Skånskan > Nyheter

Tuesday, 20 August, 12:38

Skånskan - 13 aug 19 kl. 13:30

Ny rektor tar över LinåkerSVALÖV Linåkerskolan, högstadiet i Svalöv får en ny rektor.
Helene Rasmusson slutar efter några år på tjänsten och samma sak gäller för Pia Alkefelt på Lunnaskolan i Kågeröd.Det vaskas om en del bland rektorstjänsterna i Svalövs kommun inför kommande läsår.
Totalt lämnar tre sina uppdrag, men ersättarna redan utsedda. – Det är en naturlig utveckling och de som ersättare kommer att passa bra in i organisationen, säger bildningschef Hans Dahlkvist.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Linåker, SVALÖV Linåkerskolan, Svalöv, Rasmusson, Pia Alkefelt, Lunnaskolan, Kågeröd, Svalövs, Hans Dahlkvist, Gantofta, Johan Cöster, Landskrona, Svalöfs, Helene Rasmusson, Rosengren, Glumslöv, Svalövseleverna, Göran Hagberg, Åstorp, Helsingborgsskola, Siri Sjögren, Kulturskolan, Sjögren, Anja Lindbäck, Lund, Linda Malmberg, Billeberga, Tågarpsområdena, Jessica Sjöberg, Helsingborg, Linåkerskolan, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rektor, taröver , Linåker
Skånskan - 07 apr 17 kl. 14:00

Linåker står redo för MFF

SVALÖV Lagom till läsåret 2018-2019 rullar samarbetet mellan Linåkerskolan i Svalöv och Malmö FF:s fotbollsakademi igång.
Elever på skolan får därmed en gyllene chans att kombinera studierna med mycket fysisk aktivitet. ERWP.

Skånskan - 08 feb 16 kl. 16:45

Väktare på plats efter storbråket på Linåker

Svalöv/Landskrona SVALÖV
När eleverna kom till Linåkerskolan i Svalöv på måndagsmorgonen möttes man av väktare.
Efter fredagens storbråk väljer nu skolledningen att ta det säkra före det osäkra. – Det är för att skapa lugn och trygghet.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 14:00

Sämre resultat för Linåker

SVALÖV Under de senaste åren har meritvärdena gått stadigt uppåt för Linåkerskolans högstadieelever.
När de senaste resultaten ligger klara visar det sig att utvecklingen gått åt motsatt håll det senaste året.Men allt har en förklaring:
– Det stora antalet nyanlända barn, som på mindre än ett år i Sverige endast hunnit få några godkända ämnen, gör att det officiella meritvärdet under det nu avslutade läsåret sjunker, kommenterar utbildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L).

Skånskan - 06 maj 19 kl. 15:59

Lejonkungen på Linåker

SVALÖV Det ska bli teater på Linåkerskolan i Svalöv idag den 7 maj klockan 18.30.
Det handlar om Lejonkungen som framförs av teatergruppen Sceniasterna.

NSD - 08 okt 12 kl. 12:30

Rektor försöker lösa skolkonflikt

I dag håller föräldrar till barn i klass sju på Tallbackaskolan sina barn hemma på grund av en stökig skolmiljö. Rektor Ingegerd Strandelin säger att hon jobbar för att komma till rätta med problemen..

Expressen - 24 feb 17 kl. 21:17

"Om Calle tar guld åker jag femmilen naken"

LAHTIS. Martin Johnsrud Sundby vinner herrarnas skiathlon, det är Petter Northug säker på. Han är än mer säker på att Calle Halfvarsson inte vinner.

Skånskan - 19 mar 17 kl. 12:00

Linåkerselever på projektresa i Portugal

SVALÖV Linåkerskolans elever har varit på en ny Europaturné.
Den här gången till Portugal i samband med man deltog EU-projektet som heter ”Opening doors to Europe” som ingår i utbytesprogrammet Erasmus+. ERWP.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 16:52

Väktare sätts in efter bråket på Linåkerskolan

Svalöv Beredskapen har höjts på Linåkerskolan i Svalöv efter bråket på fredagen, då tre elever fick föras till sjukhuset.
På måndag kommer specialutbildad personal – bland annat väktare – att vara på plats på skolan för att säkerställa tryggheten för eleverna.Skolledningen arbetade intensivt med ärendet hela lördagen, och hade kontakt med polisen, kommunens säkerhetschef och andra kommuner med liknande erfarenheter.

