DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 02:21

DI - 13 aug 19 kl. 11:17

Tyska ZEW-index sjönk mer än väntat i augustiZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin sjönk mer än väntat i augusti. Det visar den månatliga undersökningen från ZEW Center for European Economic Research, enligt Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ZEW, ZEW Center, European Economic Research, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, ZEW-index, sjönk, mer, än, väntati , augusti
DI - 21 jun 11 kl. 11:15

Tyska ZEW-index föll mer än väntat

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer pessimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i juni jämfört med månaden före, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research som omfattar cirka 320 analytiker och investerare..

DI - 17 dec 13 kl. 11:04

Tyska ZEW-index stiger kraftigt

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer optimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i december jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare..

Affärsvärlden - 13 aug 19 kl. 12:30

Tyskt Zew-index fallar mer än väntat

Zew-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin sjönk i augusti..

E24 - 18 okt 11 kl. 11:19

Tyskland: zew-index sjÖnk till -48,3 i oktober (ny)

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer pessimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i oktober jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research som omfattar cirka 320 analytiker och investerare..

DI - 17 feb 15 kl. 11:13

Tyskland: ZEW-index steg

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer optimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i februari jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare..

DI - 17 mar 15 kl. 11:11

ZEW-index steg i mars

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer optimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i mars jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare..

DI - 18 dec 18 kl. 10:07

Tyska Ifo-index minskade mer än väntat i december

Tysklands Ifo-index, en konjunkturindikator som mäter temperaturen i det tyska näringslivet genom en enkät riktad till cirka 7.000 bolag, minskade mer än väntat i december..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 12 kl. 11:28

Tyska marknaden allt mer dyster

Stämningen bland tyska analytiker och investerare har hittills i augusti försämrats för fjärde månaden i rad, visar ett index från tankesmedjan ZEW i Mannheim, Tyskland. ZEW-index för augusti föll till ?25,5, från ?

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 11 kl. 11:26

Surare än väntat på tyska marknaden

Stämningen bland tyska analytiker och investerare har fallit mer än väntat i april, visar ett index sammanställt av tankesmedjan ZEW. Index för april föll till 7,6, ned från 14,1 i mars. Analytiker hade räknat med en april-nivå på 11,0, enligt en Reuters-enkät..

Kristianstadsbladet - 11 sep 18 kl. 11:21

Tyska investerare mer positiva

Stämningsläget bland tyska investerare och analytiker tog en oväntad vändning i september, enligt tyska ZEW-institutet. Något överraskande steg det för andra månaden i rad till -10,6 från tidigare -13,7 föregående månad. Analytiker hade enligt Reuters sammanställning i stället trott på ett index på -14,0.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Succéförfattarens bästa börstips: ”Har handlat väldigt mycket”

På torsdagen släpps den sjätte boken i Millenniumserien, ”Hon som måste dö”.  I en intervju med Di berättar författaren David Lagercrantz om sitt nästa bokprojekt, varför han har….

DI - 4 timmar sedan

Inverterad räntekurva igen – andra gången på en vecka

Spreaden mellan räntan på den 10-åriga amerikanska statobligationen och den korta 2-åriga dito inverterade återigen kort på onsdagskvällen – den andra gången på en vecka,.

DI - 4 timmar sedan

Rosa gin en succé för Kopparbergs – ”bästa kvartalet någonsin”

Bryggeriet Kopparbergs minskade försäljningen men ökade vinsten i andra kvartalet.  ”Det var ett av våra bästa kvartal någonsin, vi är supernöjda i och med att vi ökar vinsten”,.

DI - 4 timmar sedan

New York-börserna går mot stängning på plus

Federal Reserves resonemang som ledde fram till räntesänkningen i juli var inget som fick marknaderna att reagera när Fed-protokollet offentliggjordes på onsdagen..

DI - 4 timmar sedan

Trump om handelskriget: Det behövdes och jag är den utvalda

USA:s president Donald Trump försvarade det pågående handelskriget mot Kina på onsdagskvällen, samtidigt som han passade på att ge en känga åt sina föregångare..

DI - 4 timmar sedan

Hanif Bal bekräftar att han lämnar uppdragen – ”ber om ursäkt”

I ett inlägg på Facebook på onsdagskvällen bekräftar den moderate riksdagsmannen Hanif Bali att han lämnar sina uppdrag i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden..

DI - 5 timmar sedan

Stena Bulk-chefen mötte Irans utrikesminister

Stena Bulks vd har haft ett möte med Irans utrikesminister Javad Zarif under hans Sverigebesök med anledning av den beslagtagna oljetankern Stena Impero..

DI - 5 timmar sedan

Pareto sänker riktkursen för SAS – upprepar köp

Pareto Securities sänker riktkursen för SAS till 16 kronor från 20 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

DI - 5 timmar sedan

Press på Andersson att visa musklerna: ”Vi har råd med 70 miljarder”

Trycket på finansminister Magdalena Andersson ökar och nu växer kraven på en mer offensiv ekonomisk politik..

DI - 5 timmar sedan

Finanschef i börsrusande forskningsbolag miljonsäljer aktier

Forskningsbolaget Peptonic Medicals finanschef Dan Markusson har den 16 och 19 augusti sålt aktier i bolaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.