Dagens PS > Ekonomi

Monday, 19 August, 22:35

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 10:20

Är du Sveriges bästa entreprenör?Nomineringsperioden för Entrepreneur Of The Year 2019 har precis startat. Det har gått drygt en vecka sedan nomineringarna drog igång till en av världens främsta entreprenörsutmärkelser, som årligen arrangeras av revisions- och rådgivningsföretaget EY. För dig som vill lyfta fram någon kollega eller vän finns möjlighet att göra det fram till 31 augusti. I november utses regionala vinnare i sex finaler runt om i landet. I år är det 24:e gången som Entrepreneur Of The Year arrangeras.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, Entrepreneur Of The Year, EY, Sverige, Är, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är du Sveriges bästa entreprenör
Entreprenör24 - 20 jan 14 kl. 10:14

Entreprenörens fem vanligaste misstag

Alla framgångsrika entreprenörer har någon gång gjort misstag, men det talas sällan om vinsten av att faktiskt inte alltid lyckas. Att göra misstag är en nödvändig del av utvecklingsprocessen menar Niclas Carlsson, VD för Founders Alliance. Enligt honom kan varje misstag ses som en tillgång både för entreprenören och för bolaget i stort.

YA - 11 nov 13 kl. 11:03

Kommunen söker ny entreprenör till småbåtshamnen

Foto: Johanna Wallin
Upphandlingen av driften av småbåtshamnen har inletts. Efter sex år löper Marincenter Syds driftsentreprenad ut till nyår. Nu söker kommunen en entreprenör som kommer att få större ansvar men inte tvunget behöver ha erfarenhet av hamndrift.

Ekonomistas - 07 mar 16 kl. 05:55

Ny bok om entreprenörskap

Hög ekonomisk tillväxt är något som de flesta tycker är bra. Men när det kommer till hur denna tillväxt skapas så har den traditionella nationalekonomiska teorin inte så mycket att komma med. De vanligaste, traditionella, tillväxtmodellerna säger att tillväxt följer mekaniskt av en ökning i insatsfaktorer, som exempelvis mer fysiskt kapital, mer R&D, eller mer utbildad arbetskraft.

Dagens PS - 17 okt 16 kl. 10:26

Entreprenörer till attack mot regeringen

Bland debattörerna som oroar sig för den politiska utvecklingen på företagsområdet finns Spotifys grundare Martin Lorentzon, Anna Lithagen, grundare av Talent Tribe, Stings grundare Pär Hedberg och många fler. De framhåller på Di Debatt att förslagen som Entreprenörskapsutredningen i dag lägger fram kan bana väg för att Sverige blir världsledande inom entreprenörskap. ”Samtidigt är vi oroade över de dubbla signaler som regeringen skickar ut.

DrivaEget - 08 feb 17 kl. 13:23

Stelbenta regler hindrar entreprenörer

 Allmänt  Svenska entreprenörer är mer försiktiga med att anställa än det globala genomsnittet. Stelbenta regler och brist på kompetens och kapital anges som hinder. Resultaten i 2017 års Global Entrepreneurship Monitor (GEM) visar att mer än hälften av världens entreprenörer vill anställa inom de närmaste fem åren.

Entreprenör24 - 28 nov 13 kl. 15:24

Exklusiv intervju med Prins Daniel om entreprenörskap

Tidigare var han entreprenör och startade en träningskedja. Nu är han prins av Sverige men vet fortfarande ett och annat om att driva företag. Entreprenör24 har snackat med Prins Daniel.

Entreprenör24 - 11 feb 14 kl. 12:53

Entreprenör24 tar en paus

Kära entreprenörsvänner, Entreprenör24 startades för drygt två år sedan i syfte att inspirera och guida Sveriges unga entreprenörer. Vi har under dessa två år haft över 250 000 unika besökare och skrivit lite mer än 1000 artiklar. Jag är j***igt stolt över hur mina kollegor har ångat på i 180 för att med otroligt små medel skapa en attraktiv sajt.

Barometern - 28 maj 14 kl. 06:43

Utbildning i entreprenörskap gör skillnad och behövs i vårt län

"Det handlar ytterst om alla elevers rätt att få lyckas i skolan och skaffa sig det innehåll som behövs för att drömmar skall bli sanna och framtiden ljus." Trots den mörka bild av svensk skola som tecknas i massmedia så sker det fantastiska stunder av lärande, utveckling och kreativitet varje dag för elever, lärare och rektorer runtomkring i vårt Sverige.
Bortom enstaka nedslag och mätningspunkter så finns det verkligt stora uppdraget: att förbereda våra barn och ungdomar för fortsatta studier, arbetslivet och livet i stort.

Alingsås tidning - 17 feb 16 kl. 17:10

Entreprenörsgalan skjuts på framtiden

Det blir ingen entreprenörsgala i Alingsås i början av det här året. Nya Alingsås Business Center har beslutat att skjuta upp arrangemanget.
Två år i rad, 2014 och 2015, hölls det i slutet av januari en festlig entreprenörsgala i Estrad Alingsås, då en rad utmärkelser delades ut, bland annat Årets företagare.

