Realtid > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 13:46

Realtid - 13 aug 19 kl. 10:47

“Sänkt BNP-prognos av Singapore negativt för Sverige”UPPDATERAD Handelsberoende Singapores kraftiga sänkning av sin BNP-prognos på tisdagen visar på risker i den globala ekonomin. Det är negativt för svensk ekonomi, säger ledande ekonomer till Realtid. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
BNP, Singapore, Sverige, UPPDATERAD Handelsberoende Singapores, Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, BNP-prognosav , Singapore, negativtför , Sverige
Realtid - 13 aug 19 kl. 10:47

Nordea: Sänkt BNP-prognos av Singapore visar på risker i global ekonomi

Handelsberoende Singapores kraftiga sänkning av sin BNP-prognos på tisdagen visar på risker i den globala ekonomin, vilket bidrar till penningpolitiska lättnader på många håll i världen, säger Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson..

BT - 18 dec 14 kl. 10:38

Kraftigt sänkt BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin BNP-prognos för 2015 kraftigt. Tillväxten nästa år väntas stanna på 2,3 procent, mot en tidigare prognos på 3,1 procent. Eurozonens kräftgång är huvudproblemet, enligt KI.

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 14:17

Sänkt BNP-prognos för Finland


Finlands recession blir djupare än väntat, enligt landets centralbank, som sänker sin BNP-prognos för i år till -0,8 procent. Det kan jämföras med en prognos om tillväxt på 0,3 procent för Finland, som EU-kommissionen räknade fram så sent som i maj.Finland gick in i recession i första kvartalet i år.

SvD - 18 dec 14 kl. 10:38

Kraftigt sänkt BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin BNP-prognos för 2015 kraftigt. Tillväxten nästa år väntas stanna på 2,3 procent, mot en tidigare prognos på 3,1 procent..

DI - 09 okt 14 kl. 11:36

Sänkt BNP-prognos i Tyskland

Tysklands ledande ekonomiska institut sänker sin BNP-prognos för landets tillväxt under 2014 till 1,3 procent, från 1,9 procent i april-prognosen. Skälet är att utvecklingen i Ryssland och Kina hämmar den tyska ekonomin..

UNT - 18 dec 14 kl. 10:38

Kraftigt sänkt BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin BNP-prognos för 2015 kraftigt..

TA - 12 dec 13 kl. 10:42

Sänkt BNP-prognos för Finland


Finlands ekonomi beräknas krympa med 1 procent i år, enligt en sänkt prognos från Finlands centralbank. Tidigare räknade banken med en BNP-minskning för Finland i år på 0,8 procent.Under 2014 räknar banken med en återhämtning på 0,6 procent.

Kristianstadsbladet - 12 dec 13 kl. 10:42

Sänkt BNP-prognos för Finland


Finlands ekonomi beräknas krympa med 1 procent i år, enligt en sänkt prognos från Finlands centralbank. Tidigare räknade banken med en BNP-minskning för Finland i år på 0,8 procent.Under 2014 räknar banken med en återhämtning på 0,6 procent.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 13 kl. 10:48

Sänkt BNP-prognos för Finland

Finlands ekonomi beräknas krympa med 1 procent i år, enligt en sänkt prognos från Finlands centralbank. Tidigare räknade banken med en BNP-minskning för Finland i år på 0,8 procent. Under 2014 räknar banken med en återhämtning på 0,6 procent..

Opinionen.se - 12 dec 13 kl. 10:52

Sänkt BNP-prognos för Finland


Finlands ekonomi beräknas krympa med 1 procent i år, enligt en sänkt prognos från Finlands centralbank. Tidigare räknade banken med en BNP-minskning för Finland i år på 0,8 procent. Under 2014 räknar banken med en återhämtning på 0,6 procent.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Carnegie Fonder efter Alfred Berg-köp: Vill fortsätta ta marknadsandelar

Carnegie Fonders köp av Alfred Bergs svenska verksamhet passar väl in med befintlig kompetens och fondbolagets vd Hans Hedström har som målsättning att fortsätta ta marknadsandelar inom svenskt sparande..

Realtid - 15 minuter sedan

”Varumärket har överlevt verksamheten”

Att Alfred Berg går i graven förvånar varken Erik Lidén, grundare av Insiderfonder, eller Joakim Bornold, Söderberg & Partners sparekonom. "De som tidigare inte gick i säljtankar gör det definitivt nu", säger Erik Lidén, som själv sålde Insiderfonder till East capital i början av året..

Realtid - 2 timmar sedan

Carneo vill fördubbla kapitalet inom fem år

Carneo har som målsättning att fördubbla sitt förvaltade kapital inom cirka fem år, säger kapitalförvaltar-koncernens vd Christoffer Folkebo efter köpet av Alfred Bergs svenska fonder och kapitalförvaltning..

Realtid - 4 timmar sedan

BNP Paribas om Alfred Berg: “Lokala produkter sköts bäst av lokala spelare”

Lokala produkter inom kapitalförvaltning passar bäst hos lokala aktörer. Det säger BNP Paribas Nordenchef Eirik Winter efter att banken sålt Alfred Bergs svenska fonder och kapitalförvaltning..

Realtid - 4 timmar sedan

Kappahl rekommenderar Mellby Gårds bud

Kappahls styrelse rekommenderar enhälligt att acceptera Mellby Gårds bud på 20:00 kronor per aktie..

Realtid - 5 timmar sedan

Storbanken spår att global oro slår mot svenska tillväxten

Tillväxten i svensk ekonomi är nu så långsam att man kan tala om en regelrätt konjunkturförsvagning, skriver Handelsbanken i en ny konjunkturprognos. "Vi ser en allt svalare utveckling och räknar med att Riksbanken behåller den negativa räntan flera år framöver", säger bankens chefsekonom Christina Nyman..

Realtid - 5 timmar sedan

Börsnoteringen av Alibaba kan senareläggas

Börsnoteringen av Alibaba i Hongkong kan komma att skjutas upp på grund av oroligheterna, Walmart stämmer Tesla för kontraktsbrott. och en ny lågkonjunktur väntar. Om detta kan du läsa i onsdagsmorgonens morgonsvep.

Realtid - 7 timmar sedan

Thomas Jisander tillbaka till fängelset

Han ville låna pengar till en internetbank som inte fanns. Nu befinner sig Thomas Jisander på ett av landets strängaste anstalter..

Realtid - 7 timmar sedan

Vinge Skåne växer trots nedgång

Det redovisade resultatet för Vinge Skåne är 15 miljoner kronor lägre 2018 jämfört med året innan. Men det går inte dåligt ekonomiskt för byrån. “År 2018 har varit Vinge Skånes bästa år någonsin, både ur omsättnings- och resultatperspektiv” säger Rikard Azelius, vd för Vinge Skåne till Realtid.

Realtid - 16 timmar sedan

Alfred Berg går i graven – Carneo tar över fonderna

Klassiska kapitalförvaltaren Alfred Berg går i graven. Fonderna och förvaltningen köps av utmanaren Carneo, ägd av riskkapitalbolaget Altor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.