YLE > Finland

Sunday, 18 August, 05:10

YLE - 13 aug 19 kl. 13:03

Lintilä: Långsiktiga beslut hellre än konkurrenskraftsavtalFinansminister Mika Lintilä upprepade i eftermiddags att de ekonomiska prognoserna ser sämre ut nu, än när regeringsprogrammet skrevs. Budgetförslaget skrivs därefter..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mika Lintilä

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lintilä, Långsiktiga, beslut, hellre, än, konkurrenskraftsavtal
YLE - 29 dec 16 kl. 04:30

Mika Lintilä svär ministereden: "Jag har väntat i snart aderton år"

Regeringen får en ny näringsminister då Mika Lintilä (C) svär ministereden på torsdag. Lintilä efterträder Olli Rehn som blir medlem i Finlands Banks direktion. Lintilä har förekommit i ministerspekulationerna redan en längre tid.

YLE - 29 dec 16 kl. 04:30

Mika Lintilä svär ministereden: "Jag har väntat i snart 18 år"

Regeringen får en ny näringsminister då Mika Lintilä (C) svär ministereden på torsdag. Lintilä efterträder Olli Rehn som blir medlem i Finlands Banks direktion. Lintilä har förekommit i ministerspekulationerna redan en längre tid.

YLE - 29 dec 16 kl. 04:30

Mika Lintilä svor ministereden: "Jag har väntat i snart 18 år"

Regeringen fick en ny näringsminister då Mika Lintilä (C) svor ministereden på i torsdags. Lintilä efterträder Olli Rehn som blir medlem i Finlands Banks direktion. Lintilä har förekommit i ministerspekulationerna redan en längre tid.

YLE - 25 jun 19 kl. 13:05

Finansminister Lintilä: Regeringen höjer inte alkoholskatten - ännu

Den nyvalda regeringen vill följa med sänkningen av alkoholskatten i Estland innan den fattar beslut om den finska alkoholskatten..

YLE - 03 feb 14 kl. 04:35

Tuffa sparkrav delar riksdagsledamöter

Inte heller de österbottniska riksdagsledamöterna ställer sig oreserverat bakom förslaget om strama åt statsekonomin med ytterligare tre miljarder euro. Frågan, som delar regeringen, delar även riksdagsledamöterna invalda från Vasa valkrets, visar en enkät som Yle Nyheter Österbotten gjort. De flesta av dem som svarat anser ändå att någon form av åtgärder är nödvändiga.

YLE - 14 aug 17 kl. 13:31

Heliövaara förklarar sig om den omstridda tilläggspensionen till Finnairs vd

Chefen för Arbets- och näringsministeriets avdelning för statens ägarstyrning, överdirektör Eero Heliövaara, gav på måndagen sin syn på sin roll i samband med att Finnair fattade beslut om tilläggspension för sin vd, Pekka Vauramo. Enligt Heliövaara fattade Finnairs styrelse beslut om tilläggspensionen helt och hållet självständigt.
Pekka Vauramo, Finnairs vd Pekka Vauramo Bild: Finnair Finnair Vi diskuterade olika alternativ Heliövaara medgav i Yles morgon-tv på måndagen att han hade diskuterat olika möjligheter att höja Vauramos lön med ordföranden för Finnairs belöni

YLE - 18 aug 17 kl. 19:49

Minister vill skjuta upp skolstarten för att gynna turismen - lärarna ifrågasätter prioriteringen

Näringsminister Mika Lintilä vill utreda om en uppskjuten skolsemester skulle gynna turismen i Finland. Lärarförbundet förhåller sig ändå kritiskt till att man i skolfrågor utgår från näringslivets behov. Skolornas sommarlov skulle kunna skjutas upp med en vecka eller två, säger näringsminister Mika Lintilä.

YLE - 25 feb 14 kl. 04:43

"Oppositionen kräver klara besked om strukturreformerna"

I eftermiddag ska regeringen och oppositionen mötas för att förhandla nedskärningar i statsekonomin. De två oppositionspartierna, Centerpartiet och Sannfinländarna, verkar vara överens med regeringen om att statens utgifter borde skäras ner med åtminstone tre miljarder, men sedan är det slut med de konkreta beskeden om var oppositionen står. Regeringsprogrammet förutsätter nedskärningar på tre miljarder.

