DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 08:51

DI - 13 aug 19 kl. 09:40

Toppchef på Kinas centralbank: Valutakursen på en lämplig nivåDen kinesiska valutans växelkurs är på en lämplig nivå för tillfället och dess svängningar kommer inte nödvändigtvis resultera i oordnade kapitalflöden. Det säger Zhu Jun, chef för den kinesiska centralbanken PBOC:s internationella avdelning, till Reuters.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kinas, Zhu Jun, PBOC, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Toppchef, Kinas, centralbank, Valutakursenpå en , lämplignivå
BT - 12 maj 11 kl. 14:02

Kinas centralbank stramar åt

Kinas centralbank höjer kraven på kapitalreserv i landets banker med 0,50 procentenheter till rekordhöga 21 procent av utlånat kapital.
Höjningen, som syftar till att dämpa utlåningen och därmed inflationstakten, är den femte i sitt slag i år och den åttonde sedan oktober i fjol.
Kinas inflation toppade på 5,4 procent i mars och blev 5,3 procent i april, vilket kan jämföras med centralbankens inflationsmål på 3 procent.

Opinionen.se - 28 jun 13 kl. 07:32

Kinas centralbank lovar stabilitet

Kinas centralbank kommer att justera likviditeten i banksystemet så att stabiliteten på de finansiella marknaderna bibehålls. Det sade centralbankens chef Zhou Xiaochuan på fredagen, i sitt första offentliga uttalande sedan likviditetsbrist i förra veckan fick de så kallade interbankräntorna i Kina att skjuta i höjden. Zhou lovade även en fortsatt kredittillväxt på lämplig nivå och sade att Kinas ekonomi växer i en rimlig takt..

Affärsvärlden - 26 nov 13 kl. 07:13

Kinas centralbank: Euron viktig del av valutareserv

Euron är en viktig del i hanteringen av Kinas valutareserv. Det sade Zhou Xiaochuan, vicechef vid Kinas centralbank PBOC, på tisdagen enligt Market News, skriver Bloomberg News..

Affärsvärlden - 12 mar 14 kl. 07:50

Kinas centralbank redo att sänka reservkraven

Kinas centralbank är redo att sänka reservkraven för landets banker om det skulle behövas på grund av svag ekonomisk tillväxt, rapporterar Reuters med hänvisning till källor involverade i Kinas inhemska penningpolitiska diskussioner..

DI - 08 sep 15 kl. 13:47

Kinas centralbank: Vi har gott om valutareserver

Kinas valutareserver föll i augusti påverkade av den kinesiska centralbankens operationer. Kina kommer att upprätthålla ett bytesbalansöverskott på medellång sikt och har gott om valutareserver.Det uppgav Kinas centralbank, PBOC, på tisdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 01 nov 18 kl. 07:58

Kinas centralbank ska utöka stödet till landsbygden

Kinas centralbank kommer att utöka det penningpolitiska stödet för landsbygden och uppmuntra lokala företag att låna upp pengar på kapitalmarknaden. Det sade en av Kinas vice centralbankschefer, Zhu Hexin, på torsdagen enligt Reuters..

Affärsvärlden - 05 apr 11 kl. 13:01

Kinas centralbank höjer styrräntorna

Kinas centralbank höjer sin styrränta, den ettåriga yuanlåneräntan, med 25 punkter till 6,31 procent (6,06). Det rapporterar Bloomberg News på tisdagen..

DI - 20 feb 12 kl. 06:47

Kinas centralbank sänker bankkrav

Kinas centralbank, PBOC, meddelade på lördagen att man sänker reservkraven för bankerna med 0,50 procentenheter, alltså 50 punkter, per den 24 februari. Därefter kommer reservkraven att vara 20,5 procent..

Affärsvärlden - 02 aug 12 kl. 11:57

Kinas centralbank ska vara klok

Kinas centralbank, PBOC, ska lägga större vikt vid att stabilisera den ekonomiska tillväxten. Banken ska bibehålla en "klok" (prudent) penningpolitik, och genomföra "finjusteringar" vid lämpliga tillfällen. Det skriver PBOC i en rapport på torsdagen, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 24 jun 13 kl. 10:58

Kinas centralbank: Bankerna måste ta sitt ansvar

Kinas centralbank bryter tystnaden om likviditetskrisen. Ansvaret ligger hos bankerna, skriver centralbanken i en kommentar..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Regeringskris avvärjd i Norge

Bokstavligen i elfte timmen har Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) lyckats undvika en regeringskris..

DI - 15 minuter sedan

Bränderna i Amazonas pressar Bolsonaro – bildar ”kriskabinett”

De omfattande skogsbränderna i Amazonas kan skapa ekonomiska problem för Brasilien och även skada affärer för svenska och andra företag inom EU. .

DI - 45 minuter sedan

Ishockeylegendaren köper techbolag – ska nyttja rutavdrag

Ishockeylegendaren Mats Sundins bolag BBG, Bredbandsgruppen, köper Tech Troopers och skapar Smartify by BBG. .

DI - 45 minuter sedan

Nordkorea har avfyrat nya projektiler mot Japanska sjön

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea provskjutit projektiler, meddelar försvaret i Sydkorea och Japan..

DI - 1 timme sedan

Efter Grönlandsbråket – Trump hyllar statsministern: ”En underbar kvinna”

USA:s president Donald Trump gör en helomvändning och kallar Danmarks statsminister Mette Frederiksen för ”en underbar kvinna”..

DI - 1 timme sedan

Småspararbomben briserar – aktien ned 74 procent från toppen

Storaffär i nischbanksektorn och rapportras för spararfavoriten Catena Media. Samtidigt tornar orosmolnen upp sig på makrofronten..

DI - 9 timmar sedan

Bornold: Spänn fast säkerhetsbältet – det blir turbulent i höst

Under fredagen fördjupades handelskonflikten mellan USA och Kina avsevärt. Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners varnar för att det blir en turbulent höst på börsen..

DI - 9 timmar sedan

Trumps hämnd: Höjer tullarna ytterligare

Donald Trump lovade under fredagen att svara på Kinas nya tullar. En timme efter att de amerikanska börserna stängt kom beskedet..

DI - 9 timmar sedan

Nu tar femte generationens tunnbindare över: ”Jag är extremt petig”

I början av 1900-talet fanns det tunnbindarföretag i var och varannan svensk stad.  Endast ett av dessa har överlevt. .

DI - 10 timmar sedan

Carney: Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera

Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera under nuvarande kvartal. Det sade Bank of Englands chef, Mark Carney i Jackson Hole på fredagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.