SVT Debatt > Opinion

Saturday, 24 August, 00:10

SVT Debatt - 13 aug 19 kl. 08:52

”Mediabranschen är konservativ och har sina egna sanningar””För sisådär 20 år sedan tyckte jag att det var roligt att åka tunnelbana och räkna hur många som läste tidningen och jag brukade skoja om att jag inte levt förgäves. I dag sitter alla istället med sina smartphones, men behovet av den nyhetsförmedling till alla som Metro stod för, det finns kvar”, skriver debattören..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Metro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mediabranschenär , konservativoch har sina , egna, sanningar
UT - 16 feb 17 kl. 01:00

Forma sina egna sanningar

Det finns de som hävdar att tekniska landvinningar i sig är neutrala. Det är hur tekniken används, som spelar roll. Så kan man tycka.

BT - 19 sep 11 kl. 07:31

Valda sanningar styr oss

I sin krönika den 11 september skriver Stefan Eklund om frågan som inte har ett svar: ?Vad får en människa att offra sitt eget liv för att döda andra?? Han skriver att det är en mental kollaps, att det inte finns något svar och att det aldrig går att förstå, men att vi ändå måste försöka förstå.

Barometern - 10 jun 13 kl. 07:18

Ung & konservativ

Den har kallats Generation Ordning och MeWe-generationen - men i politiskt avseende är svenska unga vuxna också en Generation Vet ej. I SCB:s senaste stora partisympatiundersökning, som presenterades i veckan, svarade nästan en tredjedel av både män och kvinnor i åldern 18-29 "vet ej" på frågan om vilket parti de skulle rösta på om det vore val i dag. Det är en mer än dubbelt så stor andel som i de andra ålderssegmenten.

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 08:50

"Ibland behövs beska sanningar"

Foto: Johan Bävman

Han använde uttryck som ?tafatt?, ?

YLE - 01 feb 17 kl. 05:13

Morgonkollen: Alkohol och vård blir heta frågor, Yle och mediehus i valsamarbete, Trump valde konservativ domare

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: USA:s president Donald Trump har nominerat Neil Gorsuch till ny domare i Högsta domstolen. Gorsuch är stabilt konservativ och uppfattas som en så kallad originalist, som tolkar USA:s grundlag bokstavstroget.

BT - 21 mar 11 kl. 13:56

Beskjutna av egna soldater

ÖB Sverker Göransson meddelar i ett nyhetstelegram att TV4:s påstående att de två svenska officerare som dödades i ett eldöverfall inte gjorde det genom svenska kulor. Han vederlägger dock inte att deras kroppar träffats av svensk 6,5 milimetersammunition. Den som utbildats i psykförsvarsmetodik känner igen ÖB:s teknik: Ljug aldrig men undanhåll obekväma sanningar!

Världen Idag - 19 apr 17 kl. 00:01

Är den kristna tron konservativ?

Vilken politisk färg har den kristna tron? En sådan fråga är omöjlig att svara på. Den gudomliga uppenbarelse vi har att falla tillbaka på är mångfacetterad, och låter sig inte brytas ned i något specifikt politiskt program.

Hela Gotland - 03 jul 12 kl. 04:00

Sanningar och normer som inte längre gäller på Gotland

Vi känner alla att vår gemensamma välfärd är i en period av förändringar. Vad sker egentligen undrar många. Gamla budord och sanningar, som de flesta vuxit upp med och bär på, är inte säkra sanningar längre..

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 04:36

Martina berättar hur du kan utmana gamla sanningar och ta fighten med giganter

Martina Klingvall gick från en stor mobiloperatör till att starta uppstickaren Telness. I denna podcast får du lyssna om hur du går till väga när du vill utmana gamla sanningar och ta fighten med giganter. Precis som banktjänsterna för några år sedan utmanades av internetbankerna, vill Telness utmana de befintliga telecomjättarna, och erbjuda små- och medelstora företagare en smidigare mobillösning baserat på en digital självservice-plattform.

