SVT > Kultur

Monday, 26 August, 10:34

SVT - 13 aug 19 kl. 13:49

Billie Eilish klädeskollektion dras tillbaka efter plagiat-anklagelserArtisten Billie Eilishs klädkollektion har stoppats efter att det visat sig att klädmärket artisten samarbetade med kopierat ett verk från en animeserie och en fan-art konstnär. Klädesmärket har nu dragit tillbaka kollektionen och ber på sociala medier om ursäkt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Eilish, Billie Eilishs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billie, Eilish, klädeskollektion, drastillbaka efter , plagiat-anklagelser
Expressen - 05 sep 16 kl. 09:03

Sanningen flyttar in hos fosterfamiljen

Sara Kadefors har åter hittat tonaliteten hos en hel generation. Isa Andersson dras in i spänningsfältet hos en fosterfamilj i boken "Billie"..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Banksys brexitmålning har tagits bort

Banksys brexitmålning i Dover, England, har av okänd anledning tagits bort. Det rapporterar BBC..

SVT - 2 timmar sedan

Nya anklagelser läggs fram mot filmmogul

Nya anklagelser kommer att läggas fram mot den forne filmmogulen Harvey Weinstein, uppger åklagare i New York. De bygger enligt medieuppgifter på skådespelaren Annabella Sciorras vittnesmål..

SVT - I förrgår: 07:00

Inte bara graffitin är hotad – stora delar av modernt kulturarv i riskzonen

Kulturhistoriskt värdefull graffitikonst riskerar att gå förlorad på grund av bristande lagstiftning – bara ett verk har särskilt kulturarvsskydd. Men problemen sträcker sig längre än till graffiti, de gäller stora delar av vårt moderna, offentliga kulturarv. – Risken är att värdefulla, omistliga konstverk från 1900-talet försvinner, säger Henrik Orrje, administrativ chef på Statens konstråd..

SVT - 2 timmar sedan

Framtiden säkrad för Nationalmuseum Jamtli

Nationalmuseum Jamtlis framtid är säkrad. Det uppger Östersunds-Posten som tagit del av mejlkorrespondens mellan stiftelsen Jamtli, museichefen och lokalpolitikerna..

SVT - 12 timmar sedan

Norge i sorg: Välkända artisten Anna Grete Peus är död

Den norska sångaren Anne Grete Preus har avlidit efter en längre tids cancersjukdom, uppger flera norska medier..

SVT - I förrgår: 05:27

McGregor kommer tillbaka som Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor kommer tillbaka som Obi-Wan Kenobi, den klassiska karaktären känd från Star Wars-filmerna. Avslöjandet om Kenobis återkomst var det största när nöjesjätten Disney presenterade utbudet i den kommande strömningstjänsten Disney+..

SVT - I förrgår: 19:44

Apokalyptisk syndaflod öppnar Östersjöfestivalen

När Östersjöfestivalen inleds är det med en biblisk berättelse med tydliga kopplingar till vår tid. Festivalen, som förenar klassisk musik och samtal om klimat och hållbarhet, visar operan Noas ark – en berättelse om hur naturen hämnas människans illdåd. – Vi behöver inte göra något ljusare än vad det är, säger regissören Dan Turdén till Kulturnyheterna..

SVT - I förrgår: 15:19

Unika Aretha Franklin-inspelningar släpps – efter 47 år

Aretha ”Lady Soul” Franklin tog under två konsertkvällar ton i en baptistkyrka i Los Angeles, 1972. I hela 47 år har inspelningarna legat och samlat damm men nu ser de dagens ljus i dokumentärfilmen Amazing Grace..

SVT - I förrgår: 11:58

Trump-målning hånas på internet

Konstnären, tillika Trumpanhängaren, Jon McNaughton har offentliggjort sitt senaste verk för världen. Men alla är inte imponerade. Porträttet av den amerikanske presidenten har gett upphov till mängder av memes på sociala medier..

SVT - I förrgår: 10:37

Playa del Sol är tillbaka med ny charterhumor

Komediserien Playa del Sol har nypremiär och Henrik Hjelt och Richard Ulfsäter är redo att leverera ny charterhumor i SVT i höst. – ”Mårten” har inte förändrats, och det är väl det som är problemet, säger Henrik Hjelt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.