Expressen > Nyheter

Monday, 19 August, 22:18

Expressen - 13 aug 19 kl. 10:47

Kommunen vill kunna ge tiggare böter – om de saknar tillståndEfter att Eskilstuna infört tillståndskrav på att få tigga pengar tar nu flera kommuner efter. På måndagen stod det klart att den politiska majoriteten i Norrköping vill göra samma sak. – Det handlar om att ingen i Sverige eller Europa ska behöva tigga för att klara sin försörjning, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) till Norrköpings Tidningar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eskilstuna, Norrköping, Sverige, Europa, Lars Stjernkvist, Norrköpings Tidningar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunenvill kunna ge , tiggare, böterom de , saknar, tillstånd
Sydöstran - 03 apr 17 kl. 10:54

Barn får ingen kontaktperson – kommunen riskerar böter

Det har gått ett år sedan det beslutades att barnet skulle få en kontaktperson. Så har dock inte skett och nu hotas kommunen med böter..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ingemar, 70, hjälper tiggare – låter dem bo hemma hos honom

SVEG. – Det var 19 grader kallt ute, säger Ingemar Tjärnås till Nyheter24. Det var innan jul som han erbjöd fem tiggare som brukar sitta utanför butikerna i Sveg att bo hos honom.

Sydöstran - 27 feb 17 kl. 06:00

Äldre i kö men kommunen slipper böter

Kommunen saknar platser på äldreboenden. Man slipper dock betala vitesbelopp, eftersom myndigheten ser att man jobbar hårt för att få fram nya platser..

YLE - 03 sep 13 kl. 04:15

Tiggare låter barnen hjälpa till

I somras förekom det att Östeuropeiska romer tiggde tillsammans med sina barn. Åbopolisen är oroad. På polisen säger man sig flera gånger ha kontaktat socialmyndigheterna.

Barometern - 16 maj 19 kl. 06:00

Kommunen riskerar böter av kommunen

Miljö- och byggnadsnämnden har meddelat kommunen att den riskerar 40 000 kronor i böter för att livsmedelshantering skett utan tillstånd. Anledningen till missen var tidsbrist och logistik..

Corren - 27 jun 12 kl. 09:44

Kommunen riskerar miljonböter

I Linköpings kommun riskerar personer med missbruksproblem att inte få det stöd och den hjälp de har rätt till enligt socialtjänstlagen. Det anser Socialstyrelsen och kommunen kan nu tvingas betala en miljon kronor i böter om inte lagen följs..

Dalarnas tidningar - 28 mar 14 kl. 18:20

Kommunen riskerar miljonböter

I vår startar ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Juridiska experter riktar nu kritik mot kommunen. Enligt konkurrenskommissionen gjordes ingen regelrätt upphandling och Borlänge kan riskera böter i miljonklassen..

DalaDemokraten - 15 feb 17 kl. 18:00

Kommunen riskerar böter för olovlig avverkning i Leksand

Kommunen gjorde en avverkning utan att söka marklov. Nu kan både kommunen och Leksand strand tvingas betala sanktionsavgifter på över en halv miljon tillsammans.
– Vi har gjort ett misstag, säger Åke Sjöberg, samhällsbyggnadschef i Leksands kommun..

Dalarnas tidningar - 15 feb 17 kl. 18:00

Kommunen riskerar böter för olovlig avverkning i Leksand

Kommunen gjorde en avverkning utan att söka marklov. Nu kan både kommunen och Leksand strand tvingas betala sanktionsavgifter på över en halv miljon tillsammans.
– Vi har gjort ett misstag, säger Åke Sjöberg, samhällsbyggnadschef i Leksands kommun..

Sydöstran - 18 dec 18 kl. 12:57

Hyrsocionomer ger kommunen dryga böter

Vid tolv tillfällen hyrde kommunen in socionomer utan att annonsera om tjänsterna. Nu dömer förvaltningsrätten kommunen att betala en upphandlingsskadeavgift på 250 000 kronor. .

Nerikes Allehanda - 09 jul 15 kl. 17:00

Kommunen riskerar böter för seg process

Lindesbergs kommun kan komma att få betala en straffavgift på närmare90 000 kronor. Detta sedan kommunen dröjt 22 månader med att ge en man en plats på ett serviceboende som han hade rätt till..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Man med halv käke kom från sjukhuset – i Lund

I helgen hittade polisen en man med en halv käke på ett tåg från Skåne till Skövde.Nu visar det sig att mannen försvunnit från Lunds universitetssjukhus.– Han har lyckats ta sig ut mitt i natten.

Expressen - 1 timme sedan

Elin, 24, kraschade under Ironman – tar revansch

Elin Gustafsson, 24, gjorde sin Ironman-premiär i Kalmar men loppet slutade med en cykelkrasch och ambulans till sjukhus.Men redan dagen efter loppet anmälde hon sig till nästa års Ironman.– Kanske är man lite knäpp, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Man skadad efter stort slagsmål i centrala Göteborg

En man i 40-årsåldern har fått skärskador efter ett slagsmål mellan flera personer i centrala Göteborg.Efter att polis kommit till platsen har personerna skingrats.– Vi håller på att höra eventuella vittnen på platsen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt skottlossning – en person har skadats

Polisen har fått in samtal om att höga smällar i Stocksund. När polisen kommer till platsen har de hittat en skottskadad person. Platsen har nu spärrats av, skriver polisen på sin hemsida.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Twitter anklagar Kina för desinformationskampanj i Hongkong

Twitter anklagar Kina för att bedriva en desinformationskampanj riktad mot protesterna i Hongkong, skriver CNBC. 936 konton ska ha stängts ner..

Expressen - 1 timme sedan

IT-miljardärens superyacht anmäld efter Sverigebesöket

Microsoft-miljardären Charles Simonyi, 70, både träffade och förlovade sig med sin västsvenska hustru Lisa Persdotter, 38, på sin superyacht M/Y Skat.Men nu kan Excel och Word-skaparens lustfarkost hamna i klammeri med rättvisan, eftersom dess befälhavare misstänks ha underdrivit skutans längd vid ett besök i Stockholms hamninlopp.Något som fått Transportstyrelsen att göra en åtalsanmälan..

Expressen - 2 timmar sedan

Läkarna trodde Maja hade huvudvärk – var en stroke

Läkarna trodde bara Maja hade en kraftig huvudvärk.Men efter flera vändor kom chockbeskedet: 22-åriga Maja hade drabbats av en propp i hjärnan. – Jag är ju så ung så jag tänkte inte ens tanken att det kunde hända mig, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Man på elsparkcykel i krock med bil

En man på en ensparkcykel och en personbil har krockat på Kungsholmen i centrala Stockholm.  .

Expressen - 2 timmar sedan

Madestam om partiledarnas nedgång i demoskopmätningen

Expressens statsvetare Jenny Madestam analyserar den senaste demoskopmätningen. Ebba Busch Tour och Jimmy Åkesson ökar i mätningen, samtidigt riktar hon en liten känga mot de partiledare som rasar i mätningen. – Det är viktigt att partiledarna exponeras, att de syns och hörs för väljarna.

Expressen - 2 timmar sedan

Surrogatmödraskap – det här handlar debatten om

Under sommaren har den politiska debatten om surrogatmödraskap – även kallat värdmödraskap – blossat upp.På senare år har det blivit vanligare som metod för bland annat ofrivilligt barnlösa och hbtq-personer som vill skaffa barn.Men hur fungerar surrogatmödraskap i Sverige – och hur går det till?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.