Sydsvenskan - 02 jun 15 kl. 04:00

Fem sanningar är fler än fyra lögner

Magnus Härenstams självbiografi är näst intill unik:Här har vi en offentlig person som mot slutet av ett långt liv i rampljuset verkar ha en realistisk självbild.Jag tror aldrig att jag har läst något liknande.En självbiografi som är liksom …helt trovärdig.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 13 timmar sedan

”Lärarbristen ett hot mot Sverige”

”Fler och fler anmälningar, dålig arbetsmiljö, dåliga löner, stora kvalitetsbrister i lärarutbildningen. Vi står inför enormt svåra frågor men vi måste hitta ett sätt att ta oss ur den här onda spiralen, annars kommer läraryrket fortsatt vara ett sjunkande skepp”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 13:18

”Även statens pengar kan korrumpera”

”Det tycks vara självklart för många att om en privatperson ger mycket pengar till ett parti så riskerar det att vanställa det politiska systemet. Men att staten betalar större delen av partiernas verksamhet, det är det betydligt färre som ser ett problem med. OM det nu är så att pengar korrumperar – vilket vi har goda skäl att misstänka – så gäller det rimligtvis även offentliga medel”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 13:06

”Socker och fett överkonsumeras, vitaminer och mineraler görs det inte”

”Det existerar inte något samhälleligt problem med för högt näringsintag. Däremot har vi faktiskt ett växande problem med olika former av näringsbrister. Vissa grupper äter för dåligt och får i sig alldeles för lite näring.

SVT Debatt - I förrgår: 17:54

Fyra reaktioner på Trumps utspel om Grönland

Donald Trump har skjutit upp sitt statsbesök i Danmark. Orsaken bakom är att Danmark nobbat hans idé om att köpa loss Grönland. Spela klippet för att se hur bland annat Danmarks statsminister Mette Fredriksen (S) och den grönländska politikern Aaja Chemnitz Larsen (IA) reagerat på utspelet..

SVT Debatt - I förrgår: 06:30

Linnéa Claeson: ”Idrottsvärlden är naiv då det kommer till sexbrott”

”Det står inte våldtäktsman i pannan på någon och pedofiler kan också vara supertrevliga ledare”, säger debattören om att idrottsklubbar inte gjort fungerande bakgrundskontroller på sin personal..

SVT Debatt - 20 aug 19 kl. 19:06

Amelia Adamo: ”Hur kan platsbristen inom äldrevården vara en nyhet?”

” Idag är det många som efter semestern går till jobbet med en klump, eftersom dom vet att mamma eller pappa ligger där hemma utan att få någon riktig tillsyn. Jag vet. Jag var en gång en av dem”, skriver Amelia Adamo..

SVT Debatt - 20 aug 19 kl. 13:50

”Nattens och dagens rapporter från krigszonerna i Sverige”

”Människor som förnekar ren empiri och induktion skall inte tillåtas ha ensamrätt på att beskriva vad som händer eller inte händer i Sverige. Jag har både empirin och analysen på min sida”, skriver debattören..

SVT Debatt - 20 aug 19 kl. 09:09

”Sverige måste erkänna det iranska folkets frihetskamp”

”Regeringen välkomnar återigen prästerskapets representant Zarif med öppna armar. Samtidigt har situationen för mänskliga rättigheter förvärrats ytterligare sedan hans senaste Sverigebesök i 2016”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 19 aug 19 kl. 06:00

”Krafttag krävs om Östersjön ska kunna möta klimatförändringarna”

”Klimatförändringarna och deras möjliga följder måste från och med nu inkluderas i alla beslutsprocesser som rör Östersjön – både på EU-nivå och nationellt”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 18 aug 19 kl. 06:00

”Du behöver inte alla vitaminpiller du köper”

”I Sverige köpte vi vitaminer för dryg 700 miljoner kronor förra året – det är mycket pengar för något som väldigt få behöver”, anser debattören Maria Ahlsén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.