YLE > Finland

Tuesday, 20 August, 11:31

YLE - 13 aug 19 kl. 12:29

Petteri Orpo om statsbudgeten 2020: Sänk inkomstskattenSamlingspartiets ordförande Petteri Orpo sågar regeringens planer på att öka på de statliga utgifterna. Oppositionsledaren säger att regeringen först borde se till att sysselsättningen och köpkraften ökar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Orpo, Petteri Orpo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Petteri, Orpoom , statsbudgeten, 2020, Sänk, inkomstskatten
YLE - 11 jun 16 kl. 13:43

Petteri Orpo - lärarson och bussig favoritminister

En duktig påläst typ som de flesta tycker om. Det är bilden av Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo som också har rankats som landets populäraste minister. Samtidigt beskrivs han som en färglös pragmatiker.

YLE - 11 jun 16 kl. 12:48

Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande

Inrikesminister Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande och sannolikt också Finlands nya finansminister. Orpo valdes till ordförande i valets andra omgång på Samlingspartiets partikongress i Villmanstrand. Valet stod mellan Orpo och finansminister Alexander Stubb.

YLE - 15 jun 16 kl. 14:40

Petteri Orpo: Alex Stubb fick öppen fullmakt välja ny post

Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo lät förloraren i ordförandekampen, Alexander Stubb, plocka det uppdrag han föredrar bland alla dem partiet kan erbjuda. Inget på á la carte-listan, från ministerportfölj till posten som vice talman eller utskottsordförande lockade ändå den förre partiordföranden. Han nöjer sig nu med att vara en bland många riksdagsledamöter.

YLE - 15 mar 16 kl. 04:58

Petteri Orpo utmanar inte Stubb - Hjallis funderar ännu

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml), Samlingspartiets mest populära minister just nu, säger att han inte har några planer på att utmana sittande partiordföranden Alexander Stubb i sommar. Petteri Orpo säger att våren är fylld av viktiga ärenden som upptar alla hans tid som inrikesminister. I hans portfölj ingår som känt bland annat flyktingfrågor.

YLE - 04 maj 16 kl. 12:17

Petteri Orpo vill leda Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo kandiderar för ordförandeposten i Samlingspartiet. Orpo meddelade på twitter att han ställer upp i ordförandevalet. - Jag är med, Petteri Orpo till ordförande, står det på hans sida.

YLE - 18 jun 19 kl. 22:56

Petteri Orpo vill fortsätta leda Samlingspartiet - "Jag är redo att mäta mitt stöd"

Petteri Orpo vill fortsätta som Samlingspartiets partiordförande. Samlingspartiet väljer ordförande år 2020 i samband med partiets partikongress..

YLE - 16 sep 17 kl. 20:11

Petteri Orpo på Facebook: Min hustru har länge trakasserats och utsatts för falska påståenden

Flera ministrar och deras familjer har utsatts för trakasserier. Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo, skriver på Facebook att hans hustru har utsatts för trakasserier under en längre tid. Orpo har skrivit sitt inlägg under rubriken: Nu räcker det.

YLE - 28 apr 16 kl. 14:02

Påtryckningarna kraftiga, säger Petteri Orpo om ordförandekandidatur i Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) medger att han får många uppmaningar om att ställa upp i ordförandekampen i Samlingspartiet. - Påtryckningarna är kraftiga, men vi får återkomma senare, sade Orpo i dag i riksdagen. Petteri Orpo har betraktats som den starkaste utmanaren till sittande partiordförande Alexander Stubb, och som ny partiordförande om han går med i kampen.

HBL - 02 aug 12 kl. 12:51

Samlingspartiets Petteri Orpo vill höja hushållsavdraget

Hushållsavdraget ska höjas, anser Samlingspartiets riksdagsledamot och riksdagsgruppens viceordförande Petteri Orpo.Hushållsavdraget sänktes i början av det här året till 2000 euro från tidigare 3000 euro. Enligt Petteri Orpo är hushållsavdraget ett utmärkt medel att skapa arbetsmöjligheter och stöda företagsamhet.

YLE - 29 maj 17 kl. 14:04

Petteri Orpo: Samlingspartiet stöder Sauli Niinistö

Samlingspartiets ordförande finansminister Petteri Orpo meddelar på Twitter att Samlingspartiet stöder Sauli Niinistö i presidentvalet i januari 2018. Orpo skriver på Twitter att Finland behöver och Sauli Niinistö förtjänar en andra ämbetsperiod. Hoppa över TwitterpostningTasavallan presidentti @niinisto asettuu ehdolle.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Båt nära att köra på sten utanför Hangö - sjöräddningen berömmer båtförarens snabba agerande

Vid sjutiden på måndagskvällen (19.8) fick sjöräddningen larm om en åtta meters långfärdsbåt mellan Hangö udd och Bromarv som fått ett maskinfel och riskerade krocka med stenar. Ombord på båten fanns två personer..

YLE - 1 timme sedan

Tidigare toppolitikern i Vanda Tapani Mäkinen åtalas för mutbrott

Den före detta justitieministern Antti Häkkänen (Saml) före detta specialmedarbetare Tapani Mäkinen åtalas för att ha tagit emot mutor samt missbruk av förtroendeställning..

YLE - 1 timme sedan

Före detta justitieministerns specialmedarbetare Tapani Mäkinen åtalas för mutbrott

Den före detta justitieministern Antti Häkkänen (Saml) före detta specialmedarbetare Tapani Mäkinen åtalas för att ha tagit emot mutor samt missbruk av förtroendeställning..

YLE - 1 timme sedan

Före detta justitieministerns specialarbetare Tapani Mäkinen åtalas för mutbrott

Den före detta justitieministern Antti Häkkänen (Saml) före detta specialarbetare Tapani Mäkinen åtalas för att ha tagit emot mutor samt missbruk av förtroendeställning..

YLE - 2 timmar sedan

President Niinistö höll tal till ambassadörerna – läs huvudpoängerna här

President Sauli Niinistö höll på ambassadörsdagarna i Helsingfors..

YLE - 2 timmar sedan

Boendekostnaderna fortsätter att stiga under de kommande åren –Tillväxtcentra drabbas sannolikt hårdast

Regeringen minskar på stöd för energiproduktion som orsakar koldioxidutsläpp och höjer skatten på fossila bränslen. Det kan höja boendekostnaderna speciellt i Helsingfors, Esbo, Vanda och Åbo..

YLE - 2 timmar sedan

Släckningsarbetet i Lovisa ledde till vattenläckage – 40 hushåll utan vatten

Under natten tisdagen den 20 augusti härjade en svårsläckt brand i Café Saltbodan i Lovisa. Släckningsarbetet krävde stora mängder vatten, vilket fick vattenledningarna att spricka..

YLE - 2 timmar sedan

President Niinistö håller tal till ambassadörerna – Svenska Yle direktrapporterar

President Sauli Niinistö håller tal på ambassadörsdagarna i Helsingfors..

YLE - 7 timmar sedan

Café Saltbodan brann i Lovisa - en räddningsarbetare skadades

En brand har under natten härjat i en restaurang i Lovisa. Byggnaden var övertänd när Östra Nylands räddningsverk kom på plats..

YLE - 3 timmar sedan

Planen för en datacentral i Koverhar i Hangö klar för godkännande

Hangö stad har reserverat ett drygt 50 hektar stort område i Koverhar för en eventuell datacentral. Planen som ska göra bygget möjligt ska nu godkännas i stadsfullmäktige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.