Expressen > Nyheter

Saturday, 24 August, 07:03

Expressen - 13 aug 19 kl. 09:23

Så äter du smart för klimatet – bästa rådenMaten står för en stor del av våra hushålls klimatpåverkan – men det finns enkla tips för att minska ditt avtryck.Här är expertens bästa råd för att tänka rätt om maten.– Det är faktiskt lättare än någonsin att välja mer klimatsmart, säger Anna Richert, matexpert vid Världsnaturfonden, WWF..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Anna Richert, Världsnaturfonden, WWF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , äterdu , smartför , klimatetbästa , råden
SvD - 23 jun 15 kl. 14:30

”Ska vi förbättra klimatet eller statskassan?”

Svenska staten kan få miljardintäkter om vi säljer våra minskade klimatutsläpp till något annat EU-land. Eller så låter vi klimatet bli vinnaren. Nu måste regeringen svara på hur den tänker göra, skriver miljökonsulten Magnus Nilsson..

Supermiljöbloggen - 10 nov 15 kl. 18:06

Klimat-smart utveckling räddar hundra miljoner människor från fattigdom

Idag lever över 1,2 miljarder människor i extrem fattigdom. Det varmare klimatet förväntas leda till att siffran ökar med hundra miljoner till 2030. Med en klimat-smart utveckling kan vi vända trenden, menar författarna till en ny rapport från Världsbanksgruppen.

Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 15:37

Vilken kalkyl är bäst för klimatet?

Nuvarande utsläppsmått missar viktiga effekter av handeln mellan länder. Professor Astrid Kander har en lösning. Nu har hon fått tre miljoner kronor för att rita om den globala utsläppskartan och undersöka vilken betydelse den nya modellen kan få för FN:s internationella klimatförhandlingar.

SvD - 28 nov 15 kl. 12:30

Sju råd: Så äter du klimatmat smartast

Råden om att äta klimatsmart duggar tätt. Men lösningen är inte alltid så enkel som det först verkar. SvD:s Henrik Ennart guidar dig till ett ätande som är smart både för klimatet och hälsan..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 20:36

Avtalet är bara början. Det är smart att satsa förnybart.

Klimatmötet i Paris fortsätter på övertid och tidigast på lördag morgon väntas ett nytt kompromissförslag som förhoppningsvis resulterar i ett underskrivet avtal. Det senaste utkastet skärper målet om att begränsa jordens uppvärmning som ska hållas väl under två grader jämfört med förindustriell nivå. Ansträngningar ska dessutom göras för att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 20:36

Avtalet är bara början. Det är smart att satsa förnybart.

Klimatmötet i Paris fortsätter på övertid och tidigast på lördag morgon väntas ett nytt kompromissförslag som förhoppningsvis resulterar i ett underskrivet avtal. Det senaste utkastet skärper målet om att begränsa jordens uppvärmning som ska hållas väl under två grader jämfört med förindustriell nivå. Ansträngningar ska dessutom göras för att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader.

Supermiljöbloggen - 12 jun 15 kl. 10:17

Kommer Miljöpartiet ”svika klimatet”?

I dag startar Miljöpartiets kongress i Örebro, där frågan om Vattenfalls planer på att sälja brunkolsverksamhet i Tyskland är ett av de stora samtalsämnena. Allt fler inom Miljöpartiet väljer nu att öppet kritisera partistyrelsen som vill öppna upp för en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Senast ut var det fem ombud från Miljöpartiet i Stockholm som skrev i Miljöaktuellt: Till kongressen vill nu partistyrelsen att kongressombuden ska ställa sig bakom en skrivning som öppnar upp för försäljning av delar av innehavet.

YLE - 15 dec 15 kl. 18:12

När klimatet förändras ökar belastningen från jordbruket i Västnyland

Klimatförändringen är allas gemensamma problem. Var och en av oss kan sträva efter att leva mer energisnålt, säger Jonna Engström-Öst, docent i marinbiologi vid forsknings- och utvecklingsinstitutet Aronia. Klimatmedvetenhet är ett hett samtalsämne nu då 195 länder under helgen enades om ett klimatavtal för att minska på koldioxidutsläppen.

Dagensanalys.se - 13 jan 17 kl. 13:37

Många låter gärna AI:n svara på våra mail

Det verkar som om vi inte har några problem med att låta en AI svara på våra mail åt oss. Googles mailfunktion, Smart Reply, används efter bara något år i 10 procent av alla mailsvar. Smart Reply är en funktion som till att börja med var en aprilskämt – år 2009 skojade Google om att man lanserat ”Google Autopilot”, en tjänst som automatiskt kunde svara på mail.

