SVT > Inrikes

Friday, 23 August, 12:50

SVT - 13 aug 19 kl. 11:04

Här är tågbolagen som får böta mestBåde större och mindre tågbolag finns i topp på listan över de operatörer som under årets första hälft betalat in mest kvalitetsavgifter till statliga Trafikverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är tågbolagensom får , böta, mest
Sydsvenskan - 11 nov 14 kl. 04:00

Nattåg minskar EU:s utsläpp

I förra veckan uppstod ett tänkvärt sammanträffande. Samma dag som FN:s klimatpanel släppte sin femte utvärderingsrapport med ödesdigra varningar om klimatförändringarna, så upphörde flera nattåglinjer från Köpenhamn till kontinenten. Trots att tåget är det mest klimatsmarta sättet att resa planerar Deutsche Bahn och tågbolagen i Danmark, Nederländerna, Frankrike, Schweiz och Tjeckien att dra in merparten av sina nattåg eftersom de inte anses lönsamma.

DalaDemokraten - 14 nov 14 kl. 16:23

Debatt: Nattåg som rullar minskar EU:s utsläpp

För någon vecka sedan uppstod ett tänkvärt sammanträffande. Samma dag som FN:s klimatpanel släppte sin femte utvärderingsrapport med ödesdigra varningar om klimatförändringarna, så upphörde flera nattåglinjer från Köpenhamn till kontinenten. Trots att tåget är det mest klimatsmarta sättet att resa planerar Deutsche Bahn och tågbolagen i Danmark, Holland, Frankrike, Schweiz och Tjeckien att dra in merparten av sina nattåg eftersom de inte anses vara lönsamma..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Moderaternas ledning vill utreda slöjförbud i skolan

Moderaternas partistyrelse vill se en statlig utredning om ett slöjförbud i grundskola och förskola, rapporterar Dagens Nyheter. Inför partiets stämma i oktober har sex motioner om frågan kommit in..

SVT - 3 timmar sedan

Nordkorea säger sig vara redo för samtal – och konfrontation

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho uppger att landet är redo att föra en dialog med USA om sina kärnvapen. Men han varnade samtidigt USA att fortsatta sanktioner vore ett misstag..

SVT - 6 timmar sedan

Bombcykeln i Linköping innehöll minst 15 kilo sprängmedel

Det var uppskattningsvis minst 15 till 20 kilo sprängmedel som detonerade vid den stora explosionen på Ådalagatan i Linköping i början av juni – det framgår av en rapport från Polisens nationella bombskydd som SVT tagit del av. Bomben tros ha varit placerad i en lådcykel..

SVT - 15 timmar sedan

Här är privatpersonerna som gett mest pengar till partierna

Tillsammans har de skänkt drygt 4,4 miljoner kronor till politiska partier, ungdomsförbund och enskilda politiker. Här är de tio största privata bidragsgivarna under valåret 2018..

SVT - 15 timmar sedan

Ica återkallar vegetarisk wrap – kan innehålla kött

Ica återkallar en vegetarisk wrap som innehåller falafel av rödbeta. Anledningen är att den innehåller kyckling..

SVT - 18 timmar sedan

Många sajter ger uppgifter om dig till Facebook – snart vet du vilka, och om vad

Ett nytt verktyg ska ge dig större kontroll över vilken data om dig andra sajter delar med Facebook, enligt sociala mediebjässen. Nu lanseras det på prov i flera länder, men Sverige får vänta..

SVT - 22 timmar sedan

Magdalena Andersson: Sveriges ekonomi på väg att avmattas

Sveriges ekonomi är på väg in i en avmattningsfas, enligt finansminister Magdalena Andersson. – Vi har sett att flera av de risker som vi pekat på har ökat under sommaren, som både handelskonflikten och ett avtalslöst brexit, säger hon..

SVT - 23 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein inför Harpsund: Finansministern kommer att vara mindre stram

I dag samlas regeringen i statsministerns residens i Harpsund, utanför Flen. Där ska finansminister Magdalena Andersson redogöra för det ekonomiska läget och förutsättningarna för budgeten 2020. – Hon kommer vara mindre stram än tidigare, men hon kommer inte vara så expansiv som många ekonomer efterlyser, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein i Morgonstudion..

SVT - Igår: 10:41

Flera spelbolag straffas – får böta 20 miljoner

Fyra spelbolag får en varning av Spelinspektionen och tvingas tillsammans betala över 20 miljoner i skadestånd. Detta efter att ha erbjudit vadhållning på matcher med minderåriga spelare, skriver myndigheten i ett pressmeddelande..

SVT - Igår: 10:39

Undersköterskor i riksomfattande protest i dag: Fått nog nu

Under torsdagen samlas tusentals undersköterskor runt om i landet för en manifestation för att få bättre arbetsvillkor i äldreomsorgen. Nästan 15 000 har skrivit på en namnlista, som under morgonen lämnades in till socialminister Lena Hallgren (S)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.