Dagensanalys.se - 21 apr 16 kl. 13:00

Sime Next startar Entreprenörskollo för ungdomar

Sime Next startar Entreprenörskollo för ungdomar som äger rum nu i sommar på Epicenter Stockholm. Under fem dagar i slutet av juni kommer ungdomar 14-18 år att coachas i entrenprenörsskap och få chansen att pitcha sina idéer för Epicenter Growth Platform, powered by Google for Entrepreneurs. För andra året i rad arrangeras Sime Next, en unik mötesplats med målet att inspirera ungdomar i digitalt entreprenörsskap.

Alingsås tidning - 05 nov 16 kl. 05:30

Alingsåsare i entreprenörfinal

Skoföretagaren Ninni Jonsson från Alingsås är en av tio som kan utses till Västsveriges främsta entreprenör 2016.
På torsdag, den 10 november, hålls regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year i Göteborg. Bland finalisterna som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i februari finns, förutom Ninni Jonsson, ägarna till Gekås, Nordic Wellness och Savolax.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Volvo skrotar Sunfleet – ny tjänst blir dyrare

Volvo-ägda Sunfleet försvinner, och ersätts med en ny tjänst som är betydligt dyrare. Det skriver Dagens Nyheter. Bolaget Sunfleet Carsharing AB står bakom bildelningstjänsten med samma namn, och ägs av Volvo – men nu läggs den ned.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Börsplus: Nyemission en risk i Catena Media

Intäkterna faller nu kraftigt för marknadsföringsbolaget Catena Media. Det ser alltmer ut som en nödvändighet att USA blir så bra för bolaget som ledningen hoppas på för att en vändning ska bli av. Det skriver Börsplus i en analys på måndagen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Kindred åker på miljonböter i Holland

Kindred har fått böter på 470.000 euro, motsvarande drygt 5 miljoner kronor, från den nederländska spelinspektionen KSA för att ha accepterat spel från holländska kunder. Beslutet, som relaterar till händelser före den nyligen antagna Remote Gambling Bill, följer liknande beslut riktade mot andra speloperatörer de senaste 18 månaderna, uppger bettingbolaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Huawei andas ut – får ytterligare tid av USA

Kinesiska telekom- och teknikjätten Huawei får ytterligare 90 dagar på sig att göra vissa affärer med företag i USA. Det uppgav handelsminister Wilbur Ross till Fox News på måndagen. Under helgen uppgav källor till Reuters att Huawei väntades få ett förlängt uppskov, men därefter gav president Donald Trump tvetydiga signaler.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Huawei andas ut – får ytterligare tid innan svartlistan

Kinesiska telekom- och teknikjätten Huawei får ytterligare 90 dagar på sig att göra vissa affärer med företag i USA. Det uppgav handelsminister Wilbur Ross till Fox News på måndagen. Under helgen uppgav källor till Reuters att Huawei väntades få ett förlängt uppskov, men därefter gav president Donald Trump tvetydiga signaler.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Så ska hans företag vända ’mackdöden’

Hundra små automatiska tankställen spridda över den svenska landsbygden inom fem år – det är nästa mål för Smart Energy, som redan har över 30. Där etablerade bränsledistributörer ger upp, vädrar nye huvudägaren Glenn Renhult morgonluft. Den svenska glesbygden har varit hårt drabbad av tankstationsnedläggningar.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Rekordtornet i Göteborg försenas till 2022

Karlatornet, som planeras bli Nordens högsta byggnad, försenas på grund av förhandlingar med en ny finansiär som tagit längre tid än beräknat. Det skriver Dagens Nyheter. Initialt var planen att Karlatornet skulle stå färdigt till Göteborgs 400-årsjubileum om två år.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Dashl tar in 13 miljoner från H&M och Stenbeck

Dashl, en digital skönhetstjänst, tar in 13 miljoner kronor inför en europeisk expansion. Bland investerarna finns H&M och Kinneviks storägare Cristina Stenbeck, skriver Breakit. Under det senaste året har Dashl haft ett samarbete med bland annat H&M och Ivyrevel och haft så kallade beautybarer i utvalda butiker.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Kindered åker på miljonböter i Holland

Kindred har fått böter på 470.000 euro, motsvarande drygt 5 miljoner kronor, från den nederländska spelinspektionen KSA för att ha accepterat spel från holländska kunder. Beslutet, som relaterar till händelser före den nyligen antagna Remote Gambling Bill, följer liknande beslut riktade mot andra speloperatörer de senaste 18 månaderna, uppger bettingbolaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Svensk aktie störtdyker efter usel rapport

Affiliatebolaget Catena Media redovisar en lägre omsättning än väntat. Aktien störtdyker på Stockholmsbörsen. I skrivande stund är Catena Medias aktie ned drygt 20 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.