Skånskan > Opinion

Wednesday, 21 August, 04:43

Skånskan - 13 aug 19 kl. 09:53

Våg av skadegörelse har drabbat Sandbylund Förra sommaren var det oroligt på Klostergården. Detta lov är det Södra Sandby som är drabbat. En lång rad fall av bilinbrott och skadegörelse har inträffat.
Sedan polis och kommun ökat väktarnärvaron ser det dock ut att ha lugnat sig.– Det var en topp i förra veckan, men nu i helgen har det varit bättre.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sandby, Förra, Klostergården, Södra Sandby, Joakim Nyberg, Killebäckskolan, Andersson, Sandbybadet, Killebäck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vågav , skadegörelsehar drabbat , Sandby
Skånskan - 08 mar 16 kl. 17:04

Skadegörelse vid lekplats

Södra Sandby Ett 25 meter långt staket vid en lekplats i Södra Sandby har utsatts för skadegörelse, enligt en polisanmälan. Lekredskapen ska däremot inte ha utsatts för någon åverkan. Bedrägeri med telefoner
Lund.

YLE - 05 sep 14 kl. 05:00

Hur mycket kostar skadegörelse i din kommun?

Skadegörelse kan bli en mycket dyr affär. För kommunerna är det ett slitsamt och otacksamt jobb att reparera samma saker om och om igen. Radar har utrett hur mycket de finlandssvenska kommunerna lägger på reparation av skadegörelse av allmän egendom.

Skånskan - 02 nov 18 kl. 05:00

Skadegörelse kan stå föräldrarna dyrt

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun beslöt nyligen ansöka om att få lägga vite för föräldrar till barn med stor skolfrånvaro.
Nu tydliggör man också rutiner för hantering och krav på ersättning av barns skadegörelse i skolor och förskolor.Uppsåtlig skadegörelse, liksom skador till följd av brott, ska ersättas.

YLE - 07 sep 17 kl. 13:50

Skadegörelse upprör Vasabor - staden vädjar till unga och deras föräldrar

I Vasa pågår för mycket skadegörelse. Egendom skadas, söndras eller blir nerklottrad. Den slutsatsen kan man dra av den säkerhetsenkät som Vasaborna kunnat svara på i år.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 05:00

Pengar till unga om skadegörelse upphör

STAFFANSTORP Förra året lade fastighetsbolaget Angelica Fastigheter AB i Staffanstorp drygt 100 000 kronor på att återställa efter skadegörelse.
Nu har man bildat en fond där pengarna går till ungdomar – förutsatt att skadegörelsen upphör.– Nu hoppas vi fler företag ska följa efter och göra samma sak.

Kristianstadsbladet - 16 aug 13 kl. 09:00

Minskad kostnad för skadegörelse i Bromölla

Foto: Bosse Nilsson
Kostnaderna för skadegörelse i Bromölla kommun sjönk kraftigt år 2012 jämfört med 2011. Detta framgår i en rapport om verksamhetsberättelse av riskhantering som presenterades på kommunstyrelsens allmänna utskott i?går.

YA - 11 okt 13 kl. 06:30

Ökad skadegörelse kan kosta en miljon

Foto: Torun Börtz
Rekordmycket skadegörelse under sommaren leder till höga kostnader för kommunen. Notan kan komma att hamna på närmare en miljon kronor vid årets slut.
?

Alliansfritt Sverige - 27 aug 12 kl. 07:00

M hittade på skadegörelse för att misskreditera graffitiutställning

KULTUR. Det är något med moderater som inte är kompatibelt med statistik. Riksteaterns graffitiutställning Art of the Streets har fått hård kritik från konservativt håll, och de båda borgarråden Ulla Hamilton och Kristina Alvendal påstod till exempel att utställningen ökat klotterskadegörelsen.

YA - 14 maj 14 kl. 16:35

Skadegörelse på Lärkans förskola

I samband med skadegörelse på Lärkans förskola grävdes förstörda leksaker ner med vassa delar uppåt i sanden – något polisen rubricerar som framkallande av fara för annan. Ett fynd av en yxa på Västervångens förskola verkar däremot inte ha något samband alls med skadegörelsen på Lärkan.
Polisen har fått in en flera anmälningar från Lärkans förskola i centrala Tomelilla om skadegörelse den senaste tiden.

