DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 17:49

DI - 13 aug 19 kl. 09:43

Hårda L-kravet på nya ministern: Får inte börja vacklaLiberalerna välkomnar valet av Ylva Johansson som ny EU-kommissionär men ställer samtidigt hårda krav på hennes efterträdare som arbetsmarknadsminister. ”Reformarbetet måste fortsätta som det är avtalat”, säger Gulan Avci (L), arbetsmarknadspolitisk talesperson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ylva Johansson, EU, Gulan Avci

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårda, L-kravetpå nya , ministernFår inte , börja, vackla
BT - 03 mar 14 kl. 17:42

Boråsföretag fick svar av ministern

En central fråga för åkeriföretag är hur man ska möta konkurrensen från utländska, och ibland oseriösa åkare som bryter mot både svenska och EU-regler utan påföljd. Det och ett flertal andra frågor fick infrastrukturministern svara i går på vid ett besök på Borås Bilfrakt i Borås. I dag var infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd (M) på blixtvisit i Borås.

Sydsvenskan - 30 apr 13 kl. 06:30

Hårda ord i moral-debatten

I höst ska franska lärare börja utbildas i konfessionslös moral, moral laïc. Målet är att de ska upplysa franska elever i Voltaires och den franska revolutionens anda om vad som är gott och ont.?Undervisningen ska ta upp de regler och principer som utgör vårt gemensamma republikanska ideal kring frihet, jämlikhet och broderskap?

Kristianstadsbladet - 22 sep 13 kl. 08:30

Biosfärkoordinatorn går - Vattenriket består

Foto: Peter Åklundh
De skyddsvärda alarna vid åkanten med hål efter hackspett var orangemarkerade för att gallras ut. Sven-Erik Magnusson målade över hälften och räddade dem. Träden blev senare skyddade och står kvar än i?

YLE - 31 jul 17 kl. 10:34

16-årig dotter fick studieplats på annan ort - mammans betalningsanmärkning gjorde det svårt att hitta bostad

Föräldrarnas betalningsanmärkningar kan försämra möjligheterna för minderåriga barn att studera på andra orter. Inför byråkratin kan det ändå ibland löna sig att vara envis - på samma sätt som ensamförsörjande Sari Jalonen. I andra ändan av telefonlinjen hörs en djup suck.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

YLE - 13 jun 15 kl. 18:22

”Hela det finländska utbildningsväsendet måste reformeras”

Utbildningssektorn står inför rejäla nedskärningar. Reformer behövs i alla stadier från dagvård till högskola, säger nya kultur- och utbildningsministern Sanni Grahn-Laasonen. 32-åriga Sanni Grahn-Laasonen (Saml) har hunnit vara kultur- och utbildningsminister i några veckor och det har varit hårda bud genast från början.

Skånskan - 30 sep 16 kl. 13:17

Författarskapet som växte fram ur ilskan

Litteratur Journalisten Tobias Olsson ville skriva om migration och flyktingar i Europa i ett större format än nyhetsartiklar. I en stuga i bokskogen utanför Hörby hittade han skrivro och formen för berättelsen. Nu är det dags för författardebut med spänningsromanen Av samma blod.

Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Är Tysklands grönaste minister ute och cyklar?

Vad tankar ni för bränsle? frågar den holländske journalisten och spänner ögonen i Tysklands miljöminister.??Jag har ingen bil, svarar Peter Altmaier och ser lättad ut.

BT - 15 apr 13 kl. 14:21

Minska pappersarbetet i skolan

Varje beslut om att införa mer kontroll, dokumentation och regler i skolan har givetvis föregåtts av en god tanke. Men i längden riskerar det att bli mer hinder än hjälp för lärarna. Moderaterna överväger därför att ta bort kravet på en skriftlig individuell utvecklingsplan.

TA - 07 maj 13 kl. 16:33

Halverad polisnota för idrottsbolag

De idrottsklubbar som drivs som aktiebolag ska även i fortsättningen betala för polisens insatser vid matcher - men bara halva kostnaden. Det föreslår regeringens utredare Bo Svensson, som i dag presenterar sina slutsatser.
Den halverade notan ska börja gälla från den 1 maj 2014 och ska inte bara gälla idrottsaktiebolagen, utan "alla anordnare av allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar", skriver Bo Svensson på DN Debatt.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Haldex vd om sin sagolika plan för nästa liv

Bromstillverkaren Haldex nya vd Helene Svahn är en otålig ­bilförare som alltid vill ha en plan – med undantag för den egna styrketräningen..

DI - 1 timme sedan

Vad ska vi göra med USA?

Den amerikanska idealismen har kommit och gått så länge USA har varit en stormakt. Under vissa perioder kunde man nästan inbilla sig att mänskliga rättigheter bara var möjliga med….

DI - 1 timme sedan

Låt bostäder binda koldioxid

DEBATT. Marknaden, politikerna och industrin är eniga – Sverige ska bygga mer med trä. För att det ska bli verklighet krävs dock att staten som landets största beställare går före….

DI - 1 timme sedan

Gyllenhammar: ”Som en blandning mellan spa och tortyr”

Konstnären Charlotte Gyllenhammar gjuter nytt liv i sina minnen. Men just nu blickar hon framåt, mot den nya ­utställningen som öppnar i dagarna..

DI - 2 timmar sedan

Danskar pressar musselmästaren – ”konsumenten har ingen koll”

I fjordarna runt Orust odlas 2.000 ton blåmusslor varje år. Musslan har blivit ett allt populärare inslag på de svenska restaurangerna och matborden..

DI - 3 timmar sedan

Vita huset: Trump ångrar att han inte höjde Kinatullarna mer

Det enda Donald Trump ångrar gällande handelskriget med Kina är att han inte höjt tullarna mot Peking ytterligare..

DI - 4 timmar sedan

Publiksuccé när Stenson svingar gratis i jakt på hemmaseger

Redan innan sista putten rullats i och vinnaren korad pekade allt mot succé för golftävlingen Scandinavian Invitation..

DI - 5 timmar sedan

Marknaden är gigantisk – köp bjässen som ska upp 20 procent

Marknaden är gigantisk, tillväxten stabil och bolaget är världsledande. Det är läge att plocka upp aktien efter överdrivna kursfallet..

DI - 5 timmar sedan

Vattenkanoner sätts in mot demonstranter i Hongkong

För andra dagen i rad använder polisen tårgas i Hongkong. Även vattenkanoner sätts in för att försöka skingra demonstranter..

DI - 5 timmar sedan

Konflikten om Iran-avtalet rävsax för europeiska bolag

NEW YORK. Frågan om Iran-avtalet fortsätter att skapa splittring mellan USA och Europa. Lanseringen av EU:s nya handelsmekanism gentemot Iran har mottagits med stor kyla från….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.