SVT > Kultur

Monday, 19 August, 18:35

SVT - 13 aug 19 kl. 12:03

Teaterchefen Anna Takanen lämnar Kulturhuset stadsteaternTeater- och scenkonstchefen på Kulturhuset Stadsteatern, Anna Takanen, lämnar sitt uppdrag, rapporterar Dagens Nyheter. Tillsvidare kommer hon efterträdas av biträdande chefen Maria Sid..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anna Takanen, Kulturhuset, Kulturhuset Stadsteatern, Takanen, Dagens Nyheter, Maria Sid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teaterchefen, Anna, Takanen, lämnar, Kulturhuset, stadsteatern
DN - 13 aug 19 kl. 11:59

Teaterchefen Anna Takanen lämnar Kulturhuset Stadsteatern

Teater- och scenkonstchefen på Kulturhuset Stadsteatern, Anna Takanen, lämnar sitt uppdrag. Det bekräftar styrelseordföranden Kerstin Brunnberg för DN. Takanen efterträds tills vidare av den biträdande chefen Maria Sid..

GöteborgsPosten - 19 aug 14 kl. 21:53

Anna Takanen lämnar Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteaters konstnärliga ledare Anna Takanen lämnar sin post för att bli ny chef för Stockholms Stadsteater.- Det är en chans jag inte vill gå miste om, säger hon till GP..

GöteborgsPosten - 19 aug 14 kl. 21:53

Anna Takanen lämnar Göteborg

Göteborgs Stadsteaters konstnärliga ledare Anna Takanen slutar för att i stället bli ny chef för Stockholms Stadsteater. - Det känns som att komma hem, säger hon till DN..

SVT - 20 aug 14 kl. 08:11

Anna Takanen ny chef för Stockholms Stadsteater

Anna Takanen lämnar jobbet som konstnärlig chef på Göteborgs stadsteater och tar över chefsposten på Stockholms stadsteater..

Sydsvenskan - 13 aug 19 kl. 12:24

Anna Takanen slutar som teaterchef

Anna Takanen lämnar sitt uppdrag som teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, uppger Dagens Nyheter. I ett brev till de anställda skriver hon att hon vill ägna sig åt konstnärligt arbete och att hon också fått ett sådant uppdra.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 19 kl. 12:24

Anna Takanen slutar som teaterchef

Anna Takanen lämnar sitt uppdrag som teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, uppger Dagens Nyheter. I ett brev till de anställda skriver hon att hon vill ägna sig åt konstnärligt arbete och att hon också fått ett sådant uppdra.

Sydöstran - 13 aug 19 kl. 12:51

Anna Takanen slutar som teaterchef

Anna Takanen lämnar posten som teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, uppger I ett brev till de anställda skriver hon att hon vill ägna sig åt konstnärligt arbete och att hon också fått ett sådant uppdrag av teatern..

UNT - 13 aug 19 kl. 12:51

Anna Takanen slutar som teaterchef

Anna Takanen lämnar posten som teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, uppger Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 13 aug 19 kl. 13:25

Anna Takanen slutar som teaterchef

Anna Takanen lämnar posten som teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, uppger.

GöteborgsPosten - 15 maj 14 kl. 09:23

Anna Takanen: Oscarson har alltid varit uttalat politisk

Konstnärlig frihet ska inte begränsas av idéer om opartiskhet. Teatern tolkar, konstnärer är subjektiva och ofta obekväma, skriver Anna Takanen, apropå att Stina Oscarson lämnar Radioteatern..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ai Weiwei gör konst av demonstrationerna i Hongkong

Protesterna i Hongkong, som enligt arrangörerna har engagerat uppemot 1,7 miljoner människor, fortsätter. Nu blir demonstrationerna fokus för två nya konstprojekt av den Berlin-baserade konstnären Ai Weiwei, det rapporterar Artnet News..

SVT - 2 timmar sedan

Gosskör i Berlin stäms för diskriminering

Den anrika gosskören Staats- und Domchor Berlin (SDB) har anmälts för diskriminering av en 9-årig flicka som provsjöng för kören i april men nekades inträde, skriver The Guardian..

SVT - 5 timmar sedan

Författaren Patrik Svensson: Ålen retar människans vetgirighet

95 procent av jordens ålbestånd har försvunnit de senaste 40 åren. Ålen är på väg att dö ut. Med boken Ålevangeliet beskriver Patrik Svenssons ålarnas historia.

SVT - 7 timmar sedan

Minnesmonument över Islands första döda glaciär

I går hölls en ovanlig begravningsceremoni på Island när lokalbefolkning och klimatforskare tog avsked av glaciären Okjökull som de senaste åren smält och försvunnit..

SVT - 8 timmar sedan

Popstjärnan Denise Ho: Vi Hongkongbor låter oss inte skrämmas

Under söndagen samlades demonstranter i ett av Hongkongs mest populära shoppingdistrikt för att delta i protesterna som nu är inne på sin elfte vecka. SVT:s utrikesreporter Tilde Lewin träffade den Hongkong-baserade popstjärnan Denise Ho som är en av få offentliga personer att ställa sig på de demonstrerandes sida..

SVT - 8 timmar sedan

Moderna museet i Stockholm tappar tusentals besökare sommartid

Moderna museet har i flera år haft ett sjunkande antal besökare under sommaren, rapporterar Kulturnytt i P1. Sedan 2016 har museet i Stockholm tappat ungefär 38 000 besökare under perioden juni, juli, augusti. – Vi behöver fråga oss vad vi gjort galet och kan göra annorlunda, säger museets chef Gitte Örskou till Kulturnytt i P1..

SVT - 8 timmar sedan

Dawit Isaak bjuds in till Bokmässan

En officiell inbjudan kommer på måndagen att skickas till Dawit Isaak om att medverka på Bokmässan i Göteborg, skriver Bokmässan i ett pressmeddelande..

SVT - 10 timmar sedan

Forskare: Dagens barnböcker handlar om rasism och panikångest

I helgen deltog runt 500 forskare inom barn- och ungdomslitteratur vid en konferens i Stockholm, världens största forskarkonferens inom ämnet. Barn- och ungdomslitteraturen är en genre som ofta är snabb att fånga upp förändringar i samhället. – Jag tycker att samtiden speglas på ett alldeles fantastiskt sätt i den svenska barn och ungdomslitteraturen, säger professor Björn Sundmark till Kulturnyheterna..

SVT - 23 timmar sedan

Arrangör ber om ursäkt till vrålhungriga Robyn-fans

Minst 910 kronor fick besökarna betala för att se Robyn och hennes handplockade lineup på Sjöhistoriska muséet i Stockholm. Nu ber arrangören Woah Dad om ursäkt för enorma köer och utebliven mat på området. Samtidigt vill företaget tona ner den hårda kritiken..

SVT - I förrgår: 15:34

Filmstjärna stöttar polisen – Mulan hotas av bojkott i Hongkong

Disneys storfilm ”Mulan”, som väntas ha nypremiär i mars nästa år, hotas med bojkott av demonstranterna i Hongkong. De får stort stöd på sociala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.