SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 19 August, 00:17

SmålandsPosten - 13 aug 19 kl. 11:17

Hedersrelaterat våldsutsatta får ny hjälpKronobergs län är ett av de län som ska stå modell för stöd till hedersrelaterat våldsutsatta personer. Med projektpengar från regeringen söker nystartade Resurscentrum Heder Kronoberg personal..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Resurscentrum Heder Kronoberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hedersrelaterat, våldsutsattafår ny , hjälp
ÖstersundsPosten - 09 okt 15 kl. 06:11

Samhällets svek mot våldsutsatta: Vägrar öppna barnahus och kvinnohus

Samhället rustar på olika vis för att möte behovet av att stödja våldsutsatta personer, men samhället satsar också pengar på åtgärder som minskar våldet. Det finns hundratals projekt som riktar in sig på smala delområden. Kvinnojouren anser att stödet till våldsutsatta kvinnor har blivit alldeles för uppdelat.

Regeringen - 10 feb 17 kl. 15:18

Regeringens arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck

Mäns våld mot kvinnor inklusive hedersrelaterat våld och förtryck är ett allvarligt samhällsproblem som medför ett stort fysiskt och psykiskt lidande för våldsutsatta kvinnor och barn. Regeringen arbetar för att mäns våld mot kvinnor ska upphöra och att flickor och pojkar, kvinnor och män ska ha samma rätt till kroppslig integritet..

NT - 18 jun 12 kl. 14:37

Våldsutsatta barn bör få mer hjälp

Arbetet med barn som drabbas av våld måste förbättras, skriver Socialstyrelsen. På regeringens uppdrag har myndigheten kartlagt vilka verksamheter som har kunskap om våld mot barn. Det kan handla om psykiskt våld, sexuella övergrepp, hedersrelaterat våld eller kränkande behandling..

SVT Debatt - 20 apr 14 kl. 07:00

Fel att fokusera på föräldrarna i hedersvåldsfrågan

HEDERSBROTT Vi hjälper ofta ungdomar som är utsatta för hedersvåld och vi anser att socialtjänsten är okunnig i ämnet. Risken är att socialtjänsten tar föräldrarnas parti och bortser från det våld och kränkningar som barnet/ungdomen har utsatts för. Fyra kvinnor skriver här på SVT Debatt om sina egna upplevelser av bristerna i samhället när det gäller stöd och insatser till ungdomar utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld.

Kristianstadsbladet - 22 jun 18 kl. 00:02

Insändare: Sommarlovet betyder inte frihet för alla barn

Kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck är en av vår tids största jämställdhetsutmaning. Debatten om hedersrelaterat förtryck har länge, med all rätt, handlat om unga våldsutsatta kvinnor och i viss mån unga våldsutsatta män. .

Sydsvenskan - 02 okt 12 kl. 06:30

Kritik mot socialtjänst efter mord på kvinna

Socialstyrelsen kritiserar Landskronas hantering av en hjälpsökande 19-årig kvinna som senare knivmördades i sitt hem. Kommunen medger att det funnits brister.Den unga kvinnan hade under en längre tid haft kontakt med socialtjänsten i Landskrona på grund av våld och hot från sin familj då hon knivhöggs till döds i april i år.

Uppsalanyheter.se - 17 mar 16 kl. 08:27

Ökat stöd till Tjejers rätt i samhället

Uppsala kommun ökar verksamhetsbidraget till föreningen Tjejers Rätt i Samhället (TRIS). Årets bidrag är en ökning med 545 108 kronor jämfört med 2015. I år kommer kommunen även att ingå partnerskap med föreningen.

Kristianstadsbladet - 01 okt 12 kl. 11:53

Kritik mot Landskrona efter mord


Landskrona kommun kritiseras av Socialstyrelsen för sin handläggning av ärendet kring en 19-årig kvinna som mördades i april i år.I sin rapport skriver Socialstyrelsen att kvinnan under en längre tid haft kontakt med socialtjänsten på grund av våld och hot från sin familj."Personalen har inte haft tillräcklig kompetens om våldsutsatta kvinnor och hur hedersrelaterat våld tar sig uttryck.

SVT Debatt - 14 apr 14 kl. 06:00

Socialtjänstens hedersvåldshantering liknar ett lotteri

HEDERSVÅLD I dag lever 70 000 barn och unga i Sverige med hedersrelaterade problem. Vi är fyra kvinnor som själva utsatts för hedersrelaterat våld, och i vår mening misslyckats svenska myndigheter med att tillgodose barnen och ungdomarna deras rättigheter.  Att ta det svåra beslutet att till följd av hedersproblematik lämna sin familj innebär att man hamnar utanför det nätverk man haft i samhället.

Sydsvenskan - 15 jun 15 kl. 04:00

Våldet tar inte semester

Min dotter har aldrig frågat varför jag har blåmärken, haltar eller har ont i ryggen. Inte ens sista gången, när han försökte slå ihjäl mig, och släpade hem mig helt blodig med stora sår i huvudet, axeln ur led och med knogarna krossade efter att ha försökt skydda mig för stenarna han slog mig med, frågade hon något. Det är svårt att tänka på nu.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Ska man skratta eller gråta? Naima Chahboun låter språket svindla

Dikterna rör sig snabbt och svindlande, det är kul! Tills någon börjar gråta. Recensenten Anna Hallberg är glad att poeten Naima Chahboun är tillbaka..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Skottlossning i centrala Göteborg

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Förlust för PSG utan Neymar

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Grimslöv knockat i bottenmötet

Det var bottenmötet som kunde ha fört upp Grimslöv på en kvalplats. Det blev ett möte där Grimslöv föll ännu djupare och nu bottnar som tabelljumbo..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Utvisning förödande för Växjö DFF A

Först en bra förstahalvlek. Sedan utvisning och straff. Sedan föll Växjö DFF Akademi ihop..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fem valda till Sudans övergångsråd

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Älmhult vann: ”Dribblar och placerar bollen i mål”

Älmhult hade blåställ på och jobbade sig verkligen till tre viktiga poäng i sydvästra treans bottenstrid då Högaborg besegrades med 4-1 (1-0) hemma på Älmekulla på söndagen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Åtal: Man spottade på tågvärd – vägrar betala skadestånd

Efter att en tågvärd försökt att lugna ner en berusad och högljudd man på tåget fick han motta en spottloska på axeln. Mannen står nu åtalad misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, men vägrar betala skadestånd..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Elektriker omkom i olycka

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Brittisk-kanadensisk IS-man inte längre britt

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.