Realtid > Ekonomi

Friday, 23 August, 12:50

Realtid - 13 aug 19 kl. 13:05

 “Ägarna behöver bli bättre på att välja styrelse”Lena Hasselborn, styrelsecoach på PWC, ger ägarna till små och medelstora bolag bakläxa till hur de utser sina styrelser. Ett exempel är att styrelserna fokuserar för lite på strategi och framtid – frågor som digitalisering, hållbarhet och cybersäkerhet..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Hasselborn, PWC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ägarnabehöver bli bättre på att , välja, styrelse
Norrtelje Tidning - 30 aug 17 kl. 09:47

Jägarförbundet: Låt jägarna sälja vildsvinskött

Småskalig försäljning av vildsvinskött direkt från jägarna borde bli tillåtet. Det tycker Svenska Jägarförbundet som också anser att det skulle vara ett bra sätt att minska vildsvinsskadorna i jordbruket..

Affärsvärlden - 27 dec 18 kl. 15:27

Därför vill storägarna sälja Stendörren

För billigt, säger institutionella investerare om EQT:s bud på Stendörren. Men storägarna har redan tackat ja. De ska använda pengarna för att köpa skakiga bostadsutvecklingsprojekt, uppger en källa för Affärsvärlden..

DI - 06 jun 15 kl. 10:23

Twitter låter TellApart-ägarna sälja aktier

Microbloggen Twitter har lämnat in en anmälan om att låta ägare i uppköpta TellApart sälja aktier i bolaget..

DN - 03 apr 13 kl. 08:57

Fem frågor som Telias nya styrelse måste lösa

I dag klockan 14 startar Telia Soneras bolagsstämma. Där ska ägarna välja en nästan helt ny styrelse som ska försöka sudda bort skandalstämpeln kring bolaget. Här är fem frågor som de nya ledamöterna måste ta itu med..

YLE - 14 apr 14 kl. 04:22

Markägarna tvungna att sälja på Böle II

Den 13 december förra året gav Miljöministeriet Vasa stad tillstånd att tvångsinlösa 4,7 hektar skogsmark på Böle II området i Vasa. Förra veckan hölls ett första inledande möte mellan markägarna och staden tillsammans med den oberoende inlösningskommitté ledd av Gerd Paxal-Lillqvist. På mötet kom fram att de fyra markägarna vill ha 10 euro per kvadratmeter för sin mark.

YLE - 18 sep 12 kl. 05:07

Skogsägarna väljer eget fullmäktige

Nu får skogsägarna välja sina representanter i skogsvårdsföreningens fullmäktige.
Det nya fullmäktige har en krävande uppgift framför sig. - Det blir en stor utmaning för de som väljs, det säger skogsägare Allan Zittra i Pedersöre.

SN - 09 mar 15 kl. 13:20

Deras sajt ska hjälpa jägarna

Tre före detta studenter från Nyköping har tagit fram ett onlineverktyg för jakt. Där kan jägarna följa vad som händer i skogen live..

DI - 19 jun 13 kl. 15:11

Nordea ryktas sälja kortföretag

Nordea tros tillsammans med de övriga storägarna sälja betalninglösningsföretaget Nets. Affären bedöms vara värd mellan 9 och 11,5 miljarder kronor..

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 15 kl. 16:12

Nu vill ägarna sälja huset

Tvisten i hyreshuset på Idrottsgatan i Tågarp har nu blivit flera ärenden i hyresnämnden. Samtidigt har huset lagts ut för försäljning..

YLE - 31 dec 13 kl. 04:27

Muurainen stämmer Fiskars styrelse?

Pojoföretagaren Olli Muurainen planerar att stämma affärsbolaget Fiskars styrelse. I ett brev till Fiskars aktieägare skriver han att en grupp som tillsammans har 10 procent av aktierna kan stämma styrelsen. Muurainen anser att Fiskars inte arbetar för ägarnas bästa.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

”Finanssektorn kan ställa om på tio år med hållbara fonder”

Förra veckans debattartikel "Dags att syna hållbarhetsbluffen i fonderna" väckte stor uppmärksamhet. Instämmer fler i att de "hållbara fonderna" mest är dyra och inte har någon positiv effekt för kimatet? Se här vad Realtids fredagspanel anser..

Realtid - 1 timme sedan

Granskningen av SEB och Swedbank tar längre tid än väntat

Finansinspektionen senarelägger tidsplanen för granskningen av SEB:s och Swedbanks hantering och kontroll av penningtvättsrisker i Estland, Lettland och Litauen. "Undersökningsmaterialet är mycket omfattande", framgår det av ett pressmeddelande..

Realtid - 1 timme sedan

Starkt halvårsresultat för tredje AP-fonden

Tredje AP-fonden presenterade sentunder torsdagskvällen rapport för första halvåret 2019..

Realtid - 2 timmar sedan

Industrivärden köper Volvoaktier för 776 miljoner

Investmentbolaget Industrivärden har förvärvat Volvo-aktier till ett värde av 776 miljoner kronor..

Realtid - 3 timmar sedan

Bankanalytiker: Positivt med Swedbanks kupongränta i emission

Swedbanks emission av primärkapitaltillskottet gav en kupongränta som Danske Banks bananalytiker Andreas Håkansson beskriver som positv..

Realtid - 3 timmar sedan

Akelius backar resultatet och flaggar för emission

Bostadsbolaget Akelius minskade resultatet i första halvåret med 38 procent första halvåret jämfört med motsvarande år föregående period. Bolaget ska ha en extrastämma i september angående en emission..

Realtid - 3 timmar sedan

EU överväger jättefond för att stötta europeiska bolag

EU överväger att starta en fond på 100 miljarder euro för att investera i strategiska sektorer där EU ligger efter globala konkurrenter, skriver Financial Times som tagit del av ett dokument..

Realtid - 4 timmar sedan

Höga avgifter i etiska fonder

Avkastningen ligger ofta på liknande nivåer för etiska fonder. Men enligt experterna är avgifterna högre. .

Realtid - 4 timmar sedan

Starkt kvartal för Catella

Andra kvartalet 2019 är ett av Catellas starkaste kvartal intäkts- och rörelseresultatsmässigt, enligt delårsrapporten..

Realtid - 5 timmar sedan

Stora utflöden från hedgefonder

Stora utflöden från hedgefonder, 800 medarbetare på Deutsche Bank går till BNP Paribas och Spänningarna ökar mellan Facebook och dess Libra-partners. Det är några av rubrikerna i fredagsmorgonens nyhetssvep..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.