Skånskan > Opinion

Thursday, 22 August, 11:09

Skånskan - 13 aug 19 kl. 14:00

Vill inte ha för höga husHöör Väster Det har kallats för Höörs kommuns största byggprojekt någonsin. Nu hörs alltfler invändningar mot planerna för Maglehill.Det var på kommunfullmäktige i slutet på maj som kommunalrådet Johan Svahnberg (M) betonade Maglehills betydelse. – Detta blir Höörs kommuns största projekt någonsin. Vi har inte byggt något så här stort tidigare och vi hoppas att det ska gå snabbare än att bygga förskolan i Sätofta, sade moderaten i talarstolen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Väster Det, Höörs, Maglehill, Johan Svahnberg, Maglehills, Sätofta, SkD, Västernäs Handelsträdgård, Gård, Torbjörn Strid, Peter Strid, Camilla Kampf, Lena Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill inte ha för höga, hus
Skånskan - 2 timmar sedan

150 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Ulf Åke Jönsson, 58, och Ulla Karin Elisabeth Jönsson, 56, är nya ägare till fastigheten på Svalövsvägen 13 i Eslöv. Huset byggdes 1980 och har en boyta på 150 kvadratmeter. Säljare är Biljana Bachevska och Tobias Damevski.

YLE - 17 jun 17 kl. 07:00

Gamla hus kräver omsorg och eftertanke

Om du klarar dig utan yllesockor i ett gammalt hus är det dags sänka värmen, anser experter. Under veckoslutet ordnas en traditionsbostadsmässa på Klosterbacken i Åbo. Där får man expertråd för att undvika misstag vid skötsel och renovering av gamla hus.

YLE - 13 jun 16 kl. 06:42

De hade massiva planer för Havets hus

Det finns inte mycket kvar av det Havets hus som Alice Lillas och projektgruppen visionerade fram i slutet av 2003. Då var tanken ett komplex på 3500 kvadratmeter med utrymme för forskning och ett havsfiskemuseum. Nu är man nere i en tiondel av den storleken.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 15:25

NÄR PUBLIKEN DROG TILL FOLKETS HUS – kring ett par teaterjubileer

ERWP.fif(0)Invigningen av landets första för ändamålet byggda Folkets hus ägde rum i Malmö på söndagskvällen den 2 april 1893 Senare samma månad skulle f.d.

YLE - 22 jul 14 kl. 04:00

Sökes: hus att hyra i skärgården

Det behövs fler hus att hyra i skärgården. Annars sätter bostadsbristen käppar i hjulet för inflyttning till skärgården. Bengt Backman tycker det behövs fler hus att hyra i skärgården.

Kristianstadsbladet - 05 apr 12 kl. 09:58

Nya ägare driver LB-Hus vidare i Bromölla

En ägargrupp har köpt konkursboet.
? Vi har köpt själva verksamheten och fastigheten och kommer att börja anställa nästa vecka.

YLE - 17 nov 16 kl. 11:21

Byggstart för Havets hus i höst

Havets hus intill Replotbron i Korsholm kan stå klart redan om ett drygt år. Ifall ingen av grannarna besvärar sig mot de nya ritningarna kan bygglovet vinna laga kraft redan i år. Sedan ska det gå raskt via upphandlingsprocess i vår till byggstart under hösten, uppger Erik Sjöberg som är styrelseordförande för Fastighets Ab Havets Hus.

Kristianstadsbladet - 21 jan 12 kl. 06:30

LB-hus kan inte betala sina skulder

LB-hus är i en ordentlig kris. Företaget kan inte betala sina skulder och har beviljats företagsrekonstruktion. Bolaget beräknas få ett underskott på 32 miljoner kronor för 2011 och försäljningen har minskat med 50 procent.

Kristianstadsbladet - 17 jul 12 kl. 09:22

Åhus HB sköter parkeringen

Foto: Tommy Svensson
Åhus Handboll ansvarar i år för den nya parkeringen i hamnen, försäljningen av 50-50 lotter samt boendet i Sånnahallen. Tre nya arbetsuppgifter som ska ge extra klirr i kassan till föreningen.
Vd:n och grundaren av Åhus Beachhandboll Festival, Mats G Jönsson, betonar vikten av att hjälpa Åhus Handboll med intäktsfinansieringen.?

