Realtid > Ekonomi

Monday, 26 August, 10:09

Realtid - 13 aug 19 kl. 10:47

Nordea: Sänkt BNP-prognos av Singapore visar på risker i global ekonomiHandelsberoende Singapores kraftiga sänkning av sin BNP-prognos på tisdagen visar på risker i den globala ekonomin, vilket bidrar till penningpolitiska lättnader på många håll i världen, säger Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
BNP, Singapore, Singapores, Nordeas, Torbjörn Isaksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Sänkt, BNP-prognosav , Singaporevisar på , riskeri , global ekonomi
Affärsvärlden - 07 okt 14 kl. 09:05

Nordea höjer BNP-prognos

Nordea bedömer att Sveriges BNP kommer att stiga med 2,1 procent 2014. Det framgår av en konjunkturprognos på tisdagen..

Affärsvärlden - 11 jun 13 kl. 09:33

Nordea höjer BNP-prognos

Den svenska ekonomin är på väg upp ur den svacka som den har befunnit sig i under det senaste dryga året. Det skriver Nordea i sin konjunkturprognos som presenterades på tisdagen..

Affärsvärlden - 08 okt 13 kl. 09:53

Nordea skriver ned BNP-prognos

Den svenska ekonomin har utvecklats långsamt sedan 2012 och tillväxten blir fortsatt svag i år. Senare i höst vänder konjunkturen upp och BNP växer med 2,5 procent valåret 2014..

HBL - 11 jun 13 kl. 10:26

Nordea sänker sin prognos

Nordea förutspår att ekonomin krymper med 0,5 procent i år.Nästa år vänder ekonomin mot det bättre och tillväxten blir 1,5 procent.

Nordea har sänkt sin prognos sedan mars.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 11:05

Nordea sänker BNP-prognosen


Nordeas ekonomer sänker sin prognos för Sveriges tillväxt. Den svenska ekonomin krympte troligen med 0,2 procent under första kvartalet jämfört med kvartalet före, sänkt av oväntat svaga exportsiffror.Nedgången kommer efter en beräknad tillväxt under fjärde kvartalet 2013 på 1,7 procent på kvartalsbasis, skriver Nordea i en rapport inför fredagens BNP-siffror från Statistiska centralbyrån.

TA - 26 maj 14 kl. 11:05

Nordea sänker BNP-prognosen


Nordeas ekonomer sänker sin prognos för Sveriges tillväxt. Den svenska ekonomin krympte troligen med 0,2 procent under första kvartalet jämfört med kvartalet före, sänkt av oväntat svaga exportsiffror.Nedgången kommer efter en beräknad tillväxt under fjärde kvartalet 2013 på 1,7 procent på kvartalsbasis, skriver Nordea i en rapport inför fredagens BNP-siffror från Statistiska centralbyrån.

BT - 26 maj 14 kl. 11:05

Nordea sänker BNP-prognosen

Nordeas ekonomer sänker sin prognos för Sveriges tillväxt. Den svenska ekonomin krympte troligen med 0,2 procent under första kvartalet jämfört med kvartalet före, sänkt av oväntat svaga exportsiffror. Nedgången kommer efter en beräknad tillväxt under fjärde kvartalet 2013 på 1,7 procent på kvartalsbasis, skriver Nordea i en rapport inför fredagens BNP-siffror från Statistiska centralbyrån.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 14 kl. 11:10

Nordea sänker BNP-prognosen

Nordeas ekonomer sänker sin prognos för Sveriges tillväxt. Den svenska ekonomin krympte troligen med 0,2 procent under första kvartalet jämfört med kvartalet före, sänkt av oväntat svaga exportsiffror. Nedgången kommer efter en beräknad tillväxt under fjärde kvartalet 2013 på 1,7 procent på kvartalsbasis, skriver Nordea i en rapport inför fredagens BNP-siffror från Statistiska centralbyrån..

DI - 18 maj 11 kl. 09:05

Nordea skruvar upp svensk BNP-prognos

Nordea bedömer att Sveriges BNP kommer att stiga med 4,7 procent under 2011 för att därefter öka med 2,3 procent under 2012..

DI - 04 jun 14 kl. 09:07

Nordea sänker årets BNP-prognos

Nordea bedömer att Sveriges BNP kommer att stiga med 2,6 procent 2014 och med 2,7 procent 2015..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Kraftiga lönelyft för biträdande jurister i City

Konkurrensen från amerikanska advokatfirmor tvingar de brittiska firmorna att höja ingångslönerna för biträdande jurister medan seniora advokater känner sig bortglömda i lönestriden..

Realtid - 1 timme sedan

Persson kritiserar politikernas jakt på banker

Göran Persson, ordförande för Swedbank, uttalar sig i SVTs Agenda om en stundande lågkonjunktur och kritiserar politikernas jakt på banker..

Realtid - 1 timme sedan

Alibaba-uppbackade Megvii ansöker om börsnotering

Den Alibaba-uppbackade startupen Megvii har ansökt om börsnotering i Hongkong, skriver Finwire och hänvisar till CNBC..

Realtid - 2 timmar sedan

Varning för valutakrig

Den kinesiska yuanen sjunker till sin lägsta nivå gentemot dollarn på elva år och experter varnar nu för valutakrig. Dessutom i morgonsvepet denna måndagsmorgon att Aspia får ny CFO och att Weworks börsnotering liknar en konstinstallation..

Realtid - 3 timmar sedan

Svårare att värdera vinster för bolag med leasingavtal

Den nya redovisningsstandarden IFRS 16 skapar en osäkerhet om vinstförändringar i bolag med höga leasingavtal. Det försvårar för aktieanalytikerna. .

Realtid - 4 timmar sedan

Vinges skattefrälse

Realtids krönikör Per Lindvall har läst advokatbyrån Vinges årsredovisning. Och kan konstatera att 3:12-reglerna skapat ett skattefrälse..

Realtid - Igår: 07:30

"Man kan inte räkna på allt"

Urban Edenström, vd och grundare av Stronghold Invest, berättar om resan från orienteringen i Ronnebys skogar till att bli en av Sveriges tyngsta entreprenörer. "Visst har jag ett stort självförtroende men samtidigt ifrågasätter jag mig hela tiden"..

Realtid - I förrgår: 08:00

Gör som Sveriges Warren Buffett – skriv hos oss

Alfred Bergs krasch, förvaltarnas B-lag och Sveriges Warren Buffett. Det är något av innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - I förrgår: 06:35

Två debatter extra heta i veckan

Ekobrottslingar, kryptobörser och fondpengar. Några teman bland de mest lästa artiklarna på Realtid den senaste veckan. Här är topp-tio!.

Realtid - I förrgår: 16:57

Fed-chefen ger inga tydliga signaler 

Den amerikanska centralbanken kommer att agera på ett lämpligt sätt för att hålla ekonomin igång, sade Fed-chefen Jerome Powell på fredagen i ett tal som SEB:s ekonom Elisabet Kopelman beskriver som “neutralt”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.