riktig nära ögat-upplevelse. Då hon flyttade familjens boskap så halkade hon och var nära att bli nertrampad av flera av djuren..

YLE - I förrgår: 15:20

Tillåtet att bada vid Gustavsborgs, Tropiclandias och Storvikens badstränder igen

På fredag kom nya resultat från de vattenprover som har tagits vid badstränderna i Vasa. Kvalitetskraven vid Gustavsborg, Tropiclandia och Storviken uppfylls nu och det är tillåtet att bada där igen. Vid Sandö, Smulterö och Top Campings badstränder kvarstår avrådan från att bada..

YLE - I förrgår: 07:10

Katalanen som blev finlandssvensk: Albert Pinilla gör årets BUU-kalender

Albert Pinilla från Barcelona är konstnären bakom BUU-klubbens traditionsenliga papperskalender 2019. Han har jobbat heltid som konstnär i fyra år och bor både i Vasa och Spanien..

YLE - I förrgår: 05:00

Rekordtrångt i Vasaskolor men lösningar är på väg: "Vi andas en positivitet för första gången på länge"

Utrymmesbrist har redan länge varit en del av vardagen i Sundom Gerby skolor i Vasa. Genom tillfälliga arrangemang har man ändå lyckats klämma in allt fler elever. Men medan Gerby skola kan se fram emot en permanent lösning nästa höst får elever och lärare i Sundom vänta länge än..

YLE - I förrgår: 05:17

Penninginsamlingar i skolor leder till diskussion - klassresor på is vid Korsholms högstadium

Ett initiativ från föräldrar och Förbundet Hem och Skola har lett till att Korsholms högstadium har lagt alla klassresor på is. De direkta konsekvenserna för skolan är besvikna elever, säger Korsholms högstadiums rektor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.