YLE > Finland

Sunday, 25 August, 03:02

YLE - 13 aug 19 kl. 08:42

Kulturhuset Karelias nya producent brinner för mångsidig kultur för allaKulturhuset Karelias nya producent Ida Flemmich brinner för kulturen i Västnyland och vill fortsätta bjuda publiken på ett så varierande utbud som möjligt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karelias, Ida Flemmich, Västnyland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturhuset, Kareliasnya , producent, brinnerför , mångsidig, kulturför alla
Expressen - 24 aug 14 kl. 23:45

Kulturhuset i Rinkeby brinner

Oroligheter har brutit ut i Stockholmsförorten Rinkeby med ett flertal bränder..

Kristianstadsbladet - 10 nov 11 kl. 06:30

Kulturhuset är nu med på banan

Foto: Johanna Wallin
Det var en gång en gång som slutade i tomma intet. Nu går den äntligen hela väget till Kulturhuset.
När kulturhuset stod klart var det meningen att man skulle göra en storsatsning på utemiljön.

Jönköpingsnytt - 25 maj 13 kl. 06:22

Gerillateater på Kulturhuset

Succépjäsen Man av Glas från Göteborg gästspelar i Jönköping i helgen. I dag, lördag, ges två föreställningar. Platsen är Kulturhuset på Tändsticksområdet.

SVT Debatt - 24 jun 13 kl. 14:55

Kulturhuset sopar antisemitism under mattan

ANTISEMITISM Kulturhuset i Stockholm visar just nu en stor utställning med satirkonstnären Lars Hillersberg. Ambition är att visa hela hans gärning ? men trots det utelämnas en viktig detalj: Hillersbergs antisemitiska satirteckningar.

SVT Debatt - 24 jun 13 kl. 14:55

Skäms Kulturhuset ? ni sopar antisemitismen under mattan

ANTISEMITISM Kulturhuset i Stockholm visar just nu en stor utställning med satirkonstnären Lars Hillersberg. Ambitionen är att visa hela hans gärning ? men trots det utelämnas en viktig detalj: Hillersbergs antisemitiska satirteckningar.

News55 - 19 mar 18 kl. 17:01

Kulturhuset Stadsteatern: Benny Fredriksson tog sitt liv

I lördags informerade Kulturhuset Stadsteatern att den tidigare vd:n Benny Fredriksson avlidit under en vistelse i Australien. Han utsågs till teaterchef 2002 och blev 2013 vd för Kulturhuset Stadsteatern, men i början av december i fjol avgick Fredriksson från sin tjänst efter att ha fått omfattande kritik i media för sin ledarstil, bl a genom ett upprop från ett 40-tal anställda som i Aftonbladet krävde hans avgång. Samtidigt hade han i sitt arbete byggt upp en mycket framgångsrik teater med många stora publiksuccéer.

Kristianstadsbladet - 17 mar 13 kl. 10:48

Nya kulturhuset har fått tre år på nacken

Foto: Lasse Ottosson
Kulturhuset Vita Skolan i Broby har nu funnits i tre år. Några besökare och anställda berättar hur de ser på kulturens betydelse i samhället.
I Vita Skolan i Broby samsas biblioteket och musikskolan med lokaler för konserter, utställningar, släktforskning, författarbesök med mera.

YLE - 27 okt 15 kl. 13:20

Kulturhuset Ax invigdes i Pedersöre

Nu samsas kulturavdelningen och huvudbiblioteket i Pedersöre under ett och samma tak. Kulturhuset Ax invigdes på måndagen med pomma och ståt: festtal, bandklippning och blåsorkester. - Det här är en historisk händelse, säger kulturchef Ulrika Stenmark om att kulturbyrån, ungdomsbyrån, idrottsbyrån och medborgarinstitutet nu är samlade.