YLE - 25 feb 14 kl. 16:15

Katainen: Man kan lita på oss

Regeringsprogrammet förutsätter nedskärningar på tre miljarder. Den så kallade Hetemäki-gruppen föreslog för snart två veckor sedan att nedskärningarna skulle fördelas jämnt över de tre kommande åren. - Alla partier är redo att göra allt för att ta hand om statsskulden.

YLE - 09 aug 17 kl. 12:45

Zyskowicz: Finnairs styrelse måste ses över

Samlingspartistiska riksdagsledamoten Ben Zyskowicz kräver att beslutet om en tilläggspension till Finnair-vd:n Pekka Vauramo hävs. Han anser vidare att det behövs en ommöblering i bolagets styrelse. - Beslutet är emot statens ägarpolitik.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

En kortare rutt och vackert väder lockade cyklister till Tour de Östnyland

Vackert väder, gott humör och en lämplig utmaning. Så sammanfattar deltagarna årets Tour de Östnyland som samtidigt bjöd på en uppskattad kortare rutt på 100 kilometer..

YLE - 13 timmar sedan

Demokraatti: Statsminister Rinne intygar att påslagen till utbildningen nog kommer

Mer pengar utlovas för högskolorna i finansministeriets förslag till budget, men en bråkdel av påslaget som nämns i regeringsprogrammet. Till tidningen Demokraatti säger ändå statsminister Antti Rinne att högskolorna nog i sinom tid ska få hela den utlovade summan..

YLE - 15 timmar sedan

Joel Rappe har snart ett år som bonde på heltid bakom sig: "En stor omställning från lönearbete"

30-åriga Joel Rappe är bonde på heltid efter att han vid årsskiftet tog över sina föräldrars gård i Olsböle i Tenala. Politiken har alltid intresserat och nu reser han runt i Europa för att göra jordbruket mera attraktivt för unga..

YLE - 16 timmar sedan

Sälgrunds fyr i Kaskö lockar besökare från hela landet

Det är inte långt från Kaskö stad ut till Sälgrund, sjövägen är sträckan från fiskehamnen till fyrön under en kilometer. Också i sommar har Sälgrund lockat många besökare. Nu, under den Internationella fyrhelgen, går båt i skytteltrafik ut till den ställvis orörda naturen på ön..

YLE - 16 timmar sedan

Hemvårdare: Mobilen är mitt viktigaste redskap, men om de tekniska hjälpmedlen blir mycket fler minskar tiden hos klienten

Ta med de äldre och vårdarna i planeringen av ny teknik inom äldreomsorgen, säger lektor Beata Segercrantz som forskat i ny teknik och hur den tas i bruk på jobbet med de äldre..

YLE - 18 timmar sedan

Finska barn får högst månadspeng i Norden - finska föräldrar betonar vikten av arbete

Finska barn har högst månadspeng i Norden. I genomsnitt får finska barn i åldern 8-14 en veckopeng på 6,35 euro - alltså ungefär 27,60 euro i månaden. Veckopengen är lägst i Sverige..

YLE - 21 timmar sedan

Polisen redo för demonstrationerna på årsdagen för Åbo knivdåd

Högextrema krafter och en motdemonstration hålls samtidigt i Åbo centrum. Polisen är förberedd ungefär på samma vis som för ett år sedan, men säger att man förstås ska iaktta försiktighet och som åskådare dra sig tillbaka från händelserna, om det blir oroligheter eller upplopp..

YLE - 21 timmar sedan

Gör som skolbarnen och sätt din kunskap på prov - hur bra klarar du Västnylands nyhetstest?

Djur och festivaler figurerar i veckans test. Tag en nybliven skolelev till hjälp om det känns knepigt!.

YLE - Igår: 18:19

Raseborgs stadsdirektör: Små kommuner får inte sin röst hörd då vårdlösningen för Nylands planeras

Raseborgs stadsdirektör är orolig för att de mindre kommunerna i Västnyland inte får sin röst hörd då en särlösning för vården i Nyland utreds..

YLE - Igår: 18:02

Polisen utredde omfattande misstänkt penningtvätt – ryska brottslingar tvättade över hundra miljoner euro genom finländskt företag

Två estniska män är misstänkta för grov penningtvätt. Enligt Centralkriminalpolisen (CKP) var det den organiserade brottsligheten i Ryssland som låg bakom arrangemangen för penningtvätten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.