Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 04:52

Skånskan - 13 aug 19 kl. 12:00

Kräftskiva och svartbyggenMELLANSKÅNE Ett fritidshus som uppförts utan bygglov blev ett fall för regeringen i augusti 1994.Historien började fyra år tidigare, 1990. Då upptäcktes det att det hade byggts två fritidshus utanför Billinge, trots att det saknades bygglov. Eslövs byggnadsnämnd beviljade bygglov i efterhand för det ena – men det andra huset krävde nämnden skulle rivas. Ägaren fick sex månader på sig att göra det och återställa tomten, annars riskerade han vite på 50 000 kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MELLANSKÅNE Ett, Billinge, Skånskan, Höörsidan, Höör, BK, Louisianas, Hörby, Mårtensson, Landskronasidan, Öresunds, Sverige, Danmark, Torbjörn Persson, Teckomatorp, VM, Haag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kräftskivaoch , svartbyggen
YLE - 28 maj 14 kl. 05:04

Kräftskiva i museum redan i maj

Trots att det bara är slutet av maj ordnas det redan nu kräftskiva på Borgargården i Ekenäs. Ekenäs museicentrum Ekta har dukat upp en kräftskiva från 1930-talet. Redan då var det en glad tradition.

Dagens PS - 07 jul 17 kl. 08:13

AF-bossen på kräftskiva hos 100-miljonerskonsult

Dagens Industri avslöjar att Arbetsförmedlingen har en nota på totalt 114 miljoner kronor till ett konsultföretag som uppges ha tillhandahållit chefskurser och managementkonsulttjänster. Merparten av kostnaderna är relaterade till Arbetsförmedlingens så kallade förnyelseresa som bland annat – enligt Di – resulterat i förslag på hur AF ska omorganiseras. Mikael Sjöberg är generaldirektör för Arbetsförmedlingen och sedan han tillträdde har konsultkostnaderna dragit i väg, framgår det.

Dagens PS - 11 okt 17 kl. 08:59

Kräftskiva kan fälla myndighetens boss

Arbetsförmedlingen generaldirektör hänger löst. Bakgrunden är bland annat Di:s avslöjande i somras, som även DagensPS uppmärksammade, att AF-chefen Mikael Sjöberg låtit sig bjudas på ett midsommarparty och en kräftskiva hos sin coach, Micael Mathsson, grundare till Gaia och vars företag fakturerat statliga Arbetsförmedlingen 114 miljoner kronor. Fakturorna till AF har interngranskats på styrelsens uppdrag, men rapporten som AF:s revisorer tagit fram är enligt Dagens Industri hemligstämplad.

Dalarnas tidningar - 31 mar 11 kl. 18:15

De fälls för två svartbyggen

[LEKSAND] Sommarland igångsatte byggnation av en duschtillbyggnad och en 130 kvadratmeter stor spelhall utan att ha ansökt om bygglov. Två svartbyggen som kostar Sommarland 75 000-80 000 extra..

UNT - 19 maj 11 kl. 13:58

Nya baracker är svartbyggen

De nya barackerna med 220 rum i närheten av Forsmarks kärnkraftverk är svartbyggen. Forsmarks Kraftgrupp AB glömde att invänta bygglov hos Östhammars kommun och riskerar nu byggsanktionsavgifter i miljonklassen..

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 11 kl. 07:45

Svartbyggen får stå kvar på Hagaborg

Det har byggts hejvilt i Hagaborgs bostadsrättsförening under många år. Flera av de inglasade uterummen är svartbyggen, men kommunen kan ingenting göra..

Hela Gotland - 08 sep 11 kl. 04:00

Böter för svartbyggen

Byggnadsnämnden behandlade tre svartbyggen vid onsdagens sammanträde..

Hela Gotland - 03 maj 12 kl. 04:00

Anmäler flera svartbyggen

Det har kommit in inte mindre än tre anmälningar om påstådda svartbyggen på fastigheterna Kronhagen 3:35, 3:37 och 3:38 i Bunge..

Hela Gotland - 21 jun 12 kl. 04:00

Två svartbyggen ska rivas

Två fastighetsägare på mellersta ön måste riva svartbyggen..

