PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 22 August, 20:48

PrivataAffärer - 13 aug 19 kl. 13:00

Allt fler placerare luras på pengarFinansinspektionen, FI, varnar nu för två vanliga tillvägagångssätt som lurat svenska investerare under sommaren. En vanlig variant tar sin början i sociala medier med ett erbjudande om att du snabbt kan tjäna eller vinna pengar. Den som anmäler sig i sociala medie-flöden blir ganska omgående uppringda av någon som talar engelska. Syftet med samtalet är att övertyga dig som placerare att satsa några tusenlappar, ofta på att köpa värdepapper baserade på bitcoin. Separat ”vinstskatt” När den som satsat pengar vill ha ut sin avkastning, eller ”vinst”, visar det sig att det är nödvändigt att betala in en vinstskatt separat.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
När, FI, Det, Finansinspektionen, Problemen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, placerare, luras, pengar
DN - 18 sep 13 kl. 15:23

Allt fler tjänar pengar på att hyra ut sin hund

Allt fler tjänar pengar på att hyra ut sin hund. Ett ekonomiskt koncept värt 26 miljoner dollar, enligt BBC..

Sydsvenskan - 04 nov 13 kl. 00:41

Allt fler barn luras att sexposera

Allt fler barn, främst flickor, luras av vuxna män att sexposera på nätet.
Polisanmälningarna om antalet barn som utnyttjas för sexuell posering har ökat explosionsartat de senaste åren.
Men mycket få döms..

SvD - 29 jan 16 kl. 08:40

Fler svenskar luras till värdelösa investeringar

Allt fler polisanmäler att de utsatt för falska investeringsinviter, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Ofta handlar det om att privatpersoner lurats att investera i falska eller värdelösa värdepapper och förra året gjordes ett hundratal polisanmälningar, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet..

YLE - 11 sep 13 kl. 12:00

Allt fler tjänar pengar på sin blogg

Allt fler bloggare får lön eller andra värdefulla förmåner genom sina bloggar. Över 70 procent av de som svarade på Bloggbarometern 2013 sa att de tjänar pengar på sin blogg. Det är en ökning med 10 procent från i fjol.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 13:45

Allt fler tjänar pengar på Twitch, men siffrorna går inte ihop

Streamingplattformen Twitch, mest känd för sin gamingcommunity, släppte nyligen sin årsredovisning för 2017. Den visar på en kraftig ökning av såväl antalet partners som antalet Affiliate streamers. Totalt sett ökade antalet personer som tjänar pengar på Twitch med 223%.

BT - 01 feb 16 kl. 08:25

Fler elever - mindre pengar

Skolorna Boda, Fjärding, Myrås och Ekaräng får alla fler elever. Men samtidigt krymper deras budget. Nu begär Öster att få extra pengar från kommunstyrelsen..

BT - 12 apr 11 kl. 13:33

Allt fler hackar för pengar

Kriminella hackare som mot ersättning tar sig in i bolags datasystem och stjäl viktig information är ett växande problem i Sverige. Hemteknikjätten Netonnet pekas ut som drabbat i en ny bok. ?

PrivataAffärer - 28 mar 14 kl. 08:14

Fler skänkte pengar

Antalet svenskar som skänkte pengar till mottagare som berättigar till skattereduktion ökade rejält i fjol, visar statistik från Skatteverket....

Sydsvenskan - 21 apr 19 kl. 08:12

Fler skänker pengar till klimat och miljö

Pengar som skänks till välgörenhet av företag och privatpersoner har ökat från 4,3 miljarder kronor till 21,5 miljarder mellan 1991 och 2017, skriver Dagens industri. Andelen som går till miljö- och klimatsatsningar är liten, men summan fördubblades mel.

Helsingborgs Dagblad - 21 apr 19 kl. 08:12

Fler skänker pengar till klimat och miljö

Pengar som skänks till välgörenhet av företag och privatpersoner har ökat från 4,3 miljarder kronor till 21,5 miljarder mellan 1991 och 2017, skriver Dagens industri. Andelen som går till miljö- och klimatsatsningar är liten, men summan fördubblades mel.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Regeringen sänker BNP-prognos

Regeringen räknar med att Sveriges BNP ökar med 1,4 procent i år och 1,4 procent nästa år. Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff i Harpsund på torsdagen då hon presenterade regeringens ekonomiska prognoser. I vårbudgeten, den 10 april, räknade regeringen med en BNP-tillväxt på 1,6 procent i år och 1,6 procent nästa år.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Så räknar du ut hur deltiden minskar pensionen

Statistik från Försäkringskassan visar att andelen av landets totala föräldrapenning som tas ut av kvinnor är 71 procent. Att jobba deltid mellan fem och tio år minskar den totala månatliga pensionen med mellan 1,1 till 2,7 procentenheter för varje ytterligare 10 procentenheter du går ned i arbetstid i jämförelse med att arbeta heltid. Beräkningarna ovan ingår i Pensionsmyndighetens rapport Tumregler för pensionen som utkommit i sommar.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Fredag klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Bornold om Oscar Properties: Dags för vd att öppna plånboken

Läs även: Oscar Properties söker stöd för nyemission Samtidigt som rapportsläppet kallade bolaget till en extrastämma den 23 september där styrelsen vill få bemyndigande att upp till fyrfaldiga antalet aktier. För att visa att Oscar Properties har en framtid som bolag skulle det vara lämpligt att Oscar Engelbert själv visar hur han ska bidra till återkapitaliseringen av

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Oscar Properties söker stöd för nyemission

Läs även: Brakförlust för Oscar Properties I dagsläget har bolaget totalt knappt 31 miljoner aktier utgivna, omkring en fjärdedel av 123 miljoner. Styrelsen vill även få bemyndigande för beslut om återköp av utestående preferensaktier i ett förvärvserbjudande riktat till samtliga innehavare. ”Återköp får ske till ett pris som motsvarar börskursen för preferensak

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Betting: Cherry och Rune Andersson-bolag får böter

  Vid en tillsyn har Spelinspektionen konstaterat att de fyra bolagen erbjudit vadhållning på evenemang där den övervägande delen av deltagarna varit under 18 år, vilket inte är tillåtet enligt spellagen. De tre Cherry-bolagen tilldelas förutom en varning sanktionsavgifter mellan 4,5 och 9 miljoner kronor vardera. Rune Anderssons Legolas kommer i sammanhanget billigare undan med en varning och sanktionsavgift på 100.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

DNB Markets höjer sin rekommendation för Alimak till köp från behåll. Riktkursen sänks dock till 145 från 155 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Brakförlust för Oscar Properties

Oscar Properties redovisar ett rörelseresultat om -17,1 miljoner kronor för det andra kvartalet (43,3). Kvartalets nettoomsättning uppgick till 334 miljoner kronor (751). Nettoresultatet var -44,1 miljoner kronor (15,2) och resultatet per stamaktie uppgick till -1:94 kronor (0:27).

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här får du oberoende råd

Här kan du ladda ner artikeln som ursprungligen publicerades i Privata Affärer nr 12 / 2018.  Ladda ned pdf..

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Elektas orderingång ökade 32 procent

Bruttomarginalen ökade till 42,6 procent (39,1). Här låg snittestimatet på 40,6 procent. Omsättningen uppgick till 3.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.