SVT > Utrikes

Saturday, 24 August, 11:15

SVT - 13 aug 19 kl. 11:08

Fallet Jeffrey Epstein – detta har häntJeffrey Epstein hittades död i ett häkte den 10 augusti 2019. Miljardären var anklagad för flera sexuella övergrepp och trafficking med minderåriga – samma slags brott han dömdes för redan 2008. Här är några av de händelser som skakat om i USA: .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jeffrey Epstein, Epstein, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fallet, Jeffrey, Epsteindetta har , hänt
DN - 07 aug 19 kl. 18:59

Sexbrottsdömde miljardären Jeffrey Epstein skänkte pengar till Handelshögskolan

Den sexbrottsdömde miljardären Jeffrey Epstein har genom sina stiftelser skänkt pengar till Handelshögskolan i Stockholm.  Pengarna har gått till en fond till förmån för kvinnliga studenter.  Trots att Epstein dömdes under stor uppmärksamhet redan 2008 har han fortsatt att vara donator till stipendiet ända fram till 2014.

Sydsvenskan - 10 aug 19 kl. 15:18

Jeffrey Epstein tog sitt liv i häktet

Den sexbrottsmisstänkte amerikanske affärsmannen Jeffrey Epstein har tagit sitt eget liv, rapporterar flera amerikanska medier med hänvisning till poliskällor. Epstein hittades i sin cell i häktet på Manhattan. Tidpunkt och närmare omständigheter framgå.

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 19 kl. 15:18

Jeffrey Epstein tog sitt liv i häktet

Den sexbrottsmisstänkte amerikanske affärsmannen Jeffrey Epstein har tagit sitt eget liv, rapporterar flera amerikanska medier med hänvisning till poliskällor. Epstein hittades i sin cell i häktet på Manhattan. Tidpunkt och närmare omständigheter framgå.

DN - 13 jul 19 kl. 05:00

Jeffrey Epstein – miljardären bakom sexskandalen som skakar USA

När finansmannen Jeffrey Epstein 2008 dömdes till ett drygt års löstyglat fängelsestraff reagerade många på domens mildhet.  Nu står 66-åringen åter åtalad för trafficking av minderåriga flickor.  Samtidigt har kritik riktats mot den åklagare som förhandlade fram straffet – Alexander Acosta – som tvingas lämna sin post som Trumps arbetsmarknadsminister..

SVT - 19 jul 19 kl. 03:18

Ingen borgen för finansmannen Jeffrey Epstein

Den 66-årige amerikanska finansmannen Jeffrey Epstein som anklagas för sexuell trafficking – människohandel – kommer forsätta att vara häktad i väntan på rättegång. Det beslutade en domare på torsdagen..

Expressen - 25 jul 19 kl. 16:46

Uppgifter: Jeffrey Epstein har försökt ta självmord i fängelset

Finansmannen och sexförbrytaren Jeffrey Epstein hittades skadad i fosterställning i sin häktescell. Enligt New York Times behandlas det som ett självmordsförsök. .

VA - 08 aug 19 kl. 08:59

Handelshögskolan har tagit emot donationer – från sexbrottsdömde finansmannen Jeffrey Epstein

Dagens Nyheter avslöjar att den sexbrottsdömde amerikanen Jeffrey Epstein har skänkt pengar till ett stipendium på Handelshögskolan i Stockholm.  .

VA - 08 aug 19 kl. 08:59

Handelshögskolan har tagit emot donationer – från sexbrottsdömde finansmannen Jeffrey Epstein

Dagens Nyheter avslöjar att den sexbrottsdömde amerikanen Jeffrey Epstein har skänkt pengar till ett stipendium på Handelshögskolan i Stockholm.  .

GT - 10 aug 19 kl. 07:03

Kända svenska läkaren kopplad till Jeffrey Epstein

WASHINGTON DC. Det mäktiga miljardärsparet Eva Andersson-Dubin, 58, och Glenn Dubin, 62, beskrivs som nära vänner till sexbrottsmisstänkte Jeffrey Epstein.När han lämnade fängelset 2009 hjälpte hon miljardären tillbaka till societetskretsarna i New York, enligt New York Times.

