SR > Nyheter

Monday, 26 August, 10:40

SR - 13 aug 19 kl. 11:30

Protesterna i Hongkong fortsätterProtesterna på den internationella flygplatsen i Hongkong fortsätter i dag men de är inte lika omfattande som igår..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hongkong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protesternai , Hongkongfortsätter
SVT - 6 timmar sedan

36 demonstranter gripna i Hongkong i helgen – yngsta bara 12 år gammal

Söndagens sammandrabbningar i Hongkong, mellan kravallpolis och demonstranter, blev några av de mest våldsamma sedan protesterna eskalerade i mitten av juni. Totalt 36 personer greps under helgen, den yngsta bara 12 år gammal, meddelar polisen i Hongkong under måndagen..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Poliser drar vapen i våldsamt Hongkong

Vattenkanoner och tårgas har satts in under protesterna i Hongkong..

BT - 28 sep 14 kl. 20:42

Massiv demokratiprotest i Hongkong

Polis och demonstranter drabbar samman i våldsamma protester i Hongkong. De massiva demokratidemonstrationerna riktas mot Pekings ökande styrning av regionen.Polis svarar med tårgas och pepparsprej.

BT - 28 sep 14 kl. 17:44

Hongkong-protester avtar tillfälligt

Ledare för protesterna i Hongkong uppmanar demonstranter att dra sig tillbaka då de fruktar våldsamma polisingripanden. Polis har redan försökt stoppa de omfattande protesterna genom tårgas och pepparsprej.Den senaste veckans prodemokratiska protester i Hongkong ökar i styrka.

BT - 02 dec 14 kl. 16:34

Besvikelse i Hongkong efter reträtt

Besvikelsen är stor bland studenter i Hongkong över att initiativtagarna till proteströrelsen Occupy Central vill avbryta gatuprotesterna. - De sviker oss, säger en student.- Nu talar de om reträtt.

BT - 02 okt 14 kl. 10:59

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka "kaos" i staden. USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.Kinas ledning uttalar också sitt stöd för den hårt ansatte Leung Chun-Ying, stadens högsta ledare, i en artikel på förstasidan i den statliga tidningen Folkets dagblad.

BT - 03 okt 14 kl. 17:19

Våld i Hongkong väcker misstankar

Väljer Hongkong det välbeprövade verktyget hyrligister, i Egypten kallade "baltageyya" och i Ukraina "titusjki", för att tackla protester? Det tror i alla fall många demonstranter, och studenter lägger nu förhandlingar med regeringen i Hongkong på is.När våldsamheter på fredagen utbröt mellan demonstranter i Hongkong, som annars beskrivits som några av de mest artiga någonsin, och motdemonstranter anade många oråd.

BT - 29 sep 14 kl. 03:19

Protesterna i Hongkong fortsätter

Minst 38 personer har skadats under massprotesterna i Hongkong, sedan polis skjutit tårgas mot demonstranter. Oroligheterna betecknas som de värsta sedan den forna brittiska kolonin återlämnades till Kina 1997.- Om jag inte står upp för våra rättigheter i dag så kommer jag att hata mig själv i framtiden.

BT - 28 sep 14 kl. 14:53

Tårgas mot Hongkong-protester

Den senaste veckans protester i Hongkong ökar i styrka. Kravallpoliser ingrep med tårgas för att mota bort demonstranter som försökte inta Hongkongs finansdistrikt på söndagen.Den statliga nyhetsbyrån Nya Kina i Hongkong kallar protesterna för "olagliga" enligt BBC, vilket kan tydas som att Peking är berett att slå hårt mot demonstranterna.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Splittrad syn på Hongkong

Hang Seng-indexet genomlever den sämsta perioden sedan 2015 just nu. Förra veckan sjönk indexet till sjumånaderslägsta samtidigt som hela vinsten för året raderades ut. Indexets låga nivå kan innebära ”ett historiskt köpläge” av Hongkong-aktier efter elva raka veckor av våldsamma protester och demonstrationer.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 01:44

Kritiskt dag för Hongkong-protester


Efter en regnig natt fortsätter i dag gatuprotesterna i Hongkong. Onsdagen är Kinas nationaldag och det kommunistiska Kinas 65-årsdag, och enligt medier på plats rör det sig om hundratusentals prodemokratiska aktivister som har tagit sig ut på affärsgatorna i den forna brittiska kronkolonin.Under dagen väntas USA:s utrikesminister John Kerry och hans kinesiske kollega Wang Yi diskutera protesterna i Hongkong när de båda ska överlägga - ett samtal som var bestämt innan protesterna drog igång i helgen.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Svenska gripna för polisskjutning i Finland

De två personerna som är misstänkta i fallet där två poliser besköts i Borgå i Finland natten till söndag är svenska medborgare, det bekräftar Centralkriminalpolisen i Finland till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

Solen gör comeback - men efter kommer regnet

Vädergudarna ger i veckan semestersega svenskar en mjukstart på jobbet genom att förlänga sommaren något..

SR - 2 timmar sedan

Ann Linde: "Utan avtalet har vi ingen press på Brasilien"

Inför G-7-mötet i Biarritz har Frankrikes president Emmanuel Macron hotat att blockera handelsavtalet med Brasilien för att få stopp på bränderna i Amazonas..

SR - 2 timmar sedan

Ny app ska hjälpa SOS hitta fram

Med hjälp av en ny app kommer SOS Alarm enklare kunna lokalisera de som ringer in till nödnumret..

SR - 2 timmar sedan

Riksväg 23 avstängd vid Eneryda

Vägen är avstängd i norrgående riktning i höjd med Eneryda på riksväg 23 i samband med en olycka..

SR - 4 timmar sedan

Ebolautbrottet – ökad beredskap i Goma

I mångmiljonstaden Goma i östra Kongo-Kinshasa är vaksamheten stor för nya fall av den svåra sjukdomen ebola. Upptäckten av ebola för en månad sedan har skapat stor oro vid gränsen till Rwanda. Vid en helt ny ebola-mottagning i norra Goma är man beredd, rapporterar vår utsände..

SR - 4 timmar sedan

Svårt skuldsatt kunde ta 25 nya snabblån

Djupt skuldsatta personer kan fortsätta att ta snabblån, eller konsumtionslån, även om de redan har en mängd andra lån och betalningsanmärkningar. Hiwa är en av dem som har dragit på sig stora lån för att finansiera sitt spelande och kunde ta 25 lån utan att bli nekad..

SR - 4 timmar sedan

Rapport: Utvärdera brottsförebyggande insatser

I en ny rapport föreslås att polisen tar in fler analytiker för att utvärdera sina brottsförebyggande åtgärder. Syftet är att förstärka polisen i sitt arbete, enligt rapportförfattaren och kriminologen Jerzy Sarnecki..

SR - 4 timmar sedan

Svag lagstiftning bidrar till illegal djurhandel

Just nu pågår den årliga internationella konferensen där det regleras hur handeln med vilda djur och växter får gå till världen över. Även om situationen med illegal djurhandel förbättrats i länder som Thailand på senare år så flyttar nu problematiken på sig, säger organisationen Traffic till Ekot..

SR - 6 timmar sedan

Val i östra Tyskland utmaning för regeringen

I Tyskland hålls det i veckan delstatsval i de östra delarna av landet, val som kan rita om kartan också för rikspolitiken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.