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 12:49

Framgångssagan startade i Åhus 2006 - 2013 spelar succégänget i elitserien

Foto: Bosse Nilsson
2013 skakade Rimbo HK om Handbollssverige genom att för första gången någonsin ta sig upp i herrarnas elitserie. Succén målades upp som en modern Åshöjdensaga i alla stora medier. En saga som faktiskt började sju år tidigare på en provisorisk beachhandbollsplan vid Kantarellbadet.

Kristianstadsbladet - 08 aug 13 kl. 08:30

Konstgräsplan på gång i Åhus

Foto: Scanpix
Kristianstad kommuns tredje konstgräsplan är nära att anläggas. ?Vi har fått positiva signaler från kommunen?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Kommunen förlorade datorer

sjöbo Natten till torsdag har kommunen haft påhälsning av kriminella. Tjuvarna har tagit sig in genom att krossa tre fönster i kommunens lokaler på Verkstadsgatan.
Det finns ett skäl till att just tre fönster krossades, och det är att på ett skrivbord innanför fönstren har det stått en dator.

Skånskan - 30 minuter sedan

Krossade fönster på skola

Sjöbo Höstterminen har knappt börjat innan vandaler börjar härja på skolorna. I detta fall var det på Sandbäcksskolan.
Under nattetid har någon eller några ägnat sig åt att krossa två fönster.

Skånskan - 1 timme sedan

Två män anhållna för sprängdåd

Malmö Ytterligare två män, 27 och 22 år gamla, anhölls under onsdagseftermiddageni Malmö för inblandning i bombdådet mot Skatteverket i Köpenhamn.– Det är två män i 20-årsåldern som anhölls i går. De misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse i Danmark, säger vice chefsåklagare Måns Björklund vid internationella åklagarkammaren i Malmö till Expressen.

Skånskan - 1 timme sedan

Hästar tillåts på flygplan i USA

Det har blivit allt vanligare att flygrädda resenärer tar med sig husdjur på flygningar. Detta har gjort att amerikanska myndigheter beslutat vilka djur som får flyga. Minihästar är okej förutsatt att de är tränade att ledsaga människor.

Skånskan - 2 timmar sedan

150 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Ulf Åke Jönsson, 58, och Ulla Karin Elisabeth Jönsson, 56, är nya ägare till fastigheten på Svalövsvägen 13 i Eslöv. Huset byggdes 1980 och har en boyta på 150 kvadratmeter. Säljare är Biljana Bachevska och Tobias Damevski.

Skånskan - 13 timmar sedan

Rosengård utslaget av Pehrssons Kalmar

FOTBOLL Ex-MFF:aren Magnus Pehrssons Kalmar FF på allsvenskt finbesök.
Då blev det respass för division 2-klubben FC Rosengård 1917 ur Svenska cupen efter förlust med knappa 1-2.– Jag är nöjd med mina spelares insats.

Skånskan - 14 timmar sedan

Genarpsbor luftade åsikter

Genarp Diskussionerna var konstruktiva och lösningsinriktade när tekniska nämnden träffade Genarpsbor under ett öppet möte i Medborgarhuset på onsdagskvällen.
Politikerna visade ett tydligt intresse av att ta tag i de problem som byborna har lyft fram i decennier, som fler bostäder, ett nytt centrum och bättre kommunikationer samt infrastruktur.Byborna vill att kommunen tar krafttag när det gäller att få byggherrar att satsa i Genarp.

Skånskan - 14 timmar sedan

Matnatten förförde gästerna med smaker

lund Krogarna i Lund öppnade på onsdagskvällen portarna på vid gavel för arrangemanget Matnatten. 400 Lundabor och tillresta gick från ställe till ställe för att avnjuta olika specialiteter och ta ett och annat glas.– Det är ett jättebra koncept.

Skånskan - 15 timmar sedan

Kolonistuga står i lågor

Trelleborg En brand utbröt i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg under onsdagskvällen.Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 19 37. Enligt larmet brinner det i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg.

Skånskan - 17 timmar sedan

50 blir 40 när vägen går genom tätbebyggt område

Ekeboda En Hörbybo vill i ett medborgarförslag sänka farten i Ekeboda från 50 till 40 och sätta upp skylten ”Lekande barn”.
Kommunstyrelsen går förslagsställaren halvvägs till möte.Förslagsställaren menar att det finns mycket växtlighet på båda sidor av den krokiga vägen förbi Ekeboda handelsträdgård ut mot ridhuset.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.