News55 - 19 mar 18 kl. 17:01

Kulturhuset Stadsteatern: Benny Fredriksson tog sitt liv

I lördags informerade Kulturhuset Stadsteatern att den tidigare vd:n Benny Fredriksson avlidit under en vistelse i Australien. Han utsågs till teaterchef 2002 och blev 2013 vd för Kulturhuset Stadsteatern, men i början av december i fjol avgick Fredriksson från sin tjänst efter att ha fått omfattande kritik i media för sin ledarstil, bl a genom ett upprop från ett 40-tal anställda som i Aftonbladet krävde hans avgång. Samtidigt hade han i sitt arbete byggt upp en mycket framgångsrik teater med många stora publiksuccéer.

Skånskan - 08 mar 16 kl. 06:00

Brinner för jämställd filmbransch

Kultur Jämställdhetsarbete har alltid varit viktigt för Anna Serner. Som vd för Svenska Filminstitutet har hon för första gången möjlighet att påverka inifrån.
– För mig var det inte ett alternativ att inte ta frågan på allvar, säger hon bestämt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

De förvildade nötkreaturen i Laukas har fångats in

Kring trettio tjurar, kor och kalvar har med hjälp av foder och andra läckerheter lockats till en inhägnad. Hjorden har varit på rymmen sedan i våras..

YLE - 7 timmar sedan

E-cigarettrökare drabbas av oförklarlig sjukdom i USA – THL-expert: “Kan också hända i Finland”

I USA har omkring 200 människor drabbats av lungproblem som misstänks hänga ihop med rökning av e-cigaretter. En av patienterna har dött. I Finland har man än så länge inte stött på liknande fall, men experterna utesluter inte att det kan hända också här..

YLE - 9 timmar sedan

Sari Essayah fortsätter som KD:s ordförande – Peter Östman vald till första vice ordförande

Kristdemokraterna valde som väntat Sari Essayah till sin ordförande under partimötet i Uleåborg. Till vice ordförande valdes Peter Östman, Viljami Haavisto och Sonja Falk..

YLE - 11 timmar sedan

Raseborg planerar investera för nästan 12 miljoner nästa år - kultur, skolor och muddring tar den största potten

Det finns många och stora behov av investeringar i Raseborg. En arbetsgrupp har nu gjort upp ett förslag för vad staden ska renovera de kommande åren..

YLE - Igår: 15:22

Störningar i metrotrafiken - vattenskador ställer till det

Det förekommer fortfarande störningar i metrotrafiken på grund av vattenskador från gårdagens häftiga regn. Metron trafikerar lördagen som normalt, men Järnvägstorgets metrostation är stängd..

YLE - 13 timmar sedan

Polis sköts i ansiktet med gasdrivet luftvapen – gärningsmannen misstänks för mordförsök

I Jyväskylä har en polis skottskadats i ansiktet av en kula från ett gasdrivet luftvapen i samband med en utryckning..

YLE - 14 timmar sedan

STT: Sannfinländarna har gett varning åt en medlem för "deltagande i opasslig verksamhet"

Sannfinländarna har gett en varning åt en av sina medlemmar som deltog i Kansallismielisten liittoutumas sommarläger. På sommarlägret sköt deltagarna med luftgevär och pilbåge mot måltavlor där människors ansikten var avbildade..

YLE - 14 timmar sedan

STT: Pensionsförsäkringsbolag vill placera i de planerade snabbtågen till Åbo och Tammerfors

Enligt nyhetsbyrån STT:s uppgifter är två stora pensionsförsäkringsbolag intresserade av att placera i de stora banprojekten som regeringen har i planerna..

YLE - 17 timmar sedan

Rekordvinst på över 90 miljoner i Eurojackpot till Finland

Alla tiders största huvudvinst i Eurojackpot har landat i Norra Savolax, uppger tipsbolaget Veikkaus..

YLE - 17 timmar sedan

Ett tidigare Jehovas vittne har erkänt i polisförhör att han hade anlagt branden i Rikets sal i Pöytyä

Rikets sal i Pöytyä brann ned natten mellan torsdag och fredag. Under fredagen greps en man som misstänktes för att ha anlagt branden, och i polisförhör har han erkänt att han låg bakom branden, meddelar polisen i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.