SR > Nyheter

Saturday, 24 August, 20:06

SR - 13 aug 19 kl. 09:09

Appar som slappar fungerar – för vissaI väntan på inre lugn finns ett stort antal program på mobilen som utlovar lugn och lycka. Men går det att hitta harmoni i en app?.
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apparsom , slappar, fungerarför , vissa
Dagensanalys.se - 16 feb 16 kl. 10:52

Hur man analyserar mobiltrafik i appar för att nå affärsmålen

Allt fler konsumenter vill ha allt i sin mobila upplevelse, detta påvisar data från analysfirman Flurry. Deras rapport från 2015 visar det mobila app-användandet ökade med 58 procent förra året. Men exakt samma grupp av konsumenter tenderar att överge appar nästan lika snabbt som de har laddat ner dem, vissa experter från industrin uppskattar att en genomsnittlig app förlorar 77 procent av sina dagliga användare (DAU) inom de första tre dagarna av en lansering, och 90 procent av sina DAU inom 30 dagar efter app-installationen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför slappar och latar du dig på jobbet – här är förklaringen

Nu har sociologen Roland Persson kommit fram till varför vi har en tendens att slappa på jobbet. Han nämner främst två anledningar. – En av de största anledningarna är att man inte tycker att jobbet är meningsfullt.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 07:02

Få appar fungerar vid lärande

Användandet av pedagogiska appar i skolan ökar, men bara ett fåtal fungerar vid lärande, rapporterar Vetenskapsradion.För att eleverna ska lära sig och kunna hantera liknande problem måste de få en direkt feeback om vad de gör fel.— Av de pedagogiska appar och digitala läromedel som används i Sverige är det kanske endast 2-3 procent som ger tillräckligt med feedback, säger Agneta Gulz, professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet, till kanalen.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 07:02

Få appar fungerar vid lärande

Användandet av pedagogiska appar i skolan ökar, men bara ett fåtal fungerar vid lärande, rapporterar Vetenskapsradion.För att eleverna ska lära sig och kunna hantera liknande problem måste de få en direkt feeback om vad de gör fel.— Av de pedagogiska appar och digitala läromedel som används i Sverige är det kanske endast 2-3 procent som ger tillräckligt med feedback, säger Agneta Gulz, professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet, till kanalen.

YLE - 18 maj 17 kl. 05:20

Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget

Det händer så lätt. Utan att ens själva lägga märke till det har vi fiskat fram mobilen och skrollar igenom våra oändliga flöden på sociala medier, och det är lätt att fastna en lite längre stund än man tänkt. För den som vill ha koll på sin tidsanvändning finns det flera hjälpsamma applikationer att välja mellan.

Nyheter 24 - 01 dec 11 kl. 09:30

Spotifys öppnar för appar


Musiktjänsten har lanserat en ny plattform. Spotify har lanserat en ny platform som gör det möjligt att skapa appar. Plattformen som går under namnet "Spotify Apps" är enligt grundaren Daniel Ek nästa steg gällande musik på nätet.?

Dagensanalys.se - 17 apr 18 kl. 09:46

Tusentals appar bryter mot GDPR

Tusentals Android-appar kan bryta mot lagen om skydd av barns personuppgifter och GDPR. Det verkar dock finnas en viss osäkerhet om vem som ska hållas ansvarig, eller om det är en lagöverträdelse att de läcker data. Att appar läcker privat data är dåligt, men det blir ännu mer graverande när barn är inblandade.

Cornucopia - 10 nov 17 kl. 14:31

Betalkort för ungdomar fungerar inte på nätet

Tydligen fungerar inte ungdomars betalkort i annat än sk onlineterminaler i fysiska butiker. Detta då enligt banken "ungdomar under 18 inte får ingå avtal på nätet". Detta betyder t ex att ungdomar inte kan använda kollektivtrafikens appar, eller för den delen köpa spel, musik, filmer eller prenumerationstjänster som Spotify eller Netflix utan tillgång till föräldrarnas betalkort.

Dagensanalys.se - 05 maj 17 kl. 12:31

Apple gör det enklare att spåra hur appar upptäcks

I den senaste uppdateringen av App Analytics gör Apple det möjligt att se hur en användare hittade till en app. Resultaten gör det enklare att se till att just din app laddas ner oftare. App Analytics är ett gratis verktyg för apputvecklare att följa hur deras appar presterar.

Dagensanalys.se - 19 maj 16 kl. 08:21

Kommer Google Instant apps få fart på användandet av appar igen

Idén är lika enkel som genial, du skall kunna få access till appar och deras funktioner utan omaket med att lusa ned din telefon med nya appar. Grundidén är mycket enkel. När du klickar på en länk kopplar den ihop dig med en app på webbadressen och du får en liten version av appen i stället för att komma till internetadressen.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Moskvas lokaltrafik stämmer oppositionspolitiker

Moskvas lokaltrafik och vägmyndigheten stämmer de oppositionspolitiker som pekats ut som ledare för demonstrationerna i sommar. Bolagen kräver ett par miljoner kronor i kompensation för störningar i trafiken..

SR - 2 timmar sedan

Anställda vid Arlanda kritiserar gränskontrollen

Anställda vid Arlanda vittnar om allvarliga brister i gränskontrollerna – liknar inpassagen till Sverige vid "öppna dörrar"..

SR - 5 timmar sedan

Åkesson kritiserar KD:s migrationspolitik

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sommartalade i Sölvesborg i eftermiddag kritiserade han Kristdemokraternas migrationspolitik..

SR - 4 timmar sedan

"Inför utreseförbud för unga som riskerar tvångsgifte"

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen vill införa ett utreseförbud för unga som riskerar att föras utomlands för att tvångsgiftas eller könsstympas..

SR - 6 timmar sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

Det iranska tankfartyget som frisläpptes av Gibraltar i torsdags har bytt kurs och är på väg mot en hamn i Turkiet, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 6 timmar sedan

Oenigt G7 möts i Biarritz

Klimatet, Iran, handel och skatt på IT-jättar. Det är ämnen som G7-länderna är oeniga om när de möts i Frankrike lördag – måndag..

SR - 8 timmar sedan

Misstänkt för hot mot universitet förnekar

Den man i 25-årsåldern som greps i fredags efter att det framförts hot mot Linköpings universitet nekar till brott. Han är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott..

SR - 8 timmar sedan

Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Fyra tunnelbanestationer har stängts i Hongkong under lördagen för att sätta käppar i hjulet för en planerad protestmarsch — men tusentals tågar ändå..

SR - 11 timmar sedan

Kartläggning: Längre jobbpendling – högre lön

Män pendlar i snitt sju kilometer längre än kvinnor, enligt en ny kartläggning. Och ju längre man pendlar, desto högre är lönen..

SR - 13 timmar sedan

USA:s svar: Höjer strafftullar på kinesiska varor igen

USA svarar nu på beskedet från Kina om höljda tullar på amerikanska varor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.