SVT Debatt > Opinion

Sunday, 25 August, 07:37

SVT Debatt - 13 aug 19 kl. 10:44

”Libra skulle kunna hjälpa många fattiga människor””Troligen kan Libra skapa värdefull finansiell inkludering för vissa grupper i vissa länder. Men den stora farhågan är vilka risker som uppstår när Calibra får tillgång till värdefull information om många miljoner människors betalningar och leverne”, skriver debattören..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Libra, Calibra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Libraskulle kunna , hjälpamånga , fattigamänniskor
Dagens PS - 16 jul 19 kl. 15:22

Global Gaming börsrusar och Boeing byter namn

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Spelbolaget får ny storägare – aktien rusar
Krisande Global Gaming har fått in en ny storägare – branschkollegan Betsson storköpet aktier i bolaget. Köpet är det första Betsson gjort i Global Gaming.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 10:51

”Lärarbristen ett hot mot Sverige”

”Fler och fler anmälningar, dålig arbetsmiljö, dåliga löner, stora kvalitetsbrister i lärarutbildningen. Vi står inför enormt svåra frågor men vi måste hitta ett sätt att ta oss ur den här onda spiralen, annars kommer läraryrket fortsatt vara ett sjunkande skepp”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 13:18

”Även statens pengar kan korrumpera”

”Det tycks vara självklart för många att om en privatperson ger mycket pengar till ett parti så riskerar det att vanställa det politiska systemet. Men att staten betalar större delen av partiernas verksamhet, det är det betydligt färre som ser ett problem med. OM det nu är så att pengar korrumperar – vilket vi har goda skäl att misstänka – så gäller det rimligtvis även offentliga medel”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 13:06

”Socker och fett överkonsumeras, vitaminer och mineraler görs det inte”

”Det existerar inte något samhälleligt problem med för högt näringsintag. Däremot har vi faktiskt ett växande problem med olika former av näringsbrister. Vissa grupper äter för dåligt och får i sig alldeles för lite näring.

SVT Debatt - 21 aug 19 kl. 17:54

Fyra reaktioner på Trumps utspel om Grönland

Donald Trump har skjutit upp sitt statsbesök i Danmark. Orsaken bakom är att Danmark nobbat hans idé om att köpa loss Grönland. Spela klippet för att se hur bland annat Danmarks statsminister Mette Fredriksen (S) och den grönländska politikern Aaja Chemnitz Larsen (IA) reagerat på utspelet..

SVT Debatt - 21 aug 19 kl. 06:30

Linnéa Claeson: ”Idrottsvärlden är naiv då det kommer till sexbrott”

”Det står inte våldtäktsman i pannan på någon och pedofiler kan också vara supertrevliga ledare”, säger debattören om att idrottsklubbar inte gjort fungerande bakgrundskontroller på sin personal..

SVT Debatt - 20 aug 19 kl. 19:06

Amelia Adamo: ”Hur kan platsbristen inom äldrevården vara en nyhet?”

” Idag är det många som efter semestern går till jobbet med en klump, eftersom dom vet att mamma eller pappa ligger där hemma utan att få någon riktig tillsyn. Jag vet. Jag var en gång en av dem”, skriver Amelia Adamo..

SVT Debatt - 20 aug 19 kl. 13:50

”Nattens och dagens rapporter från krigszonerna i Sverige”

”Människor som förnekar ren empiri och induktion skall inte tillåtas ha ensamrätt på att beskriva vad som händer eller inte händer i Sverige. Jag har både empirin och analysen på min sida”, skriver debattören..

SVT Debatt - 20 aug 19 kl. 09:09

”Sverige måste erkänna det iranska folkets frihetskamp”

”Regeringen välkomnar återigen prästerskapets representant Zarif med öppna armar. Samtidigt har situationen för mänskliga rättigheter förvärrats ytterligare sedan hans senaste Sverigebesök i 2016”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 19 aug 19 kl. 06:00

”Krafttag krävs om Östersjön ska kunna möta klimatförändringarna”

”Klimatförändringarna och deras möjliga följder måste från och med nu inkluderas i alla beslutsprocesser som rör Östersjön – både på EU-nivå och nationellt”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 18 aug 19 kl. 06:00

”Du behöver inte alla vitaminpiller du köper”

”I Sverige köpte vi vitaminer för dryg 700 miljoner kronor förra året – det är mycket pengar för något som väldigt få behöver”, anser debattören Maria Ahlsén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.