Supermiljöbloggen - 13 dec 18 kl. 16:44

Nej, o-ekologisk mat räddar inte klimatet

I flera tidningar sprider sig nu nyheten att ekologisk mat är dåligt för klimatet, eftersom det tar större landytor i anspråk. Men rapporteringen missar viktiga aspekter - du räddar knappast klimatet genom att byta från ekologisk till konventionell mat. Det är mycket viktigare att tänka på vilken sorts mat du äter.

YLE - 22 aug 13 kl. 04:16

?Klimatet får läsarna att fatta pennan?

Klimatdebatten skapar diskussion och läsarna är inte rädda att fatta pennan eller lyfta telefonen för att få sin röst hörd, et säger Hufvudstadsbladets chefredaktör Jens Berg och tillägger att det inte är någon skillnad vad tidningen väljer att lyfta upp då det gäller klimatet så kan man vara säker på att det skapar debatt. Berg får medhåll av Vasabladets chefredaktör Camilla Berggren som anser att det är viktigt att ge läsarna ett så brett perspektiv som möjligt. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Sätter in militär – i kampen mot Amazonas-bränderna

Vildsinta bränder rasar i Amazonas regnskog.Nu kallar Brasilien in försvarsmakten att bistå i brandarbetet, efter beslut från presidenten Jair Bolsonaro, skriver AP. Samtidigt har tusentals personer gått ut i protest mot Bolsonaros klimatpolitik..

Expressen - 2 timmar sedan

Ambassadarbetare har frigivits av Kina

Den brittiske ambassadanställde, Simon Cheng Man-Kit, som frihetsberövades av Kina tidigare i månaden har frisläppts står det på Chengs Facebooksida. Det rapporterar BBC. .

Expressen - 2 timmar sedan

Internationella elitens lyxsemestrar i Sverige

Fotbollsklubben Liverpools ägare, en emiratisk kunglighet och en rysk affärsman – tre mångmiljardärer vars skepp nyligen styrt kosan mot Sveriges västkust.Flera spektakulära lyxyachter lade till i Göteborgs hamn i sommar.– Det finns enorma kassor bakom ägarna till stora superyachter.

Expressen - 4 timmar sedan

Våldsamt upplopp: ”Attackerade polisen”

Polisen har under natten till fredagen kallats till Brandkärr i Nyköping efter att fått information om skadegörelse i området. När en patrull kom till attackerades polisen av en grupp unga vuxna som kastade sten på polisbilen. Polisen har i samband med händelsen upprättat en anmälan om våldsamtupplopp.

Expressen - 4 timmar sedan

Misstänkt mordförsök i Tierp

Polisen utreder fredagsnatten ett misstänkt mordförsök i Tierp. En man i 50-årsåldern har i samband med händelsen förts till sjukhus skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 5 timmar sedan

Norska regeringen är nära en lösning i frågan om vägtullarna

I Norge har det länge varit oenigheter kring landets vägtullar.Sent på fredagen kom statsministern Erna Solberg med vad hon kallade det ”sista förslaget”, skriver NRK.– Samtalen kan inte fortsätta i en evighet, sa hon under presskonferensen.

Expressen - 6 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat oidentifierad projektil

Nordkorea har avfyrat en oidentifierad projektil skriver CBNC och hänvisar till den japanska kustvakten. Uppskjutningen kommer bara en vecka efter landets senaste vapentest då två missiler avfyrades. .

Expressen - 6 timmar sedan

Amazonasbränderna är synliga från rymden

Rekordmånga skogsbränder härjar i Amazonas regnskog. Tusentals bränder skövlar nu stora områden i ”jordens lungor” och bränderna är synliga från rymden. Brasiliens president Jair Bolsonaro säger att han vill använda landets militär i arbetet – och skickar samtidigt ut PR-råd till landets ambassadörer för att rädda anseendet.

Expressen - 7 timmar sedan

Misstänkt påkörd på E6 förd till sjukhus

En skadad man som tros ha blivit påkörd av en bil på E6 utanför Helsingborg fördes sent på fredagskvällen till lasarett med ambulans.Trafikanter hade sett den mörkklädde mannen gå längs vägen och slagit larm – men olyckan hann inträffa..

Expressen - 7 timmar sedan

Knivskuren man till sjukhus

Sent på fredagskvällen fördes en man till sjukhus sedan han blivit knivskuren i en lägenhet i Limhamns sjöstad i Malmö.En kvinna har gripits som misstänkt för dådet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.