SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 21 August, 07:41

SVT Debatt - 13 aug 19 kl. 10:44

”Facebook vill ta kontrollen över dina pengar””Initiativet låter förvisso behjärtansvärt, även om man kan ana ett visst storhetsvansinne mellan raderna, men frågan vi bör ställa oss är om vi är beredda att ge Facebook kontrollen över vår ekonomi”, skriver debattören..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookvill ta , kontrollenöver dina , pengar
IDG - 14 dec 11 kl. 07:11

Så ska Facebook tjäna pengar på din mobil

Enligt nya uppgifter kommer Facebook börja visa annonser på företagets mobilappar nästa år..

Dagensanalys.se - 08 jan 18 kl. 12:01

Facebook kan lansera kryptovalutan f.coin

Mark Zuckerberg skrev om intresset för kryptovalutor i sitt årliga ”Mission Statement”. Om han får som han vill kan f.coin bli en del av din vardagsekonomi.

SVT - 15 dec 17 kl. 15:28

Nyhetsbyråer vill få Google och Facebook att betala för nyheter

Medan de stora mediehusen brottas med stora ekonomiska problem tjänar nätjättar som Google och Facebook stora pengar på att sprida deras nyheter. Nu vill de stora nyhetsbyråerna sätta stopp för detta genom ett nytt EU-lagförslag, enligt DN..

Aftonbladet - 12 nov 12 kl. 18:10

Ica kapat på Facebook ? lovar pengar till kunder

Matvarubutiken varnar alla från att klicka på länken.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Facebook menar allvar med sin nyhetssatsning – anställer journalister

Facebook har i flera år försökt att gulla med nyhetssajter och få dem att bli sina kompisar. Nu har man fått nog med att inget händer och ska istället satsa på egna nyheter. Först ville Facebook att nyhetssajterna skulle lägga sitt innehåll på Facebooks plattformar.

Dagensanalys.se - 29 apr 16 kl. 10:03

Facebook ska bota alla sjukdomar innan århundradets slut

Mark Zuckerberg har stora drömmar och visioner, bland annat skall Facebook bota alla sjukdomar inom 100 år. Han skrev ett öppet brev i samband med kvartalsrapporten där han pratade om att verka för ett öppnare och mer uppkopplat samhälle. I samband med kvartalsrapporten berättade Facebook om den nya aktiestrukturen som ska möjliggöra för Mark Zuckerberg att donera merparten av sina aktier, men samtidigt behålla kontrollen över företaget.

YLE - 23 jun 15 kl. 15:06

Är du Facebook-missbrukare?

Känns det som om de sociala medierna tar kontrollen över ditt liv? A-klinikstiftelsens test visar när ditt Facebook-användande når skadliga nivåer. I A-klinistiftelsens test frågas exempelvis om man har försökt minska Facebook-användandet men misslyckats.

YLE - 28 aug 16 kl. 10:00

Marcus Rantala utsatt för identitetsstöld - kvinnor lurades på pengar

I juni fick Helsingfors lokalpolitiker Marcus Rantala (SFP) veta att hans bilder använts i falska profiler på bland annat nätdejtingsajter. Den falska pofilen har lurat folk på pengar. Nu vill Rantala uppmana folk att vara försiktiga när de surfar på nätet.

Cornucopia - 29 mar 19 kl. 10:35

Tidningar - så hindrar ni Google och Facebook från att tjäna pengar på er redan idag!

Redan idag kan tidningarna hindra Google och Facebook från att tjäna pengar på dem. Det går att både hindra så kallade snippets (av tidningen utvald text som ska visas i sökmotorer och på Facebook) att visas och det går att stoppa sökmotorernas indexering av websidor, så man inte dyker upp på sökträffar. Och så kan man sluta betala Google och Facebook för att göra reklam för tidningarnas hemsidor.

Dagensanalys.se - 23 aug 18 kl. 16:55

Insamlingar på Facebook fungerar bra tycker Barncancerfonden

Hittills har över två miljoner kronor kommit in tack vare sociala medier till Barncancerfonden. Här berättar Hans Kullin som är social media manager på Barncancerfonden hur de använder kanalen för sina insamlingar. Att starta en insamling till Barncancerfonden via Facebook Donations är ett nytt och enkelt sätt att bidra i kampen mot barncancer.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

Linnéa Claeson: ”Idrottsvärlden är naiv då det kommer till sexbrott”

”Det står inte våldtäktsman i pannan på någon och pedofiler kan också vara supertrevliga ledare”, säger debattören om att idrottsklubbar inte gjort fungerande bakgrundskontroller på sin personal..

SVT Debatt - 12 timmar sedan

Amelia Adamo: ”Hur kan platsbristen inom äldrevården vara en nyhet?”

” Idag är det många som efter semestern går till jobbet med en klump, eftersom dom vet att mamma eller pappa ligger där hemma utan att få någon riktig tillsyn. Jag vet. Jag var en gång en av dem”, skriver Amelia Adamo..

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Nattens och dagens rapporter från krigszonerna i Sverige”

”Människor som förnekar ren empiri och induktion skall inte tillåtas ha ensamrätt på att beskriva vad som händer eller inte händer i Sverige. Jag har både empirin och analysen på min sida”, skriver debattören..

SVT Debatt - 22 timmar sedan

”Sverige måste erkänna det iranska folkets frihetskamp”

”Regeringen välkomnar återigen prästerskapets representant Zarif med öppna armar. Samtidigt har situationen för mänskliga rättigheter förvärrats ytterligare sedan hans senaste Sverigebesök i 2016”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Krafttag krävs om Östersjön ska kunna möta klimatförändringarna”

”Klimatförändringarna och deras möjliga följder måste från och med nu inkluderas i alla beslutsprocesser som rör Östersjön – både på EU-nivå och nationellt”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 18 aug 19 kl. 06:00

”Du behöver inte alla vitaminpiller du köper”

”I Sverige köpte vi vitaminer för dryg 700 miljoner kronor förra året – det är mycket pengar för något som väldigt få behöver”, anser debattören Maria Ahlsén..

SVT Debatt - 17 aug 19 kl. 06:30

”Vi behöver byta klimatångest mot klimatglädje”

”Vi behöver gå bort från klimatångest som paralyserar och leder oss tillbaka till gamla hjulspår, till klimatglädje där vi fokuserar på att tacka ja till det nya istället för det som är ohållbart”, skriver klimatinspiratören Emilia Arvidsson..

SVT Debatt - 16 aug 19 kl. 08:44

Ksanet Habte: ”Varför får inte vi plats i den här debatten?”

“Jag skriver inte denna text för att kritisera eller förminska Uppdrag gransknings serie. Jag skriver denna text för att lyfta fram oss kvinnor som lever mellan två kulturer och som kämpar med utmattning, men med helt andra förutsättningar än det som presenteras i svenska medier idag”, skriver debattören..

SVT Debatt - 14 aug 19 kl. 13:16

”Greta har rätt: Vi klarar inte klimatomställningen med enbart ny teknik”

”I dag startar Greta Thunberg sin seglats över Atlanten med destination New York. Hennes budskap om radikal klimatomställning sveper nu över världen – och hon har rätt. Det krävs genomgående förändringar av samhället”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 14 aug 19 kl. 06:30

Natali Suonvieri: ”Jag kräver att arbetsgivarna tar sitt ansvar”

”Det här är inget individproblem, det är ett samhällsproblem”, säger debattören om att stressrelaterade sjukskrivningar ökar i Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.