Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 24 August, 09:40

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 10:58

Ensamföretagare mest nöjda med livetRapport visar att soloentreprenörer utan anställda är lyckligast. Strax före sommaren släpptes en rapport som visade att ensamföretagare utan anställda upplever mest välbefinnande med tillvaron. ”En viktig faktor tycks vara den lägre grad av kontroll och högre grad av tidspress som företagare med anställda upplever. I regel är det tätt kopplat till betungande kostnader och en krånglig arbetsrätt som blir aktuell i och med den förste medarbetaren. Soloföretagare måste därför kunna låta företaget växa utan att det sker till priset av en välbefinnandeförlust”, förklarar René Bongardi i en artikel publicerad på Kvalitetsmagasinet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
René Bongardi, Kvalitetsmagasinet, Sverige, Företagarna, Umeå, Ensamföretagare, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ensamföretagare, mest, nöjdamed , livet
YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagare

I Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent.

YLE - 16 nov 16 kl. 08:30

Barnbarometern: 6-åringar får säga sitt om livet

Finlands första barnbarometer fokuserar på 6-åringars förtroende för vuxna, varandra och samhället. I barometern får barn som ännu inte börjat skolan också svara på frågor om hur de ser på sig själva. Barometern representerar 83 procent av hushållen där det finns minst en 6-åring.

SVT Debatt - 09 feb 14 kl. 08:00

KD vill inte hjälpa de allra mest utsatta

EKONOMI Det är oförståeligt hur någon kan vara emot att öka stödet till ensamstående föräldrar, när de säger sig värna barnens situation.  Ett skatteavdrag för ensamföräldrar är ett effektivt sätt att minska barnfattigdomen. Det är svårt att förstå varför Emma Henriksson (KD) som säger sig värna så mycket om barn i ekonomisk utsatthet ändå här på SVT Debatt angriper vårt förslag.

HBL - 12 jul 14 kl. 04:44

Ekonomin oroar mest vid 50+

Personer födda på 1960-talet är mer bekymrade över sin ekonomi än andra grupper, visar resultaten från enkäten Räcker pengarna. Att det är svårt att få jobb efter att man fyllt 50 är en central orsak till oron, antar sakkunniga.Både professor Heikki Hiilamo och Mirkka Danielsbacka, forskare i socialpolitik vid Helsingfors universitet, anser att resultatet är intressant eftersom 44–55-åringarna är en grupp som varit länge i arbetslivet.

YLE - 16 feb 17 kl. 10:36

Självsysselsättning blir vanligare

Det har blivit allt vanligare att man sysselsätter sig själv, till exempel som ensamföretagare. Det visar en utredning om självsysselsättning och delningsekonomi som Arbets- och näringsministeriet har låtit göra. Enligt utredningen använder de som sysselsätter sig själva ändå inte digitala arbetsförmedlingsplattformar i någon större utsträckning.

YLE - 14 okt 15 kl. 04:03

Taxiproblemet i Karis svår nöt att knäcka

Taxiföretagarna i Raseborg kör enligt olika system. Tidvis är efterfrågan på taxin så stor i Karis att kunderna kan få vänta. Raseborg behöver flera taxitillstånd, ansåg stadsstyrelsen i början av oktober i ett utlåtande till Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM).

YLE - 20 mar 17 kl. 05:06

Företagarförening: Bättre företagsklimat i Pargas men upphandlingen fortfarande ett problem

Fler bostäder i centrumområdena inom Pargas stad och större chanser att delta i stadens upphandlingar. Det är några av de saker som företagare i Pargas önskar sig inför kommunalvalet. Under flera år har företagsklimatet väckt diskussion bland företagare i Pargas.

Sydsvenskan - 28 jun 15 kl. 20:49

Mycket av Annie Lööfs politik ligger helt rätt i tiden.

