Expressen > Nyheter

Sunday, 25 August, 18:34

Expressen - 13 aug 19 kl. 10:12

Brist på ambulanser – sjuka patienter drabbasDet finns för få ambulanser i Kungsbacka enligt ambulansledningen i staden.Konsekvenserna blir att ambulansen inte når sitt mål – att nå de must sjuka patienterna inom tio minuter, skriver SVT Nyheter Halland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kungsbacka, SVT Nyheter Halland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, ambulanser, sjuka, patienter, drabbas
SR - 10 jun 13 kl. 11:39

Kroniskt sjuka patienter tror på nätjournaler

Många kroniskt sjuka patienter tycker att det är bra med patientjournaler på nätet. Det blir lättare att följa sin sjukdom och att hålla koll på vad läkaren har sagt utan att behöva ringa upp eller boka besök. Patientföreningen Mag- och tarmförbundet ser fram emot digitala journaler..

Expressen - 16 dec 17 kl. 17:45

Svårt sjuka patienter flyttades på grund av platsbrist – avled

Två svårt sjuka patienter avled efter att ha förflyttats mellan två sjukhus i Region Skåne på grund av platsbrist.Nu ska Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) granska fallet..

SR - 09 aug 19 kl. 17:06

Svårt sjuka patienter får skickas bort från Sahlgrenska

Bristen på specialistsjuksköterskor har under sommaren lett till att intensivvårdsavdelningen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg skickar svårt sjuka patienter till andra, närliggande sjukhus..

Alliansfritt Sverige - 25 feb 12 kl. 13:30

Vårdvalet bollar sjuka patienter vidare


VÅRD. Det här är ju fantastiskt. Kanske inte för patienterna eller skattebetalarna.

SR - 19 okt 14 kl. 03:00

Hade sex med psykiskt sjuka patienter - jobbar kvar i vården

Mentalskötare som har haft sex med psykiskt sjuka inom slutenvårdspsykiatrin kan jobba kvar i vården. Det här framkommer i andra delen av P1:s dokumentärserie Patienten och tystnaden. P1 Dokumentär: Hör andra delen i serien klockan 15.

DN - 30 jun 15 kl. 00:05

”Förbjud oseriös behandling av psykiskt sjuka patienter”


Hot mot patientsäkerheten. I Sverige får i princip vem som helst försöka bota svåra psykiatriska sjukdomar som schizofreni och bipolaritet – med vilka metoder som helst. Det är dags att även psykiskt sjuka får skydd i lagen.

BT - 18 aug 16 kl. 13:18

Fler och mer sjuka patienter i sommar

Efter en hektisk sommar med mycket patienter och ökade vårdinsatser har ekonomin för Södra Älvsborgs sjukhus försämrats. Det visar månadsrapporten till styrelsen..

Västerbottens Folkblad - 18 mar 11 kl. 07:00

?Ohållbart med två ambulanser?

UMEÅ Svårt sjuka patienter i Umeå kan få vänta flera timmar på ambulans. ? Det är inte hållbart med enbart två ambulanser i Umeå, det behövs tre, säger Marie Rodling Wahlström, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Västerbotten.

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Patienter kan skickas till Halland

Sjukhusen i Malmö och Lund är överfulla. Onkologen i Lund tvingas ta emot patienter från andra avdelningar. Nu planerar sjukhusledningen att skicka patienter till Halland för att frigöra plats.

BT - 27 maj 14 kl. 09:24

Ge MS-patienter chansen

I morgon är det den världsomspännande MS-dagen. En fantastisk medicinsk utveckling har gjort att det finns möjlighet för många med MS att leva ett relativt normalt liv. Men det finns fortfarande många förbättringar att göra.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Iransk journalist ska ha flytt i Sverige – söker asyl

När den iranska utrikesministern Javad Zarif var på besök i Stockholm flydde en iransk journalist från delegationen. Journalisten ska ha sökt asyl i Sverige, skriver SVT och hänvisar till uppgifter. – Vi vet bara att han inte har flugit med utrikesministerns delegation tillbaka till Iran, säger Amir Mortasawi, chefredaktör för journalistens redaktion Moj News, till Rouydad-24, enligt SVT.

Expressen - 15 minuter sedan

Velmira ströps till döds – hittades gömd i skogen

34-åriga Velmira ville flytta från Avesta hem till Ukraina med sitt barn.Hon ströps till döds och hittades undangömd i ett skogsparti – med makens livrem runt halsen.– Vi började bråka.

Expressen - 15 minuter sedan

Så många statliga miljoner får Göteborgs skolor

Regeringen har miljonsatsat på att anställa fler assistenter som ska avlasta landets lärare.Nu står det klart 18 miljoner kronor hamnar i Göteborg.Och mer kan det bli.

Expressen - 30 minuter sedan

Drönare till attack i Beirut – uppges vara israeliska

BEIRUT. Israel attackerar Hizbollah i både Syrien och Libanon. Sent i natt hördes kraftiga smällar i Beiruts södra förorter och Hizbollah uppger nu att en drönare exploderat.

Expressen - 45 minuter sedan

Flicka påkörd av bil på torg

Vägen har stängts av polisen samtidigt som ambulans och räddningstjänst är på väg. Flickan är minderårig, enligt polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Gäng hoppade på ensam person – två gripna

På söndagseftermiddagen har en person blivit påhoppad av ett gäng på fem, sex personer i Borås. – Vi har gripit två personer och hämtat in två personer till förhör angående misshandel, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Den misshandlade personen ska inte vara allvarligt skadad.

Expressen - 1 timme sedan

NYHETSDAGEN: Helikopter och flygplan kolliderade – fem döda • Kim Ambs jättekast i Finnkampen • Irans utrikesminister på plats på G7-mötet

En helikopter och ett flygplan har kolliderat på Mallorca i Spanien.Enligt lokala myndigheter har minst fem personer mist livet i olyckan, skriver tidningen El País. *Spjutkastaren Kim Amb slog till med ett monsterkast under Finnkampen.

Expressen - 1 timme sedan

Sophie, 29, visar upp mäktiga förvandlingen

För Sophie Allen, 29, har det stundvis varit svårt att hitta motivation för att ta sig till gymmet.Snabbt föll hon in i gamla vanor, skriver Daily Mail.Men nu har Sophie hittat tillbaka till formen – och för sina 250 000 följare delar hon med sig av framgångsreceptet kring träningsresan..

Expressen - 1 timme sedan

Sabunis drömlön – slår Björklund med 13 000

Inget lyft i opinionssiffrorna.Men väl i lönekuvertet.Nyamko Sabuni får som partiledare för Liberalerna 130 000 kronor i månaden – mot företrädaren Jan Björklunds 117 000..

Expressen - 1 timme sedan

Hotade universitet – ville marknadsföra sin musik

Det misstänkta hot som ledde till att Linköpings universitet evakuerades var ett försök att marknadsföra musik. Den man i 25-årsåldern som suttit anhållen har släppts på fri fot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.