VA > Ekonomi

Saturday, 24 August, 08:52

VA - 13 aug 19 kl. 10:51

Klimatkrisen slår hårt mot Grönland – befolkningen drabbas av ”ekologisk sorg”"Det råder ingen tvekan om att människor i Arktis uppvisar symtom på ångest, 'ekologisk sorg' och även posttraumatisk stress relaterad till effekterna av klimatförändringarna."  .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Grönland, Arktis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatkrisenslår , hårtmot , Grönland, befolkningen, drabbasav , ekologisk, sorg
BT - 29 aug 14 kl. 09:01

Klimatkrisen är verklig

Lyft klimatfrågan.”Barnens framtid står på spel. Därför vill vi storsatsa på klimatet.

ÖstersundsPosten - 24 nov 15 kl. 15:45

Dags för kulturen att tackla klimatkrisen

Enbart klimatångest resulterar sällan i bra konst. Konstnären Olafur Eliasson tänker sig sin gestaltning av hoten mot planeten som poetisk och vacker. Stora isblock, fraktade i räkfrysar hela vägen från Grönland till Paris, ska - om säkerhetsläget tillåter - resas på Place de la République.

ÖstersundsPosten - 26 nov 15 kl. 08:34

Dags för kulturen att tackla klimatkrisen

Enbart klimatångest resulterar sällan i bra konst. Konstnären Olafur Eliasson tänker sig sin gestaltning av hoten mot planeten som poetisk och vacker. Stora isblock, fraktade i räkfrysar hela vägen från Grönland till Paris, ska – om säkerhetsläget tillåter – resas på Place de la République.

Supermiljöbloggen - 28 nov 15 kl. 08:49

Barn från världens alla håll deltar

Nu, mellan den 25–28 november, äger barnens alldeles egna klimatkonferens rum i Södertälje. Konferensen ska landa i ett dokument med barnens krav som i sin tur ska presenteras på den stora klimatkonferensen i Paris den 3 december. Enligt Dagens Nyheter kommer barn från bland annat Egypten, Kuba, USA, Kenya, Tanzania, Bangladesh, Nigeria, Brasilien, Ecuador, Samoa, Rumänien, Ryssland, Nya Zeeland, Indonesien, Japan, Kina, Estland, Frankrike, Grönland, Finland, Sverige, Polen och Filippinerna delta i konferensen som energibolaget Telge Energi som tagit initiativ till.

Supermiljöbloggen - 22 apr 17 kl. 17:01

Idag är Jordens dag

Idag är Jordens dag, och Earth Day Network har lanserat en kampanj för miljö- och klimatkunnighet. Samtidigt har March for Science gått av stapeln. Efter #fakenews och faktaresistens behövde många en dag tillägnat fakta och kunskap.

Skånskan - 09 feb 19 kl. 15:00

Klimatet beskrivs ur best case-perspektiv

Det är tveksamt om vi får en rättvisande bild av klimatkrisen. Tråkigt nog är det i nuläget inte mycket som tyder på att vi klarar målet om en temperaturhöjning på maximalt 1.5 grader.

Sydsvenskan - 28 nov 11 kl. 00:05

Klimatbördor efter bärkraft

Förväntningarna inför FN:s klimattoppmöte som inleds i Durban idag är låga. Men att ge Kyoto­protokollet förlängt liv borde ligga inom det möjligas gräns.
Idag är det dagen D.

Skånskan - 26 nov 16 kl. 13:06

En hållbar utveckling är en rättighetsfråga

ERWP.fif(0)I helgen är det Mänskliga rättighetsdagarna, Nordens största forum för mänskliga rättigheter, i Malmö. Green Forum och Grön Ungdom Syd skriver att hållbar utveckling är en grundsten för att de mänskliga rättigheterna ska förverkligas.

Fler nyheter från VA

VA - 16 timmar sedan

Från ogräs till vinstmaskin – Supertalangen Eslam Salah vill lösa våra proteinproblem med lupin

Supertalangen Eslam Salah har siktet inställt på vända upp och ned på europeiska matindustrin genom att ersätta importerad soja med bönorna från den inhemska lupinen. .

VA - 16 timmar sedan

Går mot strömmen: Adidas storsatsar på landsbygden för att stärka sin kultur och identitet

Medan svenska storföretag som Nordea och ABB har lämnat Sverige och Sandvik har övergett landsbygden för Stockholm har den globala jätten Adidas gått rakt motsatt väg och satsat stora pengar på att bygga om huvudkontoret vid den lilla tyska orten Herzogenaurach där framgångssagan en gång tog sin form. Målet är att ytterligare stärka den kultur och identitet som har banat väg för sportjättens....

VA - 17 timmar sedan

Wall Street: Nya tullar från Kina tyngar börsen

Terminerna för de ledande USA-börserna handlades inledningsvis upp på fredagen, men vände snabbt.  .

VA - 17 timmar sedan

Cannabusiness: Det nya gröna guldet

I den ena amerikanska staten efter den andra blir cannabis för medicinskt bruk lagligt. När trenden kommer till Europa öppnar sig en enorm marknad. Läkemedel, snacks, öl, hundgodis, kosmetika – allt blir bättre med cannabis menar förespråkarna.

VA - 18 timmar sedan

”Näringslivet behöver fler förebilder som visar hur makt kan användas ansvarsfullt”

Makt är synonymt med auktoritet och kraft, men tyvärr förknippas det ofta med maktmissbruk, hierarkier och härskartekniker. .

VA - 17 timmar sedan

Vändning i handelskriget: Kina inför hämndtullar på USA för 75 miljarder dollar

Tullarna är en åtgärd mot USA:s "unilateralism och protektionism", menar Peking. .

VA - 17 timmar sedan

Veckans vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen

Här får du en snabbkoll på börsveckan, som rullat på bra efter rapporter som slagit förväntningarna. Nästa vecka riktas blickarna mot rapporter från Balco, SAS och Lundberg. .

VA - 20 timmar sedan

Färsk rankning: Ta rygg på vinnaraktierna med starkast köpsignaler just nu

Fyra svenska aktier toppar listan! Här är hetaste aktierna att köpa på Nordens börser, enligt teknisk analys. .

VA - 20 timmar sedan

Ta en titt på Apples nya kollektion - så blir uppdateringarna

Funderar du på att köpa en ny mobil? Läs om de kommande uppdateringarna till iPhone! .

VA - 21 timmar sedan

Regeringen beslutar att Preems raffinaderi ska prövas igen – utsläpp som 1,5 miljoner New York-resor tur och retur varje år

Preems raffinaderi norr om Lysekil kommer att öka sina koldioxidutsläpp från 1,7 till 3,4 miljoner ton per år när det byggs om och byggs till .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.