DI - 10 aug 19 kl. 15:07

Sexbrottsdömde Jeffrey Epstein hittad död i häktet

Den amerikanska miljardären Jeffrey Epstein greps i juli 2019 misstänkt för nya sexbrott. På fredagskvällen hittades han död i sin cell. Det uppger ABC News..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Skogsbränderna hotar ursprungsbefolkningen

Skogsbränderna som härjar i Amazonas drabbar inte minst de människor som bor där. För en liten stam som bor i Humaitá, djupt in i Amazonas, kommer effekterna av de rasande bränderna att pågå i åratal..

SVT - 6 timmar sedan

Boris Johnsons OS-skulptur har blivit en mångmiljonförlust

Inför OS i London 2012 beställde Boris Johnson, dåvarande borgmästare, en skulptur av konstnären Anish Kapoor, men trots höga biljettpriser och att skulpturen gjorts om till en rutschkana har den blivit ett skuldberg, rapporterar Art Newspaper..

SVT - 9 timmar sedan

Amazonas enormt viktig för att stabilisera klimatet

Världens blickar riktas just nu mot Brasilien och skogsbränderna i Amazonas. Och regnskogen är enormt viktig för att motverka den globala uppvärmningen. Enligt miljöforskaren Beatrice Crona är man nu nära att passera den punkt då skogen förstörts så mycket att den inte längre klarar återhämta sig själv.

SVT - 9 timmar sedan

Brasilien sätter in militär för att bekämpa bränderna i Amazonas

Den brasilianska försvarsmakten ska sättas in mot skogsbränderna i Amazonas. Det har Brasiliens president Jair Bolsonaro beslutat, meddelar myndigheter i Roraima, en av de drabbade delstaterna..

SVT - 13 timmar sedan

Ryska sjukhuspersonalens rädsla efter mystiska explosionen: ”Väldigt hög dos strålning”

Sjukhuspersonalen som vårdade drabbade efter explosionen på en rysk testanläggning i början av augusti varnades inte och hade ingen skyddsutrustning. Nu är de rädda att de själva utsatts för strålning, säger två anonyma läkare till ryska BBC..

SVT - 17 timmar sedan

Kina hämnas med tullar på amerikanska varor

Kinas svar på de senaste turerna i handelskriget med USA är strafftullar på import av amerikanska varor till ett totalt värde av 75 miljarder dollar..

SVT - 17 timmar sedan

Trump beordrar företag att lämna Kina

Handelskriget mellan USA och Kina trappas upp än mer. I dag införde Kina strafftullar på import av amerikanska varor till ett totalt värde av 75 miljarder dollar. Svaret från Donald Trump: Kräver att amerikanska företag slutar att göra affärer med Kina..

SVT - 20 timmar sedan

Många gripna efter hot om masskjutningar i USA

Den första helgen i augusti dog över 30 personer i skjutningar i El Paso och Dayton. Sedan dess har dussintals personer i USA gripits efter hot om att genomföra masskjutningar, skriver CNN..

SVT - 21 timmar sedan

Amazonasbränderna syns från rymden – Bolsonaro skyller på miljöorganisationer

Nya bilder från Nasa visar hur bränderna i Amazonas syns från rymden. Samtidigt fortsätter Brasiliens president Jair Bolsonaro att anklaga miljöorganisationer för att ha anlagt bränderna – utan att presentera några bevis. Han säger även att Brasilien saknar resurser för att bekämpa bränderna..

SVT - 22 timmar sedan

SVT:s utrikeskommentator: ”Vi behöver fler träd, inte färre”

Bränderna i Amazonas kan ses från rymden och att träden brinner är ett problem för klimatet. -Om det är en sak klimatforskare är överens om är det hur viktiga träden är för att hejda klimatkrisen, säger SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström i Rapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.