Kristianstadsbladet - 19 aug 14 kl. 07:00

Man åtalas för skadegörelse

Foto: Bosse Nilsson
Den 33-årige man som sedan tidigare suttit häktad för den grova skadegörelsen i Hässleholms kyrka har åtalats vid tingsrätten. Mannen åtalas även för sexuellt ofredande, snatteri, ett annat fall av skadegörelse samt narkotikabrott.
Det var den första augusti som mannen i Hässleholms kyrka kastade stenar och sparkade sönder sex fönster, sex klarglas, rev ner och skadade ett krucifix, två träfigurer, en metalljusstake samt ett betongornament så att det blev skador för ett belopp som av Hässleholms församling uppskattats till minst 100 000 kronor, och med ett stort kulturellt värde.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Bilbrand utanför Scandic Segevång

Malmö Sent på tisdag kväll inkommer ett larm om en bilbrand utanför Scandic hotell i Segevång, Malmö.Larmet inkom till SOS Alarm vid klockan 22 26. En personbil ska stå i lågor utanför Scandic hotell Segevång, på Segestigen i Malmö.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bestrider dyrt och okänt samtal

Hörby En man i 80-årsåldern har bestridit sin faktura för juli från sin mobiloperatör.
Fakturan innehåller en utgift om ett utlandssamtal som mannen inte alls känner igen.
Han har även polisanmält händelsen, och den rubriceras som bedrägeri.

Skånskan - 10 timmar sedan

Slogs ned med bensindunk

Hörby En 28-årig kvinna har anmält en misshandel som ska ha skett på Nya torg vid 23-tiden på kvällen fredagen den 16 augusti.
Hon ska ha kommit i gräl med en för henne okänd person och ska vid ett senare tillfälle ha fått, vad hon tror var, en bensindunk i bakhuvudet.
Slaget ska ha orsakat smärta, men hon ska inte ha behövt uppsöka vård.

Skånskan - 10 timmar sedan

Många reagerade över klistermärken

Staffanstorp Klistermärken med ett hotfullt budskap skapade debatt i sociala medier.I slutet på förra vecka sattes klistermärken upp på lyktstolpar i Staffanstrorp.
Motivet föreställde en likadan lyktstople, som märket satt på, med en repsnara hängandes från den välvda toppen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ut­reder grov stöld och hä­le­ri

Staffanstorp Po­lisen är för­te­gen om en ut­red­ning som på­går i kommunen.
En­ligt an­mä­lan ska det gälla grov stöld och hä­le­ri. Men efter­som man är i ett käns­ligt läge i ut­red­ningen vill man var­ken säga nå­got om brotts­tid el­ler brotts­plats.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lastbilsolycka vid Tranarpsbron

Klippan Klockan halv sex inträffar en olycka på E4 vid Tranarpsbron, Klippan kommun. En lastbil är inblandad i olyckan.Larmet inkom 17 23..

Skånskan - 11 timmar sedan

Bar luftgevär och dödshotade boende

Skurup Med ett luftgevär dödshotade 57-åringen boende på en gård.
Nu åtalas hon för två fall av grovt olaga hot.Det var på en mindre ort i kommunen som den 57-åriga kvinnan den 3 augusti uppges ha riktat hot mot en man och en kvinna.

Skånskan - 12 timmar sedan

Efterlyser med namn och bild

MARKARYD Under tisdagen gick polisen ut med namn och bild på de två ukrainska medborgare som misstänks för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd.Det rör sig om män vid namn Olexsandr Traiduk och Yaroslav Lavryniv, 47 respektive 48 år gamla, som efterlyses för mord och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Traiduk misstänks också för försök till kortbedrägeri efter att ha försökt ta ut pengar från Gert-Inge Bertinssons kort.

Skånskan - 12 timmar sedan

Flera bilar i olycka vid mataffär

Trelleborg Tre personbilar är inblandade i en trafikolycka utanför Willys i Trelleborg.Enligt larmet, som inkom 16.20 på tisdagen, ska tre personbilar vara inblandade i en trafikolycka på Hedvägen, utanför Willys, i Trelleborg.

Skånskan - 12 timmar sedan

Mopedolycka på Amiralsgatan

Malmö Strax efter klockan fyra på tisdag eftermiddag inträffar en trafikolycka på Amiralsgatan i Malmö. En moped är inblandad i olyckan.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 16 21.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.