YA > Nyheter

Thursday, 22 August, 06:55

YA - 13 aug 19 kl. 12:00

Sjukhuset missade provsvar - patient nära att förlora sin leverNär patienten kom in till sjukhuset i samband med en tablettöverdos, inväntades inte de provsvar som kunde tyda på leverskador, innan man slussade vidare patienten till nästa sjukhus där läget bedömdes vara kritiskt och patienten var nära en levertransplantation. Ivo avslutar nu ärendet då man anser att sjukhuset presenterat tillräckligt med åtgärder för att förebygga att samma typ av provsvarsmissar sker i framtiden. .
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhuset, missade, provsvar, patient, näraatt , förlorasin , lever
GT - 22 apr 15 kl. 12:11

Sjukhuset missade cancer – patient avled

Trots att en datortomografi visade att en man i 60-årsåldern hade en förändring på njuren gjordes inget åt det. Ett år senare var mannen död. Nu har sjukhuset i Torsby anmält händelsen till inspektionen för vård och omsorg (IVO)..

Dagens Medicin - 03 apr 18 kl. 10:20

Journalsystem kan ha lett till missade provsvar

En bugg i Landstinget i Värmlands digitala journalsystem kan ha lett till missade provsvar, rapporterar SVT Värmland..

Sydöstran - 31 maj 16 kl. 09:11

Kollade inte provsvar - patient fick flyttas till intensiven

En läkare som vårdade en Blekingebo för andningsvårigheter på Blekingesjukhuset kontrollerade inte provsvaren som tagits förrän flera timmar senare. Nu har nya rutiner införts på sjukhuset..

GöteborgsPosten - 10 mar 15 kl. 16:57

Sjukhuset missade cancern - patienten dog

En relativt ung patient avled till följd av hudcancer. Nu gör Hallands sjukhus en lex Maria-anmälan..

BT - 08 aug 19 kl. 07:08

Sjuksköterska missade journaluppgifter – patient avled

En medtagen hemsjukvårdspatient blev förd till sjukhuset för sent i förhållande till sitt tillstånd och avled kort efter ankomsten. Den slutsatsen får Inspektionen för vård och omsorg att anmärka mot hemsjukvården i Borås..

Västerbottens Folkblad - 08 aug 14 kl. 10:41

Missade att patient slutade andas

På grund av hög arbetsbelastning missade sjukvårdspersonalen att en medvetslös patient slutade andas. En medvetslös kvinna lades in på vårdavdelning för övervakning då hon tagit både tabletter och alkohol. På avdelningen hade man hög belastning och kunde bara se till kvinnan ungefär var tjugonde minut.

Nya Wermlands Tidningen - 09 nov 11 kl. 07:30

Lasarettet missade att patient fått cancer

Karlskoga lasarett har anmälts till Socialstyrelsen för att man vid en undersökning av en patient missat att hon drabbats av cancer. Det är dottern till den nu avlidna mamman, som vill att Socialstyrelsen utreder händelsen, då hon anser att mamman blivit både felaktigt diagnosticerad och behandlad..

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 14 kl. 16:55

Missade cancer — patient avled

Länssjukhuset NÄL i Trollhättan kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att ha missat att en patient hade en långt framskriden cancer. I stället ställdes diagnosen lunginflammation. Patienten avled.

SvD - 20 dec 14 kl. 16:53

Missade cancer - patient avled

Länssjukhuset NÄL i Trollhättan kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att ha missat att en patient hade en långt framskriden cancer. I stället ställdes diagnosen lunginflammation. Patienten avled..

UNT - 20 dec 14 kl. 16:53

Missade cancer - patient avled

Länssjukhuset NÄL i Trollhättan kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att ha missat att en patient hade en långt framskriden cancer..

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Regnbågen tornar över Polens parlamentsval

Höstens parlamentsval i Polen ser ut att bli en bitter strid om moral, sexualitet och religion. Det styrande partiet Lag och rättvisa (PiS) anklagas för att piska upp hat mot hbtq-personer – av ärkebiskopen kallade "den regnbågsfärgade pesten"..

YA - 30 minuter sedan

Zernard redo för medaljjakt i paradressyren

Louise Etzner Jakobssons VM var plötsligt över när hästen Zernard insjuknade i fång. Hon vet fortfarande inte varför. Däremot vet hon att hästen är fullt återställd och i dag börjar fajten om EM-guldet..

YA - 45 minuter sedan

Bolsonaro skyller skogsbränder på aktivister

Skogsbränderna fortsätter att härja i Amazonas regnskog. Under onsdagen syntes röken från bränderna i São Paulo, 200 mil från elden..

YA - 1 timme sedan

Nu ska David Lagercrantz stå på egna ben

Det är slut, över, finito. "Hon som måste dö" är David Lagercrantz tredje och sista bok i Stieg Larssons Millenniumserie. Men även om han tar farväl av Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander så blir han spänningslitteraturen trogen..

YA - 1 timme sedan

Tosca inleder höstsäsongen på teatern

Höstsäsongen på Ystads teater får på lördagen en dramatiskt musikalisk upptakt, den klassiska operan ”Tosca” med en rad meriterade sångare. Tillsammans med Rickard Söderberg har Henrik Lagercrantz flera gånger sjungit på teatern. Nu återvänder han med sitt egna operasällskap och sjunger rollen som konstnären och frihetskämpen Mario Cavaradossi i Puccinis opera..

YA - 1 timme sedan

Hela listan: Höstens späckade program på Ystads teater – från opera till hip hop

Det börjar med opera och slutar med hip hop. Däremellan en lång rad konserter och föreställningar av alla slag. Här är hela höstens späckade program på Ystads teater ända fram till jul.

YA - 1 timme sedan

Skolbussen drogs in – men inte i app

När barnen som bor längs Sandbyvägen stod och väntade på skolbussen terminens första dag väntade de förgäves. Trots att linje 578 stod med i Skånetrafikens app visade sig linjen vara indragen..

YA - 1 timme sedan

Nya lägenheter i centrum – politiker positiva till ombyggnadsplaner

Heimstaden planerar att bygga om en fastighet vid Stortorget i Ystad för att skapa åtta lägenheter. Företaget har fått ett positivt förhandsbesked för sina planer från myndighetsnämnden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.