YLE > Finland

Wednesday, 21 August, 17:47

YLE - 13 aug 19 kl. 13:53

Raseborg testar ny kollektivtrafik - invånare kan hoppa på byabuss vid hemdörren och av i Karis eller Ekenäs centrumRaseborgs stads planer på en byabuss rullar vidare. Från och med den 19 augusti kan invånare som bor i byar anlita byabussen för att ta sig in till stadscentrum..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karis, Ekenäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raseborg, testarny , kollektivtrafik, invånarekan , hoppa, byabuss, vid hemdörren och av i Karis eller Ekenäs centrum
YLE - 11 jul 13 kl. 14:28

Antalet invånare ökar långsamt i Raseborg

Raseborgarna har blivit fler under årets första fem månader. Invånarantalet ökade med 43 personer mellan januari och maj. Det bodde 28 872 personer i Raseborg i slutet av maj, visar siffror från statistikcentralen Under fjolåret minskade antalet invånare något.

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 06:48

Säkrare och smidigare trafik när vi blir 100 000 invånare

Växjö verkar i?dag vara på väg mot en trafikinfarkt. Köerna vid infarterna blir bara längre både morgon och kväll.

YLE - 15 okt 17 kl. 15:49

Oljudet i Karis skolkvarter blev för mycket - invånare väljer att flytta

Invånare upplever att trimmade mopeder stör så mycket att de vänt sig till flera instanser och nu väljer att ge sig av. Tekniska nämnden i Raseborg har valt att införa trafikbegränsningar..

YLE - 04 mar 19 kl. 16:35

Nätauktionen om Villa Ormnäs i Ekenäs följde inte god sed menar invånare - stadsdirektören medger att staden kunde ha tydligare regler

Raseborg har inte följt god sed då staden sålde Villa Ormnäs till den som bjöd näst högsta priset i en öppen nätauktion. Det anser fyra invånare som vill att auktionen görs om. Stadsdirektören säger att staden har agerat korrekt, men att reglerna kunde vara tydligare..

YLE - 18 jun 14 kl. 04:32

Invånare i Sato-bostäder rasar - "Jag vågar inte ens köpa ny spis"

Ovilja att fixa en söndrig hiss, ett balkongtak som har läckt i tiotals år, luftkonditionering som inte fungerar och svårigheter att få kallt vatten. De här problemen får invånare i ett hus i Helsingfors, som till största delen ägs av bostadsbolaget Sato tampas med. Dessutom har Sato skickat brev till de invånare som har en delägarbostad och erbjudit sig att köpa deras bostad.

YLE - 20 nov 14 kl. 12:54

Helsingfors ska växa med över 200 000 invånare

Enligt den nya generalplanen för Helsingfors ska det till och med år 2050 byggas bostäder för över 200 000 invånare. Flest bostäder ska byggas i västra Helsingfors. Stadsplaneringskontoret presenterade den nya generalplanen i dag torsdag.

YLE - 15 jun 17 kl. 20:56

Storm kring hem för personer med funktionsnedsättning – invånare drar tillbaka besvär

Det har uppstått en storm kring det planerade hemmet för personer med funktionsnedsättning i Smedsede i Kyrkslätt. Stiftelsen Rinnekoti vill bygga ett stödboende med fjorton lägenheter i Smedsede, eftersom behovet i Kyrkslätt är stort. En del invånare anser att ett stödboende kan leda till att bostadspriserna sjunker.

YLE - 27 dec 13 kl. 05:14

Esbo förlorar invånare till andra kommuner

Esbo står som förlorare när det gäller inflyttning över kommungränserna, medan trenden är motsatt i Helsingfors. I Helsingfors beräknas det att år 2013 var det 3 800 fler som flyttade in till Helsingfors än flyttade ut. Medan Esbo förlorar 100 invånare till andra kommuner i Finland.