De sista ska bli de första. I Almedalen följer turordningen denna bibliska princip. Fjolårets jumbo, Centerpartiet, var därmed först ut när årets politikervecka i Visby inleddes på söndagen.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 15 kl. 20:49

Mycket av Annie Lööfs politik ligger helt rätt i tiden.

De sista ska bli de första. I Almedalen följer turordningen denna bibliska princip. Fjolårets jumbo, Centerpartiet, var därmed först ut när årets politikervecka i Visby inleddes på söndagen.

YLE - 29 aug 17 kl. 18:00

SFP vill satsa på dem som har det sämst - och få fler att jobba

SFP vill satsa på dem som har det sämst i samhället. Genom att ta hand om ensamförsörjare, psykiskt sjuka och arbetslösa unga bättre anser SFP att man kan öka sysselsättningen rejält. Vid sitt sommarmöte i den åländska skärgården presenterade Svenska riksdagsgruppen en lång rad förslag med målet att ingen ska lämnas utanför samhället och arbetslivet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 17 timmar sedan

Frankrike blockerar EU-avtal med Brasilien

Frankrike kommer på grund av Brasiliens hantering av skogsbränderna i Amazonas blockera ett handelsavtal mellan EU och flera latinamerikanska länder. Det sade en talesperson för Frankrikes president Emmanuel Macron på fredagen, enligt The Independent. Brasiliens president Jair Bolsonaro har anklagats för att ha uppmuntrat jordbrukare att tända eld på regnskogen.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Multimiljardären David Koch har avlidit

Den amerikanske multimiljardären David Koch har avlidit. Affärspampen blev 79 år. Dödsfallet bekräftas av Kochs taleskvinna Cristyne Nicholas, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Kinas hämnd på USA: Tullar för 75 miljarder dollar

Kina kommer att höja importtullarna på ytterligare amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar. Det uppger landets finansdepartement på fredagen, enligt Bloomberg News. Tullarna är en mothugg efter Donald Trumps höjningar av tullarna på varor från Kina.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Klädindustrin sluter upp mot klimathotet

Flera klädjättar, där i bland H&M, har gått samman i en global allians för att bekämpa klimathotet och skydda naturen. Det rapporterar Dagens Industri. Klädindustrin har de senaste åren fått utstå allt hårdare kritik som en följd av den globala klimatdebatten.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Åhléns Fridhemsplan öppnar ny marknadsplats

Varuhuskedjan Åhléns öppnar i dag sin första lokala marknadsplats på Åhléns Fridhemsplan. Varuhuset har byggts om under sommaren till det senaste varuhuskonceptet och öppnar dörrarna för nya skönhetstjänster som hårsalongen Nikita Hair och nagelbaren Depend, och varuhusytan delas med de helt nya aktörerna Smarteyes, Indiska, Designtorget och Joe & the Juice. ”Vi vill förändra synen på Åhléns som varuhus till en marknadsplats.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Här är serierna du måste se i helgen

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Månadens streaming-tips

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 22 timmar sedan

FI försenar granskning av storbanker: ”Omfattande”

Tidsplanen för Finansinspektionens granskning av storbankernas hantering av penningtvätt i Baltikum måste rediveras. Det rapporterar Svenska Dagbladet. Granskningen skulle slutföras och resultatet redovisas under 2019, men Finansinspektionen meddelar nu att resultatet av granskningen offentliggörs först nästa år.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Ikea investerar miljarder i Kina – fyra nya varuhus

Ikeas går vidare med den planerade investeringen på 1,4 miljarder dollar, motsvarande 13,5 miljarder kronor, i Kina. Möbeljätten kommer inom en tolvmånadersperiod att öppna fyra nya varuhus i landet. Det uppgav Kina-chefen Anna Pawlak-Kuliga under ett pressmöte, enligt Bloomberg News.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Bilweekend: Här är 10 snålaste kombibilarna

Nybilssajten Facit.com står bakom listan som hjälper dig att välja rätt. Familjen kanske väntar tillskott och jakten på en kombibil inleds.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.