Skånskan - 19 aug 13 kl. 14:15

Musik och fotboll ska locka elever till Linåker

I år utökas skolan med ytterligare en klass..

UNT - 18 feb 14 kl. 18:23

"Rektor försöker skrämma medarbetare"

Rektorsstriden Nu sätter en av Eva Åkessons kritiker, dekanen Jan Lindegren, offentligt ord på sin kritik. Enligt honom är Eva Åkessons arbetsmetod att ”skrämma skiten ur en massa medarbetare”..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Lastbil och personbil i kollision

Landskrona En trafikolycka har inträffat på väg 17 vid Landskrona Södra på tisdagsförmiddagen.Räddningstjänst och polis har åkt till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i samband med händelsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Huset på Gunnarp 505 i Tjörnarp sålt igen – andra gången på kort tid

Tjörnarp Stoyanche Ivanovski, 23 år, är ny ägare till fastigheten på Gunnarp 505 i Tjörnarp. Försäljningen blev klar i juli 2019 och priset på huset landade på 325 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som så sent som i januari i år för 405 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skadegörelse på Diamanten

SJÖBO Daglig verksamheten Diamanten på Västergatan utsattes under den gångna helgen än en gång för skadegörelse.
Någon har krossat en kruka och skurit sönder ett partytält på uteplatsen..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ian McEwan till författarscenen

I höst fyller Författarscenen på Malmö stadsbibliotek 10 år och firar gör man med drömgästen – den brittiska författaren Ian McEwan.Redan på måndag inleds hösten på Författarscenen med ett samtal mellan den ungerske författaren László Krasznahorkai och den svenske författaren Aris Fioretos.
Krásznahorkai blir då den 101:a författaren som gästar scenen.

Skånskan - 3 timmar sedan

115 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup Nu är det klart vem som köpt huset på Skurup 484 i Skurup av André Roland Leijongård. Nya ägare är Serhad Parlar, 39, och Marie Cecilia Anjelika Bååth, 37. Priset blev 4 400 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två centimeter från döden

Hur kommer man tillbaka till livet efter att ha undgått döden med en hårsmån?
Den 24-åriga Malmöjournalisten- och författaren Alba Mogensens debutbok Hon den roliga börjar med en självupplevd trafikolycka och vad som händer med livet som ska levas vidare. Där identitet och vänskap blir viktigare – men också skörare och mer förbryllande – än någonsin.

Skånskan - 5 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Webb-TV Det hände medan du sov. Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 7 timmar sedan

Hållbart chefsjobb

För tolv år sen bildades den gröna liberala tankesmedjan Fores. Tack vare att Centerpartiet sålde Centertidningar AB för stora pengar kunde partiet lägga en ordentlig grundplåt till tankesmedjan, som partiet bildade tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan och Bertil Ohlin-institutet. Redan från början var tanken att Fores skulle vara partipolitiskt obundet, men den förste vd:n Martin Ådahl var nära knuten till Centerpartiet och tog sen också klivit över till politiken och är numera riksdagsledamot.

Skånskan - 7 timmar sedan

Se över strandskyddet igen

I Sverige finns 42 000 mil stränder, längs kust och sjöar. Dessutom rinner 41 000 mil smala vattendrag genom landet. Men all denna kust och alla dessa sjöar och vattendrag är idag hårt reglerade av strandskyddslagstiftningen.

Skånskan - 7 timmar sedan

En viktig knutpunkt även framöver

Den stora branden vid järnvägen i Hässleholm påverkar inte bara tågtrafiken, den påverkar också stadsbilden i staden och även bilden av staden som en eventuell brottsplats. Polisen har ännu inte fått bekräftat om branden var anlagd, men det skulle tyvärr inte förvåna.
Godsmagasinet var ett fint trähus med hundra år på nacken som var intimt förknippat med stadens historia som järnvägsknutpunkt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.