Barometern - 02 aug 13 kl. 08:06

Camping anklagas för svartbyggen

Borgholms kommun har nyligen polisanmälts för handläggningen av bygglov på Löttorps Camping på norra Öland. I en anonym anmälan talas det om bygglov i efterhand för svartbyggen. Tidigare i veckan inspekterade samhällsbyggnadskontoret i Borgholms kommun anläggningen och det förekom även ett informationsmöte om det pågående arbetet med detaljplanen som åter varit vilande en tid.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

”Vi möter bästa laget i Sverige”

FOTBOLL Allsvenska Kalmar FF kommer till Malmö i kväll. Men inte till Stadion utan till Rosengårds IP där cupmatch väntar mot division två-laget FC Rosengård.– Det ska bli kul.

Skånskan - 15 minuter sedan

Kärlek och spel i skön harmoni

Två helt nya ansikten, och två som publiken på Kristianstad teater känner igen gör huvudrollerna i Underhållningspatrullens uppsättning av Guys and Dolls, som har premiär om en månad.
– Vi har fått ihop ett toppengäng, säger regissören Ola Hörling.Guys and Dolls
Musikalen, som är gjord av Frank Loesser, är baserad på två noveller av Damon Runyon.

Skånskan - 8 timmar sedan

Brinnande arbetsmaskin längs vägen

Trelleborg På tisdagskvällen inkom ett larm om en brinnande arbetsmaskin längs Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 20 42. Enligt larmet ska en arbetsmaskin stå  i lågor utmed Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hon föll för frieserhästen

Personligt Hästbiten. En dag ska jag ha en frieser.
Det lovade Rita Eriksson sig själv sedan hon haft sin första närkontakt med en frieserhäst.

Skånskan - 8 timmar sedan

Centralt gymnasium som byggts utan korridorer

ESLÖV 100-talet inbjudna gäster deltog på tisdagen i invigningen av Eslövs nya stolthet:
Carl Engström-skolan är kommunens stora gymnasiesatsning, bara några minuters promenad från centrum och järnvägsstationen, som redan lockat mer än dubbelt så många sökande elever som det gamla Bergagymnasiet.Det handlar om en av kommunens största satsningar någonsin. Öppet hus för övriga intresserade är det på lördag 24 augusti kl 10-12.

Skånskan - 9 timmar sedan

Eddie hjälper barnen att lära sig att läsa

lund Papillonen Eddie började träna till att bli terapihund när han var fem veckor gammal. Nu är han fyra år, men fortfarande inte riktigt fullärd.
På tisdagseftermiddagen var han på Lunds stadsbibliotek och hjälpte barn att läsa.

Skånskan - 9 timmar sedan

Larm om gräsbrand i Eslöv

Eslöv Strax innan klockan sju på tisdag kväll inkommer ett larm om en gräsbrand på Lejesta gård i Eslövs kommun.Enligt larmet, som inkom klockan 18 51, ska det ryka från en åker intill Lejesta gård i Roslöv, Eslövs kommun. Brandens omfattning är inledningsvis okänd.

Skånskan - 10 timmar sedan

Madrass på väg orsakar trafikstörningar

Malmö En madrass som ligger på södergående påfart till E6 påverkar trafikframkomligheten, meddelar trafikverket.Det rör sig om påfarten vid trafikplats Fredriksberg, i södergående riktning mot Trelleborg. På vägen ligger en det en madrass, som enligt Trafikverket, påverkar trafikframkomligheten kraftigt.

Skånskan - 10 timmar sedan

MC-olycka i Ystad

Ystad En personbil krockade med en motorcykel på Kristianstadsvägen i Ystad på tisdagskvällen.Strax efter klockan sex på tisdag kväll får SOS Alarm in ett samtal om en trafikolycka på Kristianstadsvägen i Ystad. Enligt uppgifter ska en motorcykel och en personbil kolliderat på platsen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två crossförare smet från trafikolycka

Svedala En personbil kolliderade med två crossförare i en korsning i centrala Svedala under tisdagskvällen. De båda crossförarna lämnade platsen utan att ge sig till känna.Larmet inkom 17 34.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.