YLE - 04 sep 15 kl. 10:32

10 000 fler invånare i Vasa år 2030

Det pågår en babyboom bland unga vuxna i Vasa. År 2020 kommer antalet invånare under 20 år att ha ökat med 1 000 personer, sammanlagt ökar stadens invånarantal med 4 200. Babyboom, fler arbetsplatser och invandring är orsakerna till att invånarantalet ökar kraftigt de kommande åren.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 10:00

De delade tårta för 29 000 invånare

ystad Kommunalråd Kent Mårtensson och kommundirektör Jonas Rosenkvist delade tårta med en nyinflyttad familj i torsdags för att fira att Ystad har 29 000 invånare.– Vi har hela tiden hållit koll på antalet, vi hade gärna firat 29 000 invånare redan förra året men vi låg för nära gränsen, det har gått upp och ner, så nu ligger vi på minst 29 019, säger Kent Mårtensson medan han och kommundirektör Jonas Rosenkvist väntade på att den nyinflyttade familjen skulle anlända. Antalet invånare ökar långsamt, år 2010 hade Ystad 28 338 Ystadsbor.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Liveblogg: Vladimir Putin och Sauli Niinistö håller presskonferens tillsammans

Rysslands president Vladimir Putin anlände i dag till Finland. Putin och president Sauli Niinistö håller nu en gemensam presskonferens innan de åker till Sveaborg för att äta middag. Följ med Putins Finlandsbesök här och på Arenan..

YLE - 30 minuter sedan

Åbo Akademi går vidare med provisorsutbildningen: "Vi vill göra ett så bra case som möjligt för ministeriet"

Åbo Akademi har beslutat sig för att anhålla om rätten att få utbilda provisorer med början läsåret 2021–2022. I höst är det meningen att universitetet inleder förhandlingar med undervisnings- och kulturministeriet..

YLE - 15 minuter sedan

Ingå satsar på nya skolor, mera invånare och äldreomsorgen - många viktiga frågor på agendan i höst

När den politiska hösten kör i gång i Ingå står flera planläggningsprojekt på agendan. Under budgetmanglingen blir det aktuellt med satsningar på nya skolor och äldreomsorgsplatser, samt kollektivtrafiken..

YLE - 4 timmar sedan

Liveblogg: Vladimir Putin och Sauli Niinistö diskuterar

Rysslands president Vladimir Putin anlände i dag till Finland. Putin och president Sauli Niinistö diskuterar för tillfället på Presidentens slott. Sedan håller de en gemensam presskonferens innan de åker till Sveaborg för att äta middag.

YLE - 1 timme sedan

Vattenskada i svenska församlingshemmet i Borgå - ingen större utlokalisering i detta skede

Till följd av en vattenläcka är det svenska församlingshemmet nu helt utan varmvatten. Beslutsfattarna ska ta ställning till situationen på torsdagen..

YLE - 4 timmar sedan

Liveblogg: Vladimir Putin anlände till slottet

Rysslands president Vladimir Putin anlände i dag till Finland. Följ med Putins Finlandsbesök här och på Arenan. Yle följer med Putins besök och presskonferensen kl.

YLE - 4 timmar sedan

Live: Vladimir Putin på väg in mot centrum av Helsingfors

Rysslands president Vladimir Putin anlände i dag till Finland. Följ med Putins Finlandsbesök här och på Arenan. Yle följer med Putins besök och presskonferensen kl.

YLE - 3 timmar sedan

Demonstrationerna mot Putins statsbesök i centrum av Helsingfors går lugnt till

Rysslands president Vladimir Putin besöker i dag Helsingfors. Åtminstone fyra demonstrationer ordnas i samband med besöket..

YLE - 4 timmar sedan

Live: Vladimir Putin har landat i Helsingfors

Rysslands president Vladimir Putin anländer i dag till Finland. Följ med Putins Finlandsbesök här och på Arenan. Yle följer med Putins besök och presskonferensen kl.

YLE - 3 timmar sedan

Demonstrationer mot president Putins besök - vi följer läget live i Esplanadparken kl. 16:00

Rysslands president Vladimir Putin besöker i dag Helsingfors. Åtminstone fyra demonstrationer ordnas i samband med besöket. Vi följer med situationen från Esplanadparken